Η μία «καθάρισε», η άλλη περιμένει (video)

Την πρώτη θέση του 3ου ομίλου του Euro, έστω και σε ισοβαθμία με την Πολωνία, «σφράγισε» η Γερμανία που νίκησε 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία από την πλευρά της θα περιμένει το φινάλε της φάσης των γκρουπ για να δει αν θα συνεχίσει στη διοργάνωση ως μία από τις καλύτερες τρίτες.

Την πρώτη θέση του 3ου ομίλου του Euro, έστω και σε ισοβαθμία με την Πολωνία, «σφράγισε» η Γερμανία που νίκησε 1-0 τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία από την πλευρά της θα περιμένει το φινάλε της φάσης των γκρουπ για να δει αν θα συνεχίσει στη διοργάνωση ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ έφτασε τους 7 βαθμούς, όσους και οι Πολωνοί.

Στην ισοβαθμία πρώτο κριτήριο είναι το μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά δεδομένου ότι ήρθαν ισόπαλες 0-0, ακολουθεί η καλύτερη διαφορά τερμάτων. Εκεί, υπερτερούν οριακά οι Γερμανοί, οι οποίοι και πήραν έτσι το καλύτερο «εισιτήριο» από τον όμιλο.

Έγειρε το γήπεδο
Το ματς στο «Παρκ Ντε Πρενς» δεν αντέχει και σε ιδιαίτερη κριτική, αφού οι Γερμανοί είχαν… κατασκηνώσει στην περιοχή των Βορειοϊρλανδών και είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστά 75%-25%. Εκτός του γκολ που σημείωσαν, είχαν ακόμη δύο δοκάρια, αλλά και πολλές ευκαιρίες, αφού είτε έδειχναν… ψιλοχαλαροί στην τελική προσπάθεια, είτε έπεφταν πάνω στον ΜακΓκόβερν, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για το ότι το σκορ έμεινε στο 1-0.

«Αρνητικός πρωταγωνιστής» για την ομάδα του Λεβ ήταν ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος επιδόθηκε κυριολεκτικά σε ένα ρεσιτάλ αδυναμίας να σκοράρει. Ο επιθετικός της Μπάγερν είδε τον ΜακΓκόβερν να τον νικά σε μοναδικό τετ α τετ στο 7′, στο 23′ σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 27′ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι με κεφαλιά και στο 34′ το οριζόντιο με πλασέ.

Με τους Οζίλ και Γκέτσε να σπαταλούν επίσης μεγάλες ευκαιρίες στο 10′ και το 12′ αντίστοιχα, ο Γκόμεζ ήταν αυτός που «έσωσε» την ομάδα του σκοράροντας στο 29′ από ασίστ του… Μίλερ με κοντινό σουτ και παρά την προσπάθεια των αμυντικών.

Περίμεναν… τη λήξη
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν το ίδιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, αλλά για περίπου ένα τέταρτο. Ο Γκέτσε στο 52′ δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από τη μικρή περιοχή, αλλά δευτερόλεπτα μετά… κατάφερε να αστοχήσει με προβολή στο πρώτο δοκάρι. 

Αφού έχασε τα άχαστα, ο Λεβ τον αντικατέστησε και σιγά-σιγά ο ρυθμός του ματς άρχισε να πέφτει. Στο 59′ ο Γκόμεζ έχασε την τελευταία κλασική ευκαιρία του αγώνα, όταν μετά από απόκρουση του ΜακΓκόβερν… βρήκε τρόπο να στείλει την μπάλα άουτ με κεφαλιά σε κενή εστία.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν στον ίδιο σκοπό, με τους Γερμανούς δηλαδή να κρατούν την μπάλα, αλλά χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Οι Βορειοϊρλανδοί δε βγήκαν ποτέ από τα καρέ τους, φοβούμενοι μη δεχθούν δεύτερο γκολ και κάπως έτσι το παιχνίδι έφτασε στο τέλος του.

Β. Ιρλανδία (Ο’ Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιούζ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Κάθκαρτ, Ντέιβις, Κόρι Έβανς (84′ ΜακΓκιν), Νόργουντ, Ντάλας, Ουόρντ (70′ Μαγκίνις), Ουάσινγκτον (59′ Λάφερτι)

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ (76′ Χέβεντες), Χούμελς, Έκτορ, Κίμιχ, Κεντίρα (69′ Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Γκέτσε (55′ Σίρλε), Οζίλ, Μίλερ, Γκόμεζ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.