Βολεύτηκε η Ελβετία

Η καλύτερη Ελβετία έμεινε στην ισοπαλία 1-1 απέναντι στη Ρουμανία, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2016 και με 4 βαθμούς πλησίασε στον στόχο της επόμενης φάσης της διοργάνωσης.

Η καλύτερη Ελβετία έμεινε στην ισοπαλία 1-1 απέναντι στη Ρουμανία, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2016 και με 4 βαθμούς πλησίασε στον στόχο της επόμενης φάσης της διοργάνωσης.

Ρουμανία κι Ελβετία έμειναν στην ισοπαλία 1-1, στο Παρίσι, με την ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου να καταφέρνει να πάρει τον πρώτο της βαθμό στο τουρνουά και την Ελβετία να φτάνει τους 4 στον πρώτο όμιλο του Ευρωπαϊκού και να κάνει σημαντικό βήμα προς την πρόκριση. Οι παίκτες του Πέτκοβιτς, βέβαια, έχουν τη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική του γκρουπ, με τη Ρουμανία να έχει εμπρός της την πιο βατή Αλβανία. Με γκολ-πέναλτι του Στάνκου προηγήθηκαν οι Ρουμάνοι στο 18΄, με γκολάρα του Μεχμέντι στο 57΄ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Πάλι πέναλτι για τη Ρουμανία!

Η Ελβετία, συνολικά, έκανε πρώτο ημίχρονο καλύτερο από την αντίπαλό της, αλλά πλήρωσε κυρίως την αστοχία των παικτών της στην τελική προσπάθεια. Στο 6΄ ο Σεφέροβιτς βρέθηκε εντός περιοχής των Ρουμάνων, έκανε όμορφα το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Για το επόμενο διάστημα η ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου κλείστηκε πολύ στα καρέ της κι άφησε χώρο στους Κεντροευρωπαίους. Αυτοί, όμως, δεν τον εκμεταλλεύτηκαν. Στο 16΄, πάλι, ο Σεφέροβιτς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Ταταρουσάνου, όμως πλάσαρε επάνω του κι έχασε έτσι δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 των Ελβετών. Στο 18΄ ο διαιτητής Καράσεφ καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Ρουμάνων, σε τράβηγμα του Λιχτστάινερ επάνω στον Στάνκου. Αχρείαστη η ενέργεια του αρχηγού των Ελβετών, αλλά υπήρξε παράβαση.

Η Ρουμανία, ούσα ήδη η μόνη ομάδα που πήρε πέναλτι στο Euro, εκτέλεσε εύστοχα το δεύτερό της. Ο Μπόγκνταν Στάνκου δεν αστόχησε κι έτσι έγινε το 1-0 του ημιχρόνου. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς αντέδρασε, έκανε ευκαιρίες, όμως δεν απάντησε το τέρμα των Ρουμάνων. Ο Σαρ στο 20΄ νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ, στο 38΄ ο Ντζεμαϊλί έκανε κεφαλιά άουτ από καλή θέση μετά από σέντρα του Λιχτστάινερ, με τους «κίτρινους» να έχουν ακόμη δύο στιγμές για να κάνουν δύο τα γκολ τους: Στο 25΄ ο Κίπτσιου, μετά από αντεπίθεση, πλάσαρε εντός περιοχής των Ελβετών άουτ, με τον Σαπουνάρου, επίσης, στο 28΄ ν΄ αστοχεί απέναντι από τον Ζόμερ στέλνοντας το πλασέ του στο δεξί κάθετο δοκάρι. 

Ζήτησε και πήρε τον βαθμό

Η Ρουμανία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, με την αλλαγή Χόμπαν να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 46΄ όταν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, εντός περιοχής των Ελβετών, πλάσαρε άουτ. Στο 52΄ η Ρουμανία έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, αφού ο Ντζουρού γλίτωσε το αυτογκόλ! Μετά από σέντρα του Τόρζε, πριν τον Κέσερου, ο Ελβετός αμυντικός έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ κι έτσι έμεινε το 1-0. Στο 57΄ γράφτηκε το δεύτερο σημαντικό επεισόδιο του αγώνα, μετά το γκολ του Στάνκου. Με απίθανο σουτ ο Μεχμέντι, από την περιοχή των Ρουμάνων, ανάγκασε τον Ταταρουσάνου να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα μην μπορώντας να κάνει τίποτα στο βολέ του. Στο 70ό λεπτό ο Ζόμερ έσωσε ωραία εκτέλεση φάουλ, από μακριά, του Τόρζε, με την Ελβετία συνολικά να έχει το επάνω χέρι, πάντως, στο παιχνίδι και την πρωτοβουλία κινήσεων. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος, με τους Κεντροευρωπαίους να δείχνουν να βολεύονται με τον πόντο περισσότερο. Ο σκόρερ Στάνκου, των Ρουμάνων, αντιμετώπισε τραυματισμό κι αντικαταστάθηκε από τον κόουτς Ιορντανέσκου.

Οι συνθέσεις:

Ρουμανία (4-2-3-1 / Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου – Σαπουνάρου, Τσίριτσες, Γκριγκόρε, Ρατς (61΄ Φίλιπ) – Πρεπελίτσα, Πίντιλι (46΄ Χόμπαν) – Τόρζε, Στάνκου (83΄ Αντόνε), Κίπτσιου – Κέσερου.

Ελβετία (4-2-3-1 / Πέτκοβιτς): Ζόμερ – Λιχτστάινερ, Σαρ, Ντζουρού, Ροντρίγκεζ – Μπεχράμι, Ξάκα – Σακίρι (91΄ Ταρασάι), Ντζεμαϊλί (83΄ Λανγκ), Μεχμέντι – Σεφέροβιτς (64΄ Εμπολό).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.