Προκρίθηκε … χωρίς να σκοράρει η Ουαλία! (video)

Η Ουαλία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης αφού επικράτησε 1-0 της Βορείου Ιρλανδίας χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει αφού το γκολ της αναμέτρησης προήλθε από αυτογκόλ του ΜακΌλεϊ.

Η Ουαλία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης αφού επικράτησε 1-0 της Βορείου Ιρλανδίας χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει αφού το γκολ της αναμέτρησης προήλθε από αυτογκόλ του ΜακΌλεϊ. 

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα νευρικές και αγχωμένες στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και όλα έδειχναν πως θα έλυναν τις διαφορές τους είτε στην παράταση είτε στα πέναλτι αλλά σε μία από τις λιγοστές επικίνδυνες φάσεις ο ΜακΌλεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και «δώρισε» την πρόκριση στην Ουαλία. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Κρις Κόουλμαν παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-5-2 με τον Χένεσι κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ντέιβις, Τσέστερ και Γουίλιαμς στην άμυνα, στο κέντρο οι Άλεν, Ράμσεϊ, Λέντλεϊ, δεξιά ο Γκάντερ, αριστερά ο Τέιλορ και επιθετικό δίδυμο οι Μπείλ και Βόουκς. 

Απ’ την άλλη, ο Μάικλ Ο’Νιλ επέλεξε ένα σύστημα 4-5-1 με τον ΜακΓκόβερν κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Χιουζ και Κάθκαρτ στην άμυνα, στο κέντρο οι Ντέιβις, Κόρι Έβανς και Νόργουντ, δεξιά ο Γουόρντ, αριστερά ο Ντάλας και μοναδικός προωθημένος ο Λάφερτι. 

Υπό το μηδέν

Το πρώτο ημίχρονο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα σβηστεί γρήγορα από τη μνήμη των φιλάθλων αφού οι φάσεις ήταν ελάχιστες και από τις δύο πλευρές. 

Οι δύο ομάδες είχαν θέσει ως προτεραιότητα την οχύρωση των μετόπισθέν τους και έτσι η επιθετική παραγωγικότητα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Το άγχος ήταν έκδηλο εκατέρωθεν με την Βόρειο Ιρλανδία να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. 

Μάλιστα, στο δέκατο λεπτό ο Ντάλας προσπάθησε να σκοράρει από τα όρια της περιοχής, από τα αριστερά αλλά ο Χένεσι απέκρουσε σε κόρνερ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γουόρντ στο 22ο λεπτό. 

Σε κανένα σημείο του αγώνα ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν γρήγορος με τα λάθη να είναι πολλά από τους παίκτες των δύο ομάδων, ειδικά στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.  

Μόνο έτσι!

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι δύο προπονητές έκαναν σχετικά νωρίς τις αλλαγές τους για να μπορέσουν να αλλάξουν κάτι στο ρυθμό του αγώνα και οι ομάδες τους να φανούν πιο απειλητικές αλλά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. 

Στο 58ο λεπτό, ο Γκάρεθ Μπέιλ, που ήταν ωσεί παρών μέχρι εκείνο το σημείο στο ματς, προσπάθησε να απειλήσει με εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά αλλά ο ΜακΓκόβερν απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. 

Εν τέλει, η Ουαλία κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, χωρίς ωστόσο να σκοράρει (!). Αυτό γιατί, στο 75ο λεπτό, ο Μπέιλ επεχείρησε το γύρισμα από τα αριστερά, ο ΜακΌλεϊ έβαλε άτσαλα το πόδι του στην προσπάθεια να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε κάποια απ’ τις δύο ομάδες να πάρει τη νίκη αφού σε όλο το ματς οι φάσεις ήταν λιγοστές και τα λάθη πάρα πολλά και από τις δύο πλευρές. 

Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και η Ουαλία εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά τελικής φάσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Οι συνθέσεις: 

Ουαλία (Κ. Κόουλμαν): Χένεσι, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (63′ Τζ. Γουίλιαμς), Βόουκς (55’Ρόμπσον – Κανού)

Β. Ιρλανδία (Μ. Ο’Νιλ):
ΜακΓκόβερν, ΜακΌλεϊ (84′ Μαγκένις), Τζ. Έβανς, Ντέιβις, Λάφερτι, Κ. Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ (79′ ΜακΓκίν), Χιουζ, Γουόρντ (69′ Γουόσινγκτον), Κάθκαρτ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.