Αυτή η Εθνική θα πέρναγε!

Με σύγχρονο στιλ παιχνιδιού και 27 τελικές (!) το σύνολο του Φαντ Σχιπ νίκησε και την Φινλανδία (2-1) παρά το ότι έμεινε πίσω στο σκορ από λάθος του Σταφυλίδη. Μάνταλος, Γαλανόπουλος οι σκόρερ. Κορυφαίοι Λημνιός και Μπακασέτας.

Η Εθνική Ελλάδος στην καλύτερη της εκδοχή, αυτή που διανύει το τελευταίο δίμηνο, νίκησε και την Φινλανδία και μάλιστα βγάζοντας προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα παιδικό λάθος του Σταφυλίδη  έβαλε μπροστά την ομάδα του Κάρνεβα μέσω Πούκι και αυτό καθόλου δεν αποπροσανατόλισε την ομάδα από το πλάνο της. Τρομερό αμυντικό transition, άμεση ανάκτηση της μπάλας και “σφυροκόπημα” με 27 τελικές έφεραν την αναροπή. 

Το σύγχρονο στιλ παιχνιδιού της ομάδας οδήγησε στην ισοφάριση με την έναρξη του δεύτερου μέρους ύστερα από έξυπνη  ενέργεια του Μπακασέτα και ασίστ στον Μάνταλο που πέτυχε το τρίτο  του γκολ με τη Εθνική. Η πίεση συνεχίστηκε και η ανατροπή ήρθε στο 70ό λεπτό με τον Γαλανόπουλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από συνδυασμό Γιαννούλη, Λημνιού, Κουλούρη το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Γιόρονεν για να φτάσει η μπάλα στον μέσο της ΑΕΚ και να πετύχει το παρθενικό του γκολ με την “γαλανόλευκη”.

Πολλοί παίκτες ξεχώρισαν και σε αυτό το ματς αλλά η επίδραση του Λημνιού στο παιχνίδι της Εθνικής είναι εντυπωσιακή. Με την εμπιστοσύνη που του δίνει ο Μπακάκης πίσω του, ο μέσος του ΠΑΟΚ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυηνα και είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει πάλι. Εξαιρετικοί ήταν και οι Μπακασέτας και Μάνταλος.

Έτσι  ξεκίνησαν

Ο Τζον Φαντ Σχιπ επέλεξε να ξεκινήσει την Εθνική ομάδα με την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα με την Αρμενία. Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα με τους Σταφυλίδη και Χατζηδιάκο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Μπακάκη, αριστερά τον Γιαννούλη, στο κέντρο του γηπέδου τους Κουρμπέλη και Γαλανόπουλο, δεξιά στα χαφ τον Λημνιό, αριστερά τον Μάνταλο και μπροστά τον Μπακασέτα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Παυλίδη. 

Από την άλλη  ο Μάρκου Κάρνεβα επέλεξε να  ξεκινήσει την ομάδα του με τους Γιόρονεν, Τοίβιο, Βαλσάνεν, Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σκούλερ, Βαλσάνεν, Σκραμπ, Καούκο και Ραϊτάλα σε σχηματισμό 4-4-2.

Καλύτερη αλλά πήρωσε το λάθος του Σταφυλίδη

Η Εθνική ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς, είχε την ίδια διάθεση με το ματς με την Αρμενία και πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Είχε επίσης το ασύλληπτο νούμερο 14 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων στις 5 οι Φινλανδοί έβαλαν κόντρα, στις 7 η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία και στις 2 ο Γιόρονεν έσωσε την εστία του. 

Στη μεγαλύτερη εξ αυτών των ευκαιριών, από σέντρα του Μπακάκη, ο Μπακασέτας κινούμενος σε θέση φορ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά αλλά στη γωνία του ο Γιόρονεν έσωσε με υπερένταση. Δυστυχώς όμως στο 27′ ένα μεγάλο λάθος του Σταφυλίδη που ήταν τελευταίος αμυντικός, έδωσε τη δυνατότητα στον Πούκι να του κλέψει τη μπάλα και στο τετ α τετ με το Βλαχοδήμο να κάνει το 0-1. Ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα είχε και μια καλή επέμβαση στον Κάουκο στο 39′.

Γενικά πάντως στα πρώτα 45 λεπτά η Εθνική ομάδα έβγαλε και πάλι συνδυασμούς, έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο και από τις δύο πτέρυγες και ήταν η ομάδα που έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Λημνιός, Γιαννούλης, Μπακασέτας, Μάνταλος ήταν εξαρετικοί κι αν δεν ήταν το λάθος του Σταφυλίδη θα μιλάγαμε για ένα ακόμα άπταιστο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο να την πιεις στο ποτήρι

Με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Φαντ Σχιπ βγήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και έπνιξαν την Φινλανδία. Στο 47′ από έξυπνη ενέργεια του Μπακασέτα και γύρισμα της μπάλας ο Μάνταλος που είχε πατήσει μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Το γκολ αυτό έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση στην ομάδα η οποία δεν άφηνε τους παίκτες του Κάρνεβα να πάρουν ανάσα και ανακτούσαν άμεσα τη μπάλα με απίστευτο πρέσινγκ στο αμυντικό transition. Το σύγχρονο αυτό στιλ παιχνιδιού οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε γκολ για την Ελλάδα που είχε 27 τελικές έναντι 4 της Φινλανδίας.

Το γκολ της ανατροπής στο 70ό λεπτό όταν από σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά ο Λημνιός γύρισε τη μπάλα, ο Κουλούρης έκανε τελική έδιωξε ο Γιόρονεν και προ κενής εστίας ο Γαλανόπουλος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την Εθνική ομάδα στην πέμπτη του συμμετοχή.

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το σκορ αδικεί την Εθνική ομάδα, η οποία αποδίδει το καλύτερο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών. Γίνεται πάλι talk of the town και ο κόσμος ανυπομονεί να την ξαναδεί. Έτσι η  περιπέτεια της προκριματικής φάσης του EURO 2020 τελειώνει με ωραίο τρόπο, αλλά δυστυχώς πλέον μπορούμε να πούμε πως ναι, αυτή η Εθνική θα έπρεπε να βρίσκεται στο EURO των 24 ομάδων.

Ολυμπιακό Στάδιο 
10η αγωνιστική Προκριματικής Φάσης EURO 2020
Ελλάδα-Φινλανδία
Διαιτητής:
Αλεξέι Έσκοφ

Σκόρερ: 47′ Μάνταλος, 70′ Γαλανόπουλος/27′ Πούκι
Κίτρινες: Κουρμπέλης/ Τοΐβιο, Κάουκο
Κόκκινες: 

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος (73′ Μπουχαλάκης), Παυλίδης (64′ Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Λημνιός, Μάνταλος (92′ Μάνταλος), Κουρμπέλης, Γιαννούλης

Φινλανδία (Μάρκου Κάρνεβα): Γιόρονεν, Τοβΐιο (59′ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σκούλερ (77′ Γένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77′ Σοΐρι), Καούκο, Ραϊτάλα

Διαβάστε από κάτω την εξέλιξη  της αναμέτρησης. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.