Έγραψε ιστορία και μένει Γαλλία (video)

Η Αλβανία επικράτησε στη Λιόν, με 1-0, της Ρουμανίας, αποκλείοντας την αντίπαλό της από τη συνέχεια του Euro 2016 και μένει στη διοργάνωση ελπίζοντας πώς θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες στο τέλος της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Η Αλβανία επικράτησε στη Λιόν, με 1-0, της Ρουμανίας, αποκλείοντας την αντίπαλό της από τη συνέχεια του Euro 2016 και μένει στη διοργάνωση ελπίζοντας πώς θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες στο τέλος της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα, με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις των δύο ομάδων στον πρώτο όμιλο πέτυχε με κεφαλιά ο Σαντίκου στο 43΄, με το 1-0 να κρατά τις ελπίδες πρόκρισης της Αλβανίας στην επόμενη φάση ζωντανές και να στέλνει τη Ρουμανία σπίτι της ως τέταρτη του γκρουπ. Η ομάδα του Ντε Μπιάζι είναι υποχρεωμένη να περιμένει την τρίτη αγωνιστική και των υπόλοιπων πέντε ομίλων για να μάθει αν θα προχωρήσει στο τουρνουά.

Ιστορικό γκολ για την Αλβανία

Το 43ο λεπτό του αγώνα με τη Ρουμανία θα μνημονεύεται από τον ποδοσφαιρικό περίγυρο των Αλβανών για χρόνια, αφού το τέρμα του Σαντίκου ήταν το πρώτο που σημειώθηκε στο Euro 2016 από την ομάδα του Ντε Μπιάζι και συνολικά το πρώτο στην ιστορία της στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Για να συμβεί αυτό ο Μεμουσάι επιχείρησε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά της επίθεσης, με τον γκολκίπερ Ταταρουσάνου των Ρουμάνων να κάνει λάθος έξοδο και τον Αρμάντο Σαντίκου με κοντινή κεφαλιά ν΄ ανοίγει το σκορ. Οι «κίτρινοι» του Ιορντανέσκου άρχισαν καλύτερα το παιχνίδι, όμως δεν πάτησαν την περιοχή του Μπερίσα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ορισμένα σουτ, κάποια καλά, αλλά όχι πίεση στην Αλβανία που από το 25΄ και μετά ανέβασε απόδοση και σταμάτησε να παίζει μονάχα άμυνα. Στάντσιου, Χόμπαν και ειδικά ο Στάνκου στο 8΄ απείλησαν για τη Ρουμανία, με την προσπάθεια του τελευταίου να την απομακρύνει ο τερματοφύλακας Μπερίσα. Ουσιαστικά η Αλβανία έκανε αισθητή την παρουσία της στο 23΄, όταν ο Λενζάνι έχασε κοντινή προβολή – με την μπάλα να καταλήγει πολύ άουτ – και τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Με τη Ρουμανία να μην βρίσκει αντίδοτο στην καλή άμυνα των Αλβανών, αυτοί βρήκαν την ευκαιρία σκορ κι έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο δίκαια σε θέση προβαδίσματος.

Κράτησε τη νίκη και τις πιθανότητες

Η Αλβανία ήταν ανώτερη και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Ντε Μπιάζι να κρατούν τις θέσεις τους και με την καλή ψυχολογία το 1-0 ως το τέλος. Με τον Σανμαρτεάν ο Ιορντανέσκου επιχείρησε να δώσει ποιότητα και ώθηση μεσοεπιθετικά στη Ρουμανία, η οποία χρειάστηκε ν΄ αλλάξει φορ στο 56΄ λόγω τραυματισμού του Άλιμπετς. Η Αλβανία είχε τις στιγμές της, όπως το σουτ του ασίστμαν Μεμουσάι στο 63΄ που μπλόκαρε ο Ταταρουσάνου, με τον Αντόνε να έχει την καλύτερη ευκαιρία για τους «κίτρινους» στο 76΄. Ο επιθετικός των Ρουμάνων βρέθηκε εντός περιοχής, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπερίσα. Από εκεί και πέρα η Αλβανία κράτησε με ευκολία τη μεγάλη νίκη της και ολοζώντανες τις ελπίδες πρόκρισής της στην επόμενη φάση του Euro 2016.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
1. Γαλλία 7 4-1
2. Ελβετία 5 2-1
3. Αλβανία 3 1-3
4. Ρουμανία 1 2-4

Οι συνθέσεις


Ρουμανία (4-2-3-1 / Ιορντανέσκου):
Ταταρουσάνου – Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ματέλ – Πρεπελίτσα (46΄ Σανμαρτεάν), Χόμπαν – Πόπα (68΄ Αντόνε), Στάντσιου, Στάνκου – Άλιμπετς (56΄ Τόρζε)

Αλβανία (4-1-4-1 / Ντε Μπιάζι):
Μπερίσα – Χισάι, Αγέτι, Μαβράι, Αγκόλι – Μπάσα (83΄ Τσάνα) – Λίλα, Αμπράσι, Μεμουσάι, Λενζάνι (77΄ Ρόσι) – Σαντίκου (58΄ Μπαλάι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.