Γεωργία – Νορβηγία 1-1 : Ένα καλό ημίχρονο δεν φτάνει (hls)

Η Νορβηγία κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο με την Γεωργία αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς. Το πλήρωσε με δίκαιη ισοφάριση με το ματς να ολοκληρώνεται 1-1.

Ο Κβαρατσκέλια ήταν εκεί… ο Χάαλαντ όχι

Πρώτο επίσημο παιχνίδι για την Γεωργία του εντυπωσιακού Κβαρατσκέλια στον πρώτο προκριματικό όμιλο. Ο αστέρας της Νάπολι ήταν εκεί σε αντίθεση με τον Χάαλαντ ο οποίος απουσίαζε από την αποστολή και στο δεύτερο ματς της Νορβηγίας στα προκριματικά. Η ομάδα του Στάλε Σόλμπακεν έχασε στην πρεμιέρα με 3-0 στην Ισπανία.

Κυρίαρχη από την αρχή

Η Νορβηγία μπήκε στο γήπεδο για να κυριαρχήσει και παράλληλα να μην επιτρέψει τίποτα στον καταπληκτικό φέτος Κβαρατσκέλια.

Το πρώτο το κατάφερε απόλυτα. Με 66% κατοχή μπάλας και εννέα τελικές έφτασε στο γκολ με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Σούρλοτ (15′). Είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Μαμαρντασβίλι σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ελγιουνούσι σε κοντινό σουτ (34′).

Το δεύτερο το κατάφερε εν μέρει. Ο Κβαρατσκέλια ακούμπησε πρώτη φορά την μπάλα στο 23ο λεπτό. Αλήθεια. Του επέτρεψε όμως μια τελική προσπάθεια και ο “αθεόφοβος” λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με ωραίο πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Συνολικά φυσικά η Νορβηγία άξιζε το προβάδισμά της στο ημίχρονο.

Ντου από παντού

Οι Γεωργιανοί μπήκαν με ενέργεια, με πάθος και προφανώς με εντολή να σουτάρουν από παντού. Μέχρι το 55ο λεπτό έκαναν περισσότερες τελικές από όλο το πρώτο ημίχρονο και ο Κακαμπάτζε είδε τον Νίλαντ να τον σταματά σε σουτ από δύσκολη γωνία (55′).

Στο 60ο λεπτό ο Μικαουτάτζε βγήκε τετ-α-τετ απέναντι από τον Νίλαντ και αυτή την φορά δεν αστόχησε. Σκόραρε και ισοφάρισε ενώ στο 62ο λεπτό λίγο έλειψε να γυρίσει το ματς αλλά ο Νίλαντ σταμάτησε το σουτ του Λομπιανίτζε.

Η Νορβηγία ξύπνησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Στο 72ο λεπτό οι Νορβηγοί είχαν την ευκαιρία να μπουν ξανά μπροστά στο σκορ όμως ο Σούρλοτ αυτή την φορά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαμαρντασβίλι από κοντά ενώ τρία λεπτά αργότερα, σε κενή εστία, ο Ούντεγκαρντ έστειλε την μπάλα στους ουρανούς από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο τελευταίο τέταρτο υπήρξαν μικρό-ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες αλλά καμία από τις δύο δεν πήρε μεγάλο ρίσκο. Απογοητευτικό το 1-1 για την Νορβηγία. Θετική εικόνα, καλή αντίδραση και βαθμός για τους Γεωργιανούς.

Γεωργία : Μαμαρντασβίλι – Κβερκβέλια, Κασία, Ταμπίτζε (59′ Ζίβζιβάτζε) – Κακαμπάτζε, Νταβιτασβίλι (59′ Λομπιανίτζε), Κβεκβεσκίρι, Αμπουρζάνια (90′ Γκαγκνίτζε), Αζάροβ (70′ Γκοχολεϊσβίλι) – Μικαουτάτζε (90′ Μπερίτζε), Κβαρατσκέλια

Νορβηγία : Νίλαντ – Πέντερσεν (90+ Ρίερσον), Στράντμπεργκ, Ούστιγκαρντ, Μέλινγκ – Μπεργκ (90+ Τόρστβεντ), Άουρσνες, Ούντεγκαρντ – Σόλμπακεν (82′ Μπρίνιλντσεν), Ελγιουνούσι (78′ Μπέργκε), Σούρλοτ

Matchday 2

Γεωργία – Νορβηγία 1-1 (0-1 15′ Σούρλοτ, 1-1 60′ Μικαουτάτζε)

Σκωτία – Ισπανία (21:45 Novasports1)

1ος ΟΜΙΛΟΣΒαθμοίΑγώνεςΝ/Ι/ΗΓκολ
1Ισπανία311/0/03 – 0
2Σκωτία311/0/03 – 0
3Νορβηγία120/1/11 – 4
4Γεωργία110/1/01 – 1
5Κύπρος01 0/0/1 0 – 3

Matchday 3 (17/6/2023)

Νορβηγία – Σκωτία (19:00)

Κύπρος – Γεωργία (21:45)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.