Σίριγκου: Το μήνυμα και ο ρόλος στην πρωταθλήτρια Ιταλία

Ο Σαλβατόρε Σίριγου αποκάλυψε πως είχε στείλει μήνυμα στους συμπαίκτες του λίγο πριν την πρεμιέρα του Euro κόντρα στην Τουρκία.

“Όταν δεν παίζεις, προσπαθείς να βοηθήσεις με κάποιον άλλο τρόπο”. Ο τερματοφύλακας της Τορίνο, Σαλβατόρε Σίιγου, αποτέλεσε την 2η επιλογή του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αναπληρωματικός του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του τουρνουά, Τζίτζιο Ντοναρούμα, προσπάθησε να μεταφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις του στα αποδυτήρια.

Αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό απέναντι στην Ουαλία στη φάση των ομίλων λέγοντας πως προσπάθησε να συνεισφέρει από τον πάγκο όσο μπορούσε. Όταν δεν αγωνίζεσαι, έχεις δύο επιλογές: Ή κλείνεσαι στον εαυτό σου και περιμένεις σιωπηλός ή προσπαθείς να βοηθήσεις με κάποιον άλλο τρόπο” Ο Σίριγου γνώριζε εκ των προτέρων πως δεν πρόκειται να παίξει σε κανένα παιχνίδι από την στιγμή που ο νέος πορτιέρε της Παρί Σεν Ζερμέν είναι υγιής και σε καταπληκτική ψυχολογική κατάσταση λόγω της μεταγραφής του στο Πάρκο των πριγκήπων.

“Η ιδέα ξεκίνησε τυχαία, παραμονή της πρεμιέρας απέναντι στην Τουρκία. Βρισκόμασταν στα αποδυτήρια και αλλάζαμε ρούχα, δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε μπροστά μας. Εκείνη την ώρα αποφάσισα να γράψω κάποιες προτάσεις στο κινητό μου και τις έσωσα. Ύστερα αποφάσισα να τις στείλω στους συμπαίκτες μου”

“Έχουμε έρθει εδώ μετά από ενάμιση χρόνο όπου το ποδόσφαιρο δεν ήταν το ίδιο, για εμάς είναι ήδη μια νίκη να μπούμε σε ένα γήπεδο γεμάτο φιλάθλους. Ας θυμηθούμε ότι ενωμένοι, είμαστε ισχυρότεροι, και όσο πιο ενωμένος είσαι, τόσο ισχυρότερος είσαι. Ας το απολαύσουμε, γιατί πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μας”.

0 34χρονος κλήθηκε στην Εθνική Ιταλίας για πρώτη φορά πριν από 11 χρόνια από τον Μαρσέλο Λίπι για μια φιλική αναμέτρηση απέναντι στο Καμερούν όμως δεν αγωνίστηκε καθώς προτιμήθηκε ο Φεντερίκο Μαρκέτι. Ο Λίπι εντέλει δεν τον φώναξε για το παγκόσμιο κύπελλο του 2010 και αποκλείστηκε από την 23αδα της αποστολής. Λίγους μήνες αργότερα, ο Τσέζαρε Πραντέλι του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε ένα φιλικό κόντρα στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Την τελευταία δεκαετία βρίσκεται δίπλα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις όμως πάντα έρχεται δεύτερος ή και τρίτος…Όλα αυτά τα χρόνια είχε μπροστά του τον μεγάλο Τζίτζι Μπουφόν και αναγκαστικά είχε πάντοτε τον ρόλο του αναπληρωματικού. Μοναδική εξαίρεση το παγκόσμιο κύπελλο του 2014 όταν ο Μπουφόν τραυματίστηκε στον αστράγαλο λίγο πριν το τουρνουά και ο Σίριγου υπερασπίστηκε την εστία των Ιταλών, αλλά μονάχα στην πρεμιέρα. Στην επόμενη διοργάνωση και το ευρωπαϊκό του 2016, ο Αντόνιο Κόντε είχε ξανά βασικό τον Μπουφόν με τον Σιρίγου να αγωνίζεται σε ένα παιχνίδι στη φάση των ομίλων με την Ιρλανδία (1-0).

Η Τορίνο έχει αποφασίσει να πορευτεί με τον Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στην εστία της και ο Σιρίγου ετοιμάζει βαλίτσες για την Γένοβα όπου υπέγραψε για ένα χρόνο με οψιόν για ένα ακόμα. Ο Ματίας Περίν κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει στην Γιουβέντους για μπακ απ του Στσέζνι και ο Σίριγου θα αποτελέσει μια καταπληκτική και χρήσιμη προσθήκη για την ομάδα του Μπαλαρντίνι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.