Κιμ Βίλφορτ: Ένα καλοκαίρι θριάμβου και θρήνου

Ο Κιμ Βίλφορτ το καλοκαίρι του 1992, πάτησε την κορυφή της Ευρώπης, αλλά την ίδια ώρα έχανε την μόλις 7 ετών κόρη του από λευχαιμία.

Ο Κιμ Βίλφορτ το καλοκαίρι του 1992, πάτησε την κορυφή της Ευρώπης, αλλά την ίδια ώρα έχανε την μόλις 7 ετών κόρη του από λευχαιμία.
Η ιστορία της κατάκτησης του Euro του 1992 από τους Δανούς, είναι σίγουρα από μόνη της αρκετά ξεχωριστή. Μία ομάδα που πήγε από τις παραλίες στα γήπεδα της Σουηδίας, και τελικά επέστρεψε τελευταία και θριαμβεύτρια. Όμως, πέρα της συνολικής εικόνας της επιτυχίας των Δανών, αξίζει να σταθούμε στην ιστορία του ανθρώπου που σε εκείνο το απίστευτο καλοκαίρι, είχε την καρδιά και το μυαλό του σε δύο διαφορετικές χώρες.
Ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση αστέρας της Δανίας, ο Κιμ Βίλφορτ, ταξίδεψε το καλοκαίρι στα γήπεδα της Σουηδίας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα τελευταίας στιγμής της UEFA. Πίσω στην Κοπεγχάγη, ο Βίλφορτ, είχε έναν δικό του αγώνα που βρισκόταν σε εξέλιξη. Η μόλις 7 ετών κόρη του, Λίνε, βρισκόταν στο νοσοκομείο με λευχαιμία και η κατάστασή της βρισκόταν σε κρίσιμο σημείο. Ο μέσος της Μπρόντμπι δεν μπορούσε φυσικά να αφήσει την κόρη του από το μυαλό του. Η πορεία της Δανίας δεν ξεκίνησε ιδανικά, καθώς έφερε μία ισοπαλία και μία ήττα στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου, με την πρόκριση να γίνεται πολύ δύσκολη υπόθεση, καθώς το τρίτο παιχνίδι ήταν απέναντι στην πολύ ισχυρή Γαλλία. Με αυτό στο μυαλό, ο Βίλφορτ γύρισε πρόωρα στη Δανία για να δει την κόρη του. Οι συμπαίκτες του, παρά την απουσία του από το παιχνίδι πάντως, προκρίθηκαν και έτσι ήρθε το πρώτο δίλλημα.
Με τη Δανία στα ημιτελικά, η πίεση της Λίνε τον ανάγκασε να γυρίσει για τον επόμενο αγώνα του τουρνουά, απέναντι σε άλλη μία πανίσχυρη Ευρωπαϊκή δύναμη, την Ολλανδία. Με τις ελπίδες πρόκρισης ελάχιστες, υποσχέθηκε στην κόρη του ότι οτιδήποτε κι αν γίνει, την επόμενη μέρα θα είναι πίσω στη Δανία και την κόρη του. Όμως που να ήξερε, ότι οι Δανοί δεν είχαν τελειώσει! O Βίλφορτ επέστρεψε στο βασικό σχήμα και η ομάδα του προκρίθηκε στα πέναλτι, με τον ίδιο μάλιστα να σκοράρει το ένα εξ αυτών. Η κόρη του όμως μέρα με τη μέρα βρισκόταν σε χειρότερη κατάσταση και εκείνος δεν ήθελε να αθετήσει την υπόσχεσή του. Πήρε το πρώτο αεροπλάνο μετά τον ημιτελικό και βρέθηκε πάλι στη Κοπεγχάγη, λέγοντας ότι για εκείνον, τελείωσε το τουρνουά, παρά το γεγονός ότι οι Δανοί έπαιζαν τον μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας τους.
Την ανένδοτη απόφαση του Βίλφορτ να μην αγωνιστεί στον τελικό, άλλαξε για άλλη μια φορά η κόρη του, η οποία τον παρακάλεσε να ταξιδέψει για πάλι πίσω στη Σουηδία και το Γκέτεμποργκ, την πόλη που θα φιλοξενούσε τον μεγάλο τελικό. Ο Βίλφορτ , έκανε το εξουθενωτικό πνευματικά ταξίδι μεταξύ Δανίας και Σουηδίας για τρίτη φορά σε ένα μήνα και βρέθηκε στον τελικό με τη Γερμανία. Και εκεί, επειδή ο αθλητισμός υπάρχει για αυτές τις στιγμές, έγινε ήρωας. Ο 29χρονος τότε παίκτης θα σκοράρει το δεύτερο γκολ της αναμέτρησης, και θα κλειδώσει την νίκη που χάριζε τον πιο απίθανο τίτλο στην μέχρι τότε ιστορία των Euros στους Δανούς!

Η Δανία κατέληξε πρωταθλήτρια στο πιο τρελό καλοκαίρι του ποδοσφαίρου της χώρας. Όμως για τον ήρωα του τελικού, το τέλος της ιστορίας μας δεν θα ήταν χαρούμενο. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά, η 7χρονη Λίνε θα χάσει τη μάχη με τη λευχαιμία. Το μικρό κοριτσάκι του παίκτη της Μπρόντμπι κατάφερε να δει τον μπαμπά της πρωταθλητή Ευρώπης, όμως δεν άντεξε παραπάνω, και έτσι, έκλεισε με τον πλέον στενάχωρο τρόπο για τον Βίλφορτ ένα καλοκαίρι που όλοι οι συμπατριώτες του δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ.

Πηγή: www.rabona.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.