Τελικός EURO: Καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές

Ένα παγκόσμιο κοινό 328 εκατομμυρίων ανθρώπων συντονίστηκε για να παρακολουθήσει τον τελικό του Euro 2020, αποκάλυψε η UEFA.

Η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έφτασε μέχρι τον τελικό με την Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι, με το τρόπαιο να κρίνεται στην διαδικασία των πέναλτι. Η UEFA ανακοίνωσε ότι το τουρνουά έλαβε 5,2 δισεκατομμύρια αθροιστικές προβολές παγκοσμίως με μέσο όρο 100 εκατομμύρια ανά αγώνα.

“Τα απίστευτα στοιχεία της τηλεόρασης δείχνουν τη μαζική απήχηση όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως”, τονίζει η ομοσπονδία. Το βρετανικό κοινό έφτασε στα 30,95 εκατομμύρια για τον τελικό, ο οποίος μεταδόθηκε στο BBC και το ITV και κατά μέσο όρο 29,85 εκατομμύρια παρακολούθησαν όλο το παιχνίδι μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας. Υπήρχαν επίσης 7,5 δισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και οι επίσημοι λογαριασμοί της UEFA δημοσίευσαν δύο δισεκατομμύρια προβολές κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

“Το τουρνουά έχει παγκόσμιο κοινό που συνεχίζει να αυξάνεται, ιδίως στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, όπου η βάση των οπαδών που ακολουθούν συνεχίζει να διευρύνεται”, δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της UEFA. “Σημειώνουμε επίσης ότι υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός θαυμαστών που έχουν πρόσβαση σε αγώνες μέσω υπηρεσιών ροής.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.