Ελλάδα – Λιθουανία 0-0 : Παραγωγική αλλά άστοχη (hls)

Όπως και με το Γιβραλτάρ η Ελλάδα τελείωσε το ματς με περισσότερες από τριάντα τελικές προσπάθειες (32) αλλά ο τερματοφύλακας Ζούμπας (κυρίως) και οι αμυντικοί του άντεξαν στην πίεση. Ισόπαλη 0-0 η Ελλάδα με την Λιθουανία στην πρεμιέρα της στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Η ενδεκάδα του Πογετ

Τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ρότα αντικατέστησε τον Μπάλντοκ που είχε κάποια προβληματάκια πριν από το πρώτο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ. Οι υπόλοιπες δυο αλλαγές στην επίθεση με τον Φορτούνη να αλλάζει τον Πέλκα και τον Παυλίδη να παίρνει την θέση του Γιακουμάκη στην κορυφή.

Ελλάδα εναντίον Ζούμπας

Από το πρώτο δευτερόλεπτο η Ελλάδα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα που φάνηκε επίσης από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι ήταν καλύτερη από τον προηγούμενο αντίπαλό μας το Γιβραλτάρ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να έχει κατοχή μπάλας στο 63% και να κυκλοφορέι με ακρίβεια 88% στις μεταβιβάσεις της.

Ο πιο δραστήριος μέσο-επιθετικά ήταν ο Φορτούνης που ένιωσε και πιο άνετα όταν έπαιξε από δεξιά και όχι αριστερά όπως ξεκίνησε το ματς.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με είκοσι τελικές προσπάθειες και οι Λιθουανοι με… καμία.

Από τις 20 μόλις τρεις όμως ήταν εντός εστίας και μόνο δυο ανάγκασαν σε εντυπωσιακές επεμβάσεις των τερματοφύλακα Ζούμπας.

Ο Λιθουανός αντέδρασε σωστά σε τετ-α-τετ με τον Μασούρα (32′) και σε κεφαλιά του Μαυροπάνου (45′) σε ένα από τα εννέα κόρνερ που κέρδισε η Ελλάδα.

Ημίχρονο 0-0.

Παραγωγική αλλά άστοχη

Ο Πογιέτ κράτησε την ίδια ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Ζούμπας σταμάτησε και τον Μπακασέτα (50′) εντυπωσιακά.

Οι Λιθουανοί μετά από ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, πήραν θάρρος, έκαναν την πρώτη τους τελική (57′) και από εκεί και πέρα έκαναν και την μεγάλη ευκαιρία τους με τον Ούπστας αλλά τον σταμάτησε ο Βλαχοδήμος (64′).

Οι πρώτες αλλαγές έγιναν στο 69ο λεπτό και η Ελλάδα ζωντάνεψε ξανά. Άρχισε να πιέζει, να κλείνει τους Λιθουανούς αλλά ο Ζούμπας με τις επεμβάσεις του άρχισε να νιώθει ανίκητος και το έδειχνε σε ότι πήγαινε μέσα στην περιοχή.

Η μεγάλη φάση και η πρώτη φορά που νικήθηκε ο Ζούμπας ήρθε στο 84ο λεπτό. Το σουτ του Γιαννούλη επιτέλους πέρασε από τον Ζούμπας αλλά πάνω στην γραμμή εμφανίστηκε ο Καζουκολόβας και έδιωξε με το γόνατο.

Πίεση ως το τέλος χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα που έμεινε στο 0-0 με την Λιθουανία παρά τις 32 τελικές προσπάθειες στο ματς.

Ελλάδα : Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζιδιάκος, Τσιμίκας (23′ Γιαννούλης) – Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (69′ Κωσταντέλιας) – Μασούρας (81′ Παπανικολάου), Φορτούνης (81′ Λημνιός), Παυλίδης (69′ Γιακουμάκης)

Λιθουανία : Ζούμπας – Λασίτσκας, Καζουκολόβας, Γκιρντβαϊνις (46′ Αρμάλας), Μπενέτα (46′ Μπαραβίκας) – Σλίβκα (79′ Σίμκους), Γκινείτις – Νοβικόβας, Ρομανόβσκι (46′ Σιργκεντας), Τσέρνιχ (62′ Ούπστας) – Παουλάουσκας (46′ Λαουζκέμις)

Διαιτητής : Ζονατάν Λαρντότ (Βέλγιο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.