Έγραψε ιστορία η Ουαλία!

Την πρώτη της νίκη σε τελικά Euro πήρε η Ουαλία, που με γκολ των Μπέιλ και Ρόμπσον-Κανού, επιβλήθηκε 2-1 της Σλοβακίας, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του β’ ομίλου.

Την πρώτη της νίκη σε τελικά Euro πήρε η Ουαλία, που με γκολ των Μπέιλ και Ρόμπσον-Κανού, επιβλήθηκε 2-1 της Σλοβακίας, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του β’ ομίλου.

Ωραίο ματς ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να δίνει το προβάδισμα χάρη σε απευθείας φάουλ στο 10’. Η σκυτάλη πέρασε από εκεί και πέρα σε δύο αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Ντούντα αρχικά (61’) και τον Ρόμπσον-Κανού στη συνέχεια (81’) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ. Δοκάρι για τους Σλοβάκους λίγο πριν το τέλος. 

Το ματς

Με μεγάλη ευκαιρία μπήκε στο παιχνίδι η Σλοβακία που δεν μπόρεσε όμως να προηγηθεί. Μόλις στο 3’, ο Χάμσικ έκανε μοναδικό σλάλομ, σούταρε εντός περιοχής αλλά ο Ντέιβις απομάκρυνε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Η ουαλική απάντηση ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου και ήταν μία ιστορική στιγμή. Ο Γκάρεθ Μπέιλ έστησε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή σε κερδισμένο φάουλ και με ωραίο σουτ που ξεγέλασε τον Κόζατσικ σκοράροντας το πρώτο γκολ της Ουαλίας σε Euro και επίσης πρώτο σε μεγάλη διοργάνωση, μετά το Μουντιάλ του 1958!

Οι Βρετανοί μαζεύτηκαν από εκεί και πέρα στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αντιπάλους τους που όμως δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0 ενώ το β’ μέρος, ξεκίνησε με τον ίδιο (κακό) ρυθμό με τους Σλοβάκους να φτάνουν μέχρι και έξω από την περιοχή του Γουόρντ, αλλά μέχρι εκεί. Μακ και Μπέιλ είχαν από μία καλή στιγμή σε 55’ και 57’ αντίστοιχα, με τους Σλοβάκους να βρίσκουν το δρόμο για τα δίχτυα στο 61’. Μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο χορτάρι, ο Ντούντα υποδέχθηκε τη μπάλα μετά από ωραία κούρσα του Μακ από δεξιά και με σουτ περίπου από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-1!

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινε «ροντέο» με την Ουαλία να βγαίνει πλέον από το καβούκι της και τις ομάδες να κυνηγούν αμφότερες το δεύτερο γκολ. Μακ από τη μία και Ράμσεϊ από την άλλη δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με το 2-1 να έρχεται και πάλι από μία αλλαγή, αλλά από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά. Ο Ρόμπσον-Κανού βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά την ωραία τρίπλα του Ράμσεϊ και με σουτ έδωσε στο 81’ το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Το ματς έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις για τους φίλους των δύο ομάδων, αφού οι Σλοβάκοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν εκ νέου, ωστόσο η κεφαλιά του Νέμετς στο 86’ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γουόρντ. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Ουαλούς να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρώτη τους νίκη στην πρώτη συμμετοχή τους σε τελικά Euro.

Ουαλία (Κόουλμαν, 5-3-2): Γουόρντ – Γκάντερ, Τσέστερ, Άσλι Ουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ – Άλεν, Έντουαρντς (Λέντλι 69′), Ράμσι (Ρίτσαρντς 88′) – Τζόναθαν Ουίλιαμς (Ρόμπσον-Κανού 71′), Μπέιλ.

Σλοβακία (Κόζακ, 4-3-3): Κόζατσικ – Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο – Κούτσκα, Χροσόφσκι (Ντούντα 60′), Χάμσικ – Βάις (Στοχ 83′), Μακ, Ντούρις (Νέμετς 59′).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.