Πέδρι: Ένας ονειροπόλος επαγγελματίας

Ποιος είναι αλήθεια ο 18χρονος που ήδη παρομοιάζεται με τον Ινιέστα;

Ο Πέδρι, κατά κόσμον Πέδρο Γκονζαλες Λόπες, γεννήθηκε στις 25 Νοεμβριου του 2002 στην κωμόπολη Τεγέστε της Τενερίφης. Λιμάνι ουσιαστικά η γεννέτειρά του σε ένα από το Κανάρια Νησιά, το οποίο βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο Μαρόκο σε σχέση με την ηπειρωτική Ισπανία. Άλλωστε οι ρίζες του χάνονται κάπου μεταξύ Μαυριτανίας, Μαρόκου και Αλγερίας.

Μαζί με τον αδερφό του εξέφρασαν από νωρίς το πάθος τους για τη Μπαρτσελόνα σε τέτοιο βαθμό που οι γονείς τους αναγκάζονταν να τους αγοράζουν τις ίδιες “μπλαουγκράνα” εμφανίσεις.

Βέβαια η “τρέλα” για την Μπάρτσα ήταν κληρονομική. Καθώς ο παππούς του Πέδρι, ήταν ο ιδρυτής του fan club της Μπαρτσελόνα στο Τεγέστε, ενώ ακόμα και τα πιάτα στο σπίτι του είχαν το λογότυπο της ομάδας.

Από μικρός μάλιστα έμαθε από το περιβάλλον του το πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός για τη ζωή του. Χωρίς να το γνωρίζει ήταν τυχερός, καθώς η Τενερίφη συνολικά, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των scout.

Από μικρός το στιλ του έμοιαζε με εκείνο του Ινιέστα. Ούτε αυτό είναι τυχαίο. Ο Πέδρι από παιδί είχε ως πρότυπό του τον σπουδαίο μέσο, για τον οποίο λέει πως έκανε το ποδόσφαιρο να μην είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά τέχνη.

Με όνειρό του να γίνει επαγγλεματίας από τη στιγμή που έπιασε μπάλα στα πόδια, και με απόλυτη προσήλωση σε αυτό το στόχο από μικρή ηλικία, ο Πέδρι ξεχώριζε από τους συνομιλήκους του καθώς το στιλ παιχνιδιού του αλλά και η αντίληψη της τακτικής ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο στα πρώτα του βήματα στο Τεγέστε, ένιωσε και τις πρώτες απογοητεύσεις, καθώς καμία από τις μεγάλες ακαδημίες δεν τον ενέτασσε στους κόλπους της. Ήταν τέτοια η φιλοδοξία του για να γίνει επαγγελματίας που σε πολύ μικρή ηλικία είχε αρχίσει και σκεφτόταν να τα παρατήσει.

Στα 13 του όμως, τον είδαν από την Γιουβεντούδ Λαγκούνα, μια ανώτερη ακαδημία από εκείνη της γεννέτειράς του και αμέσως τον ανακάλυψε η Λας Πάλμας. Ήταν τέτοια η πρόοδός του και η εξέλιξή του που έκανε τον Πέπε Μελ να τον πρωθήσει στην πρώτη ομάδα της Λας Πάλμας.

Σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 23 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε με την Λας Πάλμας. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι.

Όλες οι μεγάλες ομάδες της Ισπανίας ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Η Μπαρτσελόνα όμως το κατάφερε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ βάζοντας και ρήτρα αποδέσμευσης 402 εκατομμυρίων ευρώ.

Και ήταν αυτή ίσως η μεγαλύτερη συμβολή του Ρόναλντ Κούμαν στη Βαρκελώνη, ο οποίος έπεισε τους ιθύνοντες του συλλόγου να τον αποκτήσουν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα 15 του είχε δοκιμαστεί και από τη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς όμως τότε να πείσει τους Μαδριλένους, η οποίοι θεώρησαν ότι δε θα μπορέσει να σταθεί στο επίπεδό τους. Ένα χρόνο μετά, τον παράλαγαν για την υπογραφή του.

Πριν καν ενηλικιωθεί, οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα, έβλεπαν σε αυτόν τον νέο ηγέτη του club. Η σεζόν 2020/21 αποδεικνύει πως δεν είναι απίθανο αυτό να συμβεί πολύ σύντομα. Παίζοντας σε υψηλό ρυθμό πάνω από 60 παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες τόσο της ομάδας του όσο και της Εθνικής Ισπανίας.

Ο 18χρονος άσος έχει ήδη συμβόλαιο που αγγίζει το 1,1 εκατομμύρια ευρώ, συνεχίζοντας όμως να ζει μια ταπεινή ζωή. Έχει πάντα δίπλα του τον αδερφό του και τους γονείς του, οι οποίοι αποτελούν τα στηρίγματά του. Άλλωστε ο πατέρας του είναι εκείνος που τον έπεισε σε μια πολύ μικρή και τρυφερή ηλικία να μην τα παρατήσει ποτέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.