Για πλάκασον… (video)

Άνετα κι ωραία η Γαλλία επικράτησε στο «Σταντ ντε Φρανς» την Ισλανδία με το εντυπωσιακό 5-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro που διοργανώνει, όπου την περιμένει η Γερμανία.

Άνετα κι ωραία η Γαλλία επικράτησε στο «Σταντ ντε Φρανς» την Ισλανδία με το εντυπωσιακό 5-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro που διοργανώνει, όπου την περιμένει η Γερμανία.

Στο πιο παραγωγικό παιχνίδι του Euro 2016 η Γαλλία διέλυσε με 5-2 την Ισλανδία και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Στο πιο παραγωγικό παιχνίδι της διοργάνωσης ο Ζιρού σκόραρε δύο φορές (12΄, 59΄) για τους «τρικολόρ», ο Πογκμπά (20΄), ο Παγιέ (43΄) και ο Γκριεζμάν (45΄) έβαλαν το λιθαράκι τους στο σκορ, με τους Ισλανδούς να μειώνουν προσωρινά σε 4-1 με τον Σίγκθορσον (56΄) και να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα με τον Μπγιάρνασον (84΄). 

Περίπατος…

Αν και η Ισλανδία προσπάθησε και κατάφερε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό για δέκα τουλάχιστον λεπτά, η εξέλιξη του πρώτου 45λεπτου κατέληξε τραγική για την ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ. Οι «τρικολόρ» δίχως να κάνουν φοβερά πράγματα στην επίθεση, ούτε σωρεία τελικών, κατάφεραν να σκοράρουν τέσσερις φορές και να προηγούνται στην ανάπαυλα με 4-0. Μετά από κάποιες μικροπροσπάθειες των δύο ομάδων, στο 12΄ άνοιξε ο δρόμος για τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν με τον Ζιρού να βγαίνει απέναντι από τον Χάλντορσον, μετά από ασίστ του Ματουιντί, και με εξαιρετικό τελείωμα να κάνει το 1-0 πλασάροντας κάτω από τα πόδια τον Ισλανδό γκολκίπερ.

Η ψυχολογία του φαβορί έφτιαξε άμεσα με συνέπεια το 2-0 στο 19΄ του Πογκμπά, με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκριεζμάν, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις θριάμβου για τους γηπεδούχους. Στο 25΄, και με την κατοχή να είναι 65%-35% εναντίον της, η Ισλανδία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπόντβαρσον ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι όμως η προβολή του από κοντά κατέληξε άουτ. Η Γαλλία ήταν κυρίαρχη στο ματς, με διπλάσιες και πάνω ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις, και χρειάστηκε ένα δίλεπτο στο τέλος του ημιχρόνου ν΄ αποτελειώσει την Ισλανδία. Στο 43΄ ο Παγιέ με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χάλντορσον, με τον Γκριεζμάν στο 45΄ να βγαίνει στην κόντρα απέναντι από τον Ισλανδό τερματοφύλακα και με ωραίο πλασέ να κάνει το 4-0 και να ολοκληρώνει με περίπατο ένα θριαμβευτικό διάστημα για την ομάδα του.

Τρία γκολ αν και όλα είχαν κριθεί!

Μπορεί το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου να είχε δώσει ήδη την πρόκριση στη Γαλλία, ωστόσο και το δεύτερο μέρος στο Παρίσι έκρυψε καλές στιγμές. Στο 56΄ οι Ισλανδοί μείωσαν σε 4-1 με τον Σίγκθορσον, ο οποίος με κοντινή προβολή μετά από ασίστ του Γκίλφι Σίγκουρντσον νίκησε τον Γιορίς και πέτυχε ένα τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο των ηττημένων. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα στο 59΄, με τον Παγιέ να βγάζει μία απίθανη ασίστ από εκτέλεση φάουλ στον Ζιρού.

Ο στράικερ της Άρσεναλ νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα των Ισλανδών και με κεφαλιά έκανε το 5-1, επαναφέροντας τη διαφορά των δύο ομάδων στα τέσσερα τέρματα. Ο Ντεσάν έκανε συντήρηση ενόψει του ημιτελικού με τη Γερμανία, ο Λάγκερμπακ από την έναρξη του 45λεπτου επιχείρησε ν΄ αλλάξει την εικόνα των Ισλανδών και το κατάφερε, με το τελικό 5-2 να διαμορφώνεται στο 84΄ με τον Μπγιάρνασον να σκοράρει μετά από συνεργασία με τον Σκούλασον. Οι νησιώτες είχαν και μία ακόμη ευκαιρία στο 86΄ για ένα ακόμη γκολ, όμως ο Μανγκαλά πρόλαβε τον Φινμπόγκασον πριν πλασάρει. Στο τέλος, στο βροχερό Παρίσι, ο κόσμος τους αποθέωσε τους παίκτες παρά τον αποκλεισμό.

Οι συνθέσεις


Γαλλία (Ντεσάν / 4-2-3-1):
Γιορίς – Σανιά, Κοσιελνί (72΄ Μανγκαλά), Ουμτιτί, Εβρά – Πογκμπά, Ματουιντί – Σισοκό, Γκριεζμάν, Παγιέ (80΄ Κομάν) – Ζιρού (60΄ Ζινιάκ).

Ισλανδία (Λάγκερμπακ / 4-4-2):
Χάλντορσον – Σέβαρσον, Άρνασον (46΄ Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον – Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Μπγιάρνασον – Σίγκθορσον (83΄ Γκούντγιονσεν), Μπόντβαρσον (46΄ Φινμπόγκασον).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.