Euro 2024: Στην Πορτογαλία ματς του Γιβραλτάρ

Το Γιβραλτάρ θα παίξει τους προκριματικούς του αγώνες για το Euro 2024, κυρίως με τη Γαλλία, στο Φάρο (Πορτογαλία), όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (GFA).

Η επιλογή αυτή οφείλεται στο τέλος μιας ειδικής εξουσιοδότησης που είχε εκδοθεί από την UEFA η οποία του επέτρεπε να παίζει στο Victoria Stadium. Οι εργασίες ανακατασκευής του νέου εθνικού σταδίου στο Γιβραλτάρ θα ξεκινήσουν «το δεύτερο εξάμηνο του 2023», ανέφερε η ομοσπονδία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 το Γιβραλτάρ παίζει τους επίσημους διεθνείς εντός έδρας αγώνες του στο Victoria Stadium, βάσει «συγκεκριμένης εξαίρεσης που χορηγήθηκε από την UEFA», η οποία του επέτρεψε να παίξει σε αυτό το στάδιο, αν και δεν πληρούνταν ορισμένες προϋποθέσεις, «ειδικά όσον αφορά το φωτισμό, τη χωρητικότητα του γηπέδου και άλλα πιο τεχνικά σημεία υποδομής».

Η εξαίρεση αυτή χορηγήθηκε με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες για το νέο γήπεδο θα ξεκινήσουν το 2020-2021. Λόγω της πανδημίας του Covid-19, οι εργασίες καθυστέρησαν, με συνέπεια, η UEFA έχει παρατείνει την άδεια της μέχρι το τέλος του Nations League του 2022, στις 26 Σεπτεμβρίου και τη συνάντηση Γιβραλτάρ-Γεωργία (1-2).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.