Ολλανδία-Γιβραλτάρ 3-0: Άνοιξε λογαριασμό στα Προκριματικά (hls)

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πέτυχε η Ολλανδία επικρατώντας του Γιβραλτάρ με 3-0.

Η ομάδα του Κούμαν είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην αναμέτρηση, καθώς σε ολόκληρο το 90λεπτο το Γιβραλτάρ δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει κάποια τελική προσπάθεια. Ο Σίλεσεν δεν ίδρωσε καν τη φανέλα του, αφού ήρθε σε επαφή με την μπάλα στο 78’ για πρώτη φορά, με τους φιλάθλους να ξεσπάνε σε πανηγυρισμούς. Με τη νίκη αυτή οι «Οράνιε» μάζεψαν τους πρώτους βαθμούς τους στα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και βρίσκονται στην τρίτη θέση πίσω από Γαλλία και την Εθνική μας ομάδα.

Όπως αναμενόταν η Ολλανδία πήρε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα δευτερόλεπτα και πίεζε το Γιβραλτάρ. Οι φιλοξενούμενοι με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν παθητικό, ενώ οι σκέψεις για επίθεση είχαν εξαφανιστεί από νωρίς. Χαρακτηριστικό είναι πως το σύνολο του Ρίμπας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μηδέν τελικές και μόλις τρεις απόπειρες για να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή.

Ο Σίλεσεν ως θεατής, καθώς η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στα πόδια του, έβλεπε τους συμπαίκτες του να έχουν εγκατασταθεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Κόλινγκ πλήρωσε το μοναδικό λάθος που πραγματοποίησε στο πρώτο 45λεπτο. Η άστοχη έξοδος του 26χρονου γκολκίπερ έδωσε την ευκαιρία στον Ντεπάι να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα στο 23’.

Το σχέδιο του Ρίμπας να αφήσει κενά τα πλάγια και να γεμίσει τον άξονα περιόρισε τη δράση των «Οράνιε», οι οποίοι εκτός από κάποια άστοχα σουτ ελάχιστες φορές «δοκίμασαν» τα αντανακλαστικά του Κόλινγκ, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια με το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα.  

Παρέμεινε η… κατηφόρα

Το… πούλμαν του Γιβραλτάρ παρέμεινε σταθμευμένο και στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικό. Ο Ακέ στο 50’, επίσης με κεφαλιά, έστειλε τη «στρογγυλή θεά» να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Ρίμπας ένα λεπτό αργότερα. Ο Γουόκερ προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, έχασε το κοντρόλ, πάτησε άσχημα τον Βίφερ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. 

Ο Ακέ πατούσε συνεχώς περιοχή, αλλά όχι στης ομάδας του όπως κάνει στα περισσότερα παιχνίδια. Ο διεθνής αμυντικός ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές και μάλιστα θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ στο 61’, αλλά τρεις αντίπαλοί του έπεσαν πάνω στη γραμμή και απέτρεψαν το 3-0. 

Τελικά ο Ακέ βρήκε τρόπο να πανηγυρίσει το δεύτερό του τέρμα στο ματς με σουτ έξω από την περιοχή στο 81’. Χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης, αφού η μπάλα χτύπησε στον Σέρτζεντ, άλλαξε πορεία και αναπαύθηκε στο βάθος της εστίας.

Η Βαθμολογία του Β’ Ομίλου

ΑΓ. ΒΑΘ.

1. Γαλλία         2    6

2. Ελλάδα        1    3

3. Ολλανδία    2     3

4. Ιρλανδία      1     0

5. Γιβραλτάρ   2     0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.