Εθνική ομάδα: Ταξίδι στο “όνειρο” (vids)

Από το Αλγκάρβε αρχίζει η προσπάθεια για την επιστροφή της Ελλάδας στις μεγάλες διοργανώσεις 10 χρόνια μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και 20 από την κατάκτηση του EURO 2004.

Το “ταξίδι” της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του EURO 2024 ξεκινά από ένα γήπεδο το οποίο ξυπνά υπέροχες αναμνήσεις. Στο “Estadio Algarve” στις 20 Ιουνίου του 2004 η Ελλάδα γνώρισε την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας από τη Ρωσία (2-1) για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EURO 2004. Η πρόκριση ήρθε χάρη στο γκολ του Βρύζα και οδήγησε στην πραγματοποίηση του πιο τρελού ονείρου Από αυτό το γήπεδο αρχίζει η προσπάθεια για επιστροφή της “γαλανόλευκης” στις μεγάλες διοργανώσεις δέκα χρόνια μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και είκοσι μετά την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η επιστροφή στο “όνειρο”.

Πρώτος αντίπαλος το Γιβραλτάρ. Μια ομάδα που με βάση την ανάλυση που έχει γίνει, δεν πρόκειται για έναν αντίπαλο που θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να περιμένει το μοιραίο. Έχει κάποιους καλούς και γρήγορους παίκτες από τη μέση και μπροστά, ενώ “παλεύει” και κάθε στατική φάση. Αν σε ένα τέτοιο ματς μια ομάδα μπει υπερφίαλη, τότε δεν αποκλείεται να το “πληρώσει”. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλα Νησιά Φερόε. Πολύ περισσότερο δε μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο στραβοπάτημα όταν έχει μπει σε σωστές ράγες τα τελευταία χρόνια, κάτι που καλείται να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Δείτε τις αποκλειστικές δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ και του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, στον απεσταλμένο των καναλιών Novasports στο Φάρο, Αποστολη Λάμπο:

Ο όμιλος με ΕΪΡΕ, Γαλλία και Ολλανδία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στην ομάδα να πιστεύει σε πρόκριση μέσα από τον όμιλο. Κυριολεκτικά κάθε κουβέντα για τη δεύτερη ευκαιρία από το Nations League δεν έχει καμία τύχη. Τόσο ο Γκουστάβο Πογέτ, όσο και οι διεθνείς μας, θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση μέσα από τα Προκριματικά.

Η συνέντευξη τύπου

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος την 25η Μαρτίου συμπληρώνει έναν χρόνο παρουσίας στον πάγκο της Ελλάδας, έχει στο μυαλό του την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα για να πάρει “δώρο” νίκης και καλής εμφάνισης. Με απών τον Κουρμπέλη και με τους Κουλιεράκη και Ιωαννίδη με προβλήματα, ο Ουρουγουανός τεχνικός φαίνεται πως θα ξεκινήσει με μια πιο επιθετική ενδεκάδα σε σχέση με τα όσα μας είχε συνηθίσει. Βέβαια προσφέρεται κι ο αντίπαλος γι’ αυτό, ο οποίος έχει μόλις δέκα χρόνια “ποδοσφαιρικής ζωής”.

Έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε στο αρχικό σχήμα “παρέα” τους Φορτούνη (που επιστρέφει στην Εθνική μετά από δύο χρόνια) και Μπακασέτα. Με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Χατζηδιάκο και Μαυροπάνο στόπερ, δεξιά τον Μπάλντοκ και αριστερά τον Τσιμίκα. Μοναδικό αμυντικό χαφ τον Σιώπη και τους Μάνταλο, Μπακασέτα να τον πλαισιώνουν. Ο Φορτούνης θα αρχίζει τις προσπάθειές του από αριστερά (ενδέχεται και αλλαγή θέσης με τον Μάνταλο), ο Μασούρας θα είναι δεξιά και ο Παυλίδης στην κορυφή της επίθεσης. Κάπως έτσι θέλει να φτάσει ο “εκλέκτορας” στην έβδομή νίκη του, στο ενδέκατο ματς που θα καθίσει στον πάγκο.

Το παιχνίδι αρχίζει στις 21:45 και θα το παρακολουθήσετε από τo Novasports Prime σε περιγραφή Χρήστου Σωτηρακόπουλου, σχόλιο Ντέμη Νικολαΐδη και ρεπορτάζ Αποστόλη Λάμπου.




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.