Η άστοχη Ελβετία νίκησε 1-0 τη μαχητική Αλβανία

Το γκολ του Σχιέρ στο 5' έκρινε την αναμέτρηση της Ελβετίας με την Αλβανία. Το τελικό σκορ 1-0... αδικεί τον εαυτό του, αφού τόσο οι Ελβετοί όσο και οι Αλβανοί έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλο γκολ. Οι Μπερίσα (ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε) και Ζόμερ πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Αλβανία – Ελβετία 0-1
Περιοχή: Λανς
Γήπεδο: “Σταντ Μπολάρ-Ντελελί”
Διαιτητής: Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Το γκολ του Σχιέρ στο 5′ έκρινε την αναμέτρηση της Ελβετίας με την Αλβανία. Το τελικό 1-0… αδικεί τον εαυτό του, αφού τόσο οι Ελβετοί όσο και οι Αλβανοί έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλο γκολ. Οι Μπερίσα (ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε) και Ζόμερ πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Οι Ελβετοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι το τρακ στων Αλβανών από την πρώτη συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Μέχρι το 4′ είχαν προλάβει να δημιουργήσουν δυο ευκαιρίες και στο 5′ άνοιξαν το σκορ. Ο Σακίρι που στα τελευταία επτά επίσημα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του είχε σημειώσει τέσσερα γκολ και έχει δώσει ισάριθμες ασίστ, έδρασε και πάλι. Εκτέλεσε κόρνερ, σημάδεψε το κεφάλι του Σχιέρ, ο Μπερίσα τους έκανε τη χάρη να κάνει έξοδο του… Μεσολογγίου και ο αμυντικός της Ελβετίας με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Στ ο 15′ μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 με τον Σεφέροβιτς να βρίσκεται τετ α τετ με τον Μπερίσα, αλλά ο πορτιέρο της Αλβανίας ήταν πιο προσεκτικός αυτή τη φορά. Η “σταχτοπούτα” έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά στο 31′ με τον Χισάι να βγάζει μια εκπληκτική μπαλιά από το χώρο του κέντρου και αριστερά, τον Σαντίκου να βρίσκεται απέναντι στον Ζόμερ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ελβετίας έδρασε σωστά. 

Η Αλβανία στη συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισε την ομάδα του Πέτκοβιτς στο μισό γήπεδο, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια άλλη μεγάλη φάση. Τα πάντα άλλαξαν στο 36′, όταν ο αρχηγός Τσάνα, κυνήγησε μια μπαλιά με τον Σεφέροβιτς, γλίστρησε και στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον αντίπαλό του να βγεί μόνος του απέναντι στον Μπερίσα, έδιωξε την μπάλα με το χέρι και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σακίρι εκτέλεσε το φάουλ που προήλθε από την ενέργεια του Τσάνα και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ η ομάδα του έχασε άλλη μια ευκαιρία (Τζεμαΐλι) μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε τις τριπλάσιες ευκαιρίες, όλες σημαντικές και όλες μύριζαν γκολ από χιλιόμετρα. Στο 53′ ο Σεφέροβιτς που νικήθηκε κατά κράτος σε όλο τον αγώνα από τον Μπερίσα, βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά ο τελευταίος έδιωξε. Στο 61′, ο Κάτσε του ΠΑΟΚ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. 

Στο 67′ και πάλι το γνωστό ζευγάρι σε θέση πρωταγωνιστή. Ο Σεφέροβιτς είχε απέναντί του το τέρμα και τον Μπερίσα, πλάσαρε, αλλά και πάλι “όχι”. Στο 75′ ήταν η σειρά του Εμπολό να σπαταλήσει άλλη μια ευκαιρία, αφού το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 77′ ήταν η σειρά της Αλβανίας να απειλήσει με τον Σιντίκου να βρίσκεται από πλάγια θέση, να σουτάρει, αλλά να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 81′, μάλιστα, ζήτησαν και πέναλτι για τράβηγμα του Λιχτστάινερ πάνω στον Λενιάνι. Δυο λεπτά πριν το τέλος του ματς, οι Ελβετοί παραλίγο να πάθουν πατατράκ. Ο Γκάσι που είχε μπει ως αλλαγή βγήκε τετ α τετ με τον Ζόμερ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ελβετίας έσωσε την ομάδα του στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 

Το εν κατακλείδι είναι ότι οι Ελβετοί ήταν καλύτεροι και δικαίως νίκησαν, αλλά είναι αλήθεια ότι η απίστευτη επιπολαιότητά τους στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να τους έχει στοιχίσει. Αμυντικά είχε περισσότερες τρύπες και από ελβετικό τυρί και αν θέλει να διακριθεί θα πρέπει να διορθώσει τα πάντα στα μετόπισθεν. Από την άλλη πλευρά, η Αλβανία έδειξε αυτό που περιμέναμε. Ομάδα με αρχές, πάθος, δύναμη και τσαμπουκά, αλλά με λίγη φαντασία επιθετικά. τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα μετά την αποβολή του Τσάνα, αλλά σε γενικές γραμμές η εικόνα της ήταν κάτι περισσότερο από θετική.

Κίτρινες: 23′ Τ. Τσάνα, 63′ Κάτσε, 89′ Κουκέλι, 90′ Μαυράι – 14′ Σχιέρ, 66′ Μπεχράμι, 
Κόκκινες: 36′ Τ. Τσάνα

ΑΛΒΑΝΙΑ (Τζιοβάνι Ντε Μπιάζι), 4-3-3: Μπερίσα, Χισάι, Τσάνα, Μαυράι, Αγκολι, Αμπράσι, Κούκελι, Τ. Τσάκα (62′ Τσάκα), Ρόσι (74′ Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82′ Γκάσι).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς), 4-2-3-1: Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σχιέρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Γ. Τσάκα, Σακίρι (88′ Φερντάντες), Μεχμέντι (62′ Μεχμέντι), Τζεμαΐλι (76′ Φρέι), Σεφέροβιτς.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.