Αγγλία-Δανία 2-1 (παρ.): Ανατροπή ΕΠΟΣ και… it’s coming home (hls)

Η Αγγλία επικράτησε της Δανίας 2-1 στη παράταση και πήρε τη πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Euro. Τα "Τρία Λιοντάρια" παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν και έφεραν "τούμπα" το παιχνίδι πετυχαίνοντας μια σπουδαία ανατροπή και πρόκριση. Ο τελικός κόντρα στους Ιταλούς θα είναι ο πρώτος σε μεγάλη διοργάνωση για την Αγγλία μετά το Μουντιάλ του 1966.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα φάουλ κυρίως από τη πλευρά της Αγγλίας. Στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα μάλιστα, καμία ομάδα δεν έχει δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία και ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός με τους γηπεδούχους να είχαν τη κατοχή.

Εν συνεχεία ωστόσο, η Δανία πήρε τον έλεγχο και σιγά σιγά προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να πλησιάσει στη περιοχή του Πίκφορντ. Και πράγματι το έκανε, όταν στο 30ο λεπτό ο Ντιλένι κέρδισε φάουλ έξω από τη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντάμσγκαρντ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα κοντά στο “παραθυράκι” του Άγγλου τερματοφύλακα και άνοιξε το σκορ γράφοντας το 0-1 και παγώνοντας το Wembley.

Η Αγγλία φαινόταν επηρεασμένη. Μετά το προβάδισμα των Δανών, δεν έμοιαζε απειλητική αλλά είχε τη κατοχή και τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Και η προσπάθεια τους για να δημιουργήσουν μια καλή στιγμή έγινε πραγματικότητα αφού μετά από γύρισμα του Κέιν, ο Στέρλινγκ εξ’ επαφής έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Σμάιχελ.

Βέβαια, ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 39ο η Αγγλία ισοφάρισε σε 1-1. Ο Σάκα υποδέχθηκε τη κάθετη του Κέιν εντός περιοχής, γύρισε παράλληλα για τον Στέρλινγκ αλλά τον πρόλαβε ο Κερ που έστειλε τη μπάλα στη δίχτυα της ομάδας του. Για τα επόμενα έξι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, η Αγγλία είχε την υπεροχή και συνεχώς κυκλοφορούσε τη μπάλα έξω από τη περιοχή του Σμάιχελ χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη στιγμή.

Τα “Τρία Λιοντάρια” μπήκε με φορά στο δεύτερο ημίχρονο και κυκλοφορούσαν συνεχώς τη μπάλα γύρω από τη περιοχή των Δανών. Μάλιστα, μετά από φάουλ που κέρδισαν πλάγια έξω από τη περιοχή, έχασαν στο 55ο λεπτό και μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-1. Συγκεκριμένα, ο Μαγκουάιρ πήρε τη κεφαλιά αλλά ο Σμάιχελ πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σώζοντας την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, και μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, το παιχνίδι δεν έχει πολλές σημαντικές στιγμές. Δυνατές μονομαχίες, αρκετά φάουλ και ένταση ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του αγώνα σε όλο το δεύτερο μισό. Η Αγγλία είχε τη περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και επιδίωξε να τελειώσει το παιχνίδι πριν τη παράταση. Από την άλλη, η Δανία είχε μια πιο αμυντική προσέγγιση και κάπως έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στη παράταση.

Με το ξεκίνημα της παράτασης, η Αγγλία έχασε τη πρώτη της ευκαιρία μετά από ώρα στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, ο Κέιν από πλάγια θέση έκανε το πλασέ αλλά ο Σμάιχελ είχε και πάλι απάντηση λέγοντας “όχι” στον επιθετικό των “Τριών Λιονταριών”. Βέβαια, ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός δεν άργησε να βρει δίχτυα. Πιο αναλυτικά, στο 13ο λεπτό της παράτασης (103′) ο Στέρλινγκ μπήκε στη περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κέιν, ο Σμάιχελ έπεσε και απέκρουσε αλλά ο σέντερ φορ των γηπεδούχων πήρε την επαναφορά και σκόραρε σε κενή εστία για το 2-1 που ήταν και τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Το τέλος της παράτασης, βρήκε τους παίκτες και τους οπαδούς της Αγγλίας να πανηγυρίζουν μαζί για τη πρώτη πρόκριση της χώρας τους στον τελικό ενός Euro. Ο τελικός κόντρα στους Ιταλούς θα είναι ο πρώτος σε μεγάλη διοργάνωση για την Αγγλία μετά το Μουντιάλ του 1966.

Σκόρερ: 39′ (αυτογκόλ Κερ), 104′ Κέιν – 30′ Ντάμσγκαρντ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Σο, Μάουντ (95′ Φόντεν), Ράις, Φίλιπς (95′ Χέντερσον), Στέρλινγκ, Σάκα (69′ Γκρίλις, 106′ Τρίπιερ), Κέιν

Δανία (Κάσπερ Γιούμλαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79′ Αντερσεν), Βέστεργκααρντ, Κιάερ, Μέλε, Στρίγκερ-Λάρσεν (67′ Βας), Ντιλέινι, Χόιμπιεργκ, Μπρέθγουεϊτ, Ντάμσγκααρντ (67′ Πόουλσεν), Ντόλμπεργκ (67′ Νόργκαρντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.