Αποθέωση για ΜακΓκόβερν στη Β. Ιρλανδία

Την αποθέωση γνωρίζει στην Βόρειο Ιρλανδία ο Μάικλ ΜακΓκόβερν για την εμφάνισή του απέναντι στην Γερμανία, με πολλούς παλαιμάχους της Εθνικής, συμπαίκτες του αλλά και φιλάθλους να τον παρομοιάζουν με τον μεγάλο Πατ Τζένινγκς.

Την αποθέωση γνωρίζει στην Βόρειο Ιρλανδία ο Μάικλ ΜακΓκόβερν για την εμφάνισή του απέναντι στην Γερμανία, με πολλούς παλαιμάχους της Εθνικής, συμπαίκτες του αλλά και φιλάθλους να τον παρομοιάζουν με τον μεγάλο Πατ Τζένινγκς.

Ο τερματοφύλακας της Χάμιλτον, προέβη σε σειρά επεμβάσεων, κρατώντας ουσιαστικά μόνος του την παγκόσμια πρωταθλήτρια στα επίπεδα του 1-0, σκορ που τελικά έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ στους «16» του Euro, ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

«Η εμφάνισή του με γύρισε 31 χρόνια πίσω, εκείνη την βραδιά του Νοεμβρίου που προκριθήκαμε στο Μουντιάλ του 1986, με τις ηρωικές επεμβάσεις του Πατ Τζένινγκς στο 0-0 κόντρα στην Αγγλία. Μπορεί να χάσαμε από την Γερμανία, αλλά δεν είναι ντροπή να χάνεις από τους παγκόσμιους πρωταθλητές και η εμφάνιση του γκολκίπερ μας πήγε στο επόμενο επίπεδο. Όπως ο Πατ, έτσι και τα πόδια και τα ακροδάχτυλα του Μάικλ έκαναν τη διαφορά ανάμεσα σε μία βαριά ήττα και την πρόκριση. Είναι απίστευτο για μία μικρή χώρα όπως εμείς», έγραψε μεταξύ άλλων στην στήλη του στην Belfast Telegraph ο θρύλος της Β. Ιρλανδίας Νόρμαν Γουαϊτσάιντ.

Ο αρχηγός της σημερινής ομάδας Στίβεν Ντέιβις από την πλευρά του, έμεινε άφωνος από τις επεμβάσεις του συμπαίκτη του, ο οποίος μάλιστα ψάχνει ομάδα μια και αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Χάμιλτον:

«Ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τερματοφύλακα που έχω δει. Ξέραμε ότι η Γερμανία θα είχε ευκαιρίες, αλλά ο Μάικλ ήταν πάντα εκεί. Είχαμε την πίστη ότι αν μας περνούσαν, ο Μάικλ θα μας έσωζε. Ελπίζουμε ότι τώρα θα λάβει την προσοχή που του αρμόζει. Χωρίς καμία έλλειψη σεβασμού προς την νυν ομάδα  του, νομίζω ότι πρέπει να παίζει σε υψηλότερο επίπεδο. Όποιος τον παρακολούθησε σίγουρα θα έμεινε εντυπωσιασμένος».

Ο ίδιος ο «ήρωας» των Βορειοϊρλανδών, κράτησε αρκετά χαμηλούς τόνους:

«Είχα πολλή δουλειά και ήταν δύσκολο, γιατί ήμασταν συνεχώς υπό πίεση. Ακόμα και όταν δεχτήκαμε ένα γκολ, ξέραμε ότι η διαφορά τερμάτων θα έπαιζε ρόλο οπότε προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.