Νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών στη Μασσαλία

Nέα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες οπαδοί πριν από τον αποψινό αγώνα Αγγλίας- Ρωσίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Nέα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες οπαδοί πριν από τον αποψινό αγώνα Αγγλίας- Ρωσίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η αστυνομία επενέβη όταν ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ Άγγλων, Ρώσων και Γάλλων οπαδών στον τομέα του Παλιού Λιμανιού. Ήταν εντυπωσιακή (η ένταση)…» σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Η αστυνομία- περίπου 250 αστυνομικοί και άνδρες της στρατοχωροφυλακής- έκανε χρήση δακρυγόνων και οι οπαδοί, πολλοί εκ των οποίων σε κατάσταση μέθης, διέφυγαν τρέχοντας προς τους γύρω δρόμους, επισήμαναν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μεταξύ ορισμένων οπαδών, με τους αντιπάλους να σκίζουν ο ένας τα ρούχα του άλλου και να σπάνε μπουκάλια μπίρας, μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι άγριες συμπλοκές επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους με πρωταγωνιστές Ρώσους και Άγγλους οπαδούς, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας.

Φορώντας σορτς, χωρίς μπλούζα, σε αρκετές περιπτώσεις με τα πρόσωπα καλυμμένα, οι οπαδοί εκτόξευαν προς πάσα κατεύθυνση αντικείμενα κάθε είδους και ορισμένοι ήταν οπλισμένοι με γκλομπ, καρέκλες ή και σιδηρόβεργες.

Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ένας Βρετανός οπαδός να έχει πέσει στο έδαφος τραυματισμένος, ενώ δεκάδες αστυνομικοί αποκλείουν την πρόσβαση σε πολλούς δρόμους στο Παλιό Λιμάνι.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν με δυσκολία να βάλουν ένα τέλος στα επεισόδια κάνοντας χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τους Άγγλους οπαδούς στις αποβάθρες του Παλιού Λιμανιού, ενώ οι Ρώσοι οπαδοί κυκλοφορούσαν στους δρόμους που έμοιαζαν με πεδίο μάχης.
Η πλειονότητα των εμπλεκομένων στις ταραχές κρατούσε από ένα μπουκάλι στο χέρι, κάποιοι ολόκληρα πακέτα με αλκοολούχα ποτά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας. Σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών διαφόρων εθνικοτήτων με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας για να τους απωθήσουν, ορισμένοι ωστόσο οπαδοί καταφέρθηκαν εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας Λοράν Νουνέζ.

«Έχουμε αναπτυχθεί στην περιοχή και εμποδίζουμε τις συμπλοκές. Επεμβαίνουμε συστηματικά όταν ξεσπούν συμπλοκές προκειμένου να απωθήσουμε τους εμπλεκόμενους» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδας οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μεταξύ της αστυνομίας και των οπαδών.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί γνωστό από επίσημες πηγές εάν υπάρχουν τραυματίες ή συλλήψεις.

Βίαιες ταραχές με πρωταγωνιστές οπαδούς συγκλονίζουν από την Πέμπτη και την Παρασκευή τη Μασσαλία.

Σήμερα, οι οπαδοί, οι περισσότεροι Βρετανοί, έσπευσαν στους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων από νωρίς στο Παλιό Λιμάνι.

Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες μπίρας, η ένταση δεν άργησε να ξεσπάσει κι άρχισαν να εκσφενδονίζουν τα πρώτα μπουκάλια.

«Δεν είμαι πολύ σίγουρος εάν ήταν καλή ιδέα να προγραμματίσουν τον αγώνα τόσο αργά στις 21.00 ώρα Γαλλίας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο 23χρονος Ντάνι, ένας Άγγλος φίλαθλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.