Αγγλία – Γερμανία 2-0: It’s coming home! (hls)

Με "λιονταρίσια" εμφάνιση και σκόρερ τους Στέρλινγκ και Κέιν, η Αγγλία κέρδισε 2-0 τη Γερμανία στο... ντέρμπι του Euro και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Με “λιονταρίσια” εμφάνιση και σκόρερ τους Στέρλινγκ και Κέιν, η Αγγλία κέρδισε 2-0 τη Γερμανία στο… ντέρμπι του Euro και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Οι Άγγλοι ήταν αποφασιστικοί και ουσιαστικοί, οι Γερμανοί έχασαν απίθανες ευκαιρίες και το βρετανικό όνειρο για την κατάκτηση του πρώτου τους ευρωπαϊκού τροπαίου… συνεχίζεται!

Η Αγγλία φοβόταν τη Γερμανία και η Γερμανία την Αγγλία…

Η Γερμανία ανέλαβε την πρωτοβουλία κινήσεων στα πρώτα λεπτά του αγώνα και απείλησε τους Άγγλους στο 4ο λεπτό με σουτ του Γκορέτσκα, ενώ οι γηπεδούχοι κέρδισαν σταδιακά μέτρα στο γήπεδο και στο 16ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Στέρλινγκ έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Νόιερ με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση ο Μαγκουάιρ δεν μπόρεσε – από καλή θέση – να προκαλέσει… κίνδυνο στους Γερμανούς.

Στο 27ο λεπτό και πάλι ο Μαγκουάιρ έκανε την κεφαλιά, δίχως να ανησυχήσει τον Νόιερ, ενώ στο 32ο λεπτό οι Γερμανοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Βέρνερ βγήκε τετ α τετ με τον Πίκφορντ, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Αγγλίας βγήκε νικητής από αυτή την “μονομαχία”.

Οι Άγγλοι είχαν τη δική τους μεγάλη στιγμή στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.

Σε αντεπίθεση και μετά από απίθανο λάθος της γερμανικής άμυνας, ο Κέιν πήρε την μπάλα στην περιοχή, πέρασε και τον Νόιερ, ωστόσο ο Χούμελς πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε την μπάλα!

Η κλάση του Στέρλινγκ και ο… σεφτές του Κέιν

Η αρχή του δεύτερου μέρους ήταν… κόπια του πρώτου, καθώς οι Γερμανοί ήταν και πάλι αυτοί που κράτησαν μπάλα και προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι. Μάλιστα είχαν και σημαντική ευκαιρία στο 48ο λεπτό, όταν ο Χάβερτζ έκανε το δυνατό σουτ και ο Πίκφορντ με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Για περίπου 25 λεπτά το παιχνίδι παίχτηκε στο χώρο του κέντρου, χωρίς ρίσκα από τις δύο ομάδες και στο 75ο λεπτό ήρθε η… λύτρωση για τους Άγγλους! Μετά από εξαιρετική πάσα του Σο, ο Στέρλινγκ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ιδανικό τελείωμα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ και έκανε το 1-0.

Οι Γερμανοί έχασαν απίθανη ευκαιρία στο 81ο λεπτό, καθώς ο Μίλερ σε τετ α τετ με τον Πίκφορντ, έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 86ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ των Άγγλων για να πάρει… φωτιά το Γουέμπλεϊ.

Ο Γκρίλις έκανε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο Χάρι Κέιν με δύσκολη κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό Euro και σημείωσε το δεύτερο τέρμα των Άγγλων. Οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από το σοκ, τα άστοχα σουτ του Γκορέτσκα δεν άλλαξαν τα δεδομένα και το φινάλε βρήκε τους Άγγλους να γιορτάζουν μια σπουδαία πρόκριση στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αναμένοντας τον επόμενο αντίπαλο τους (θα προκύψει από το ζευγάρι Ουκρανία – Σουηδία).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόλκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις (87′ Χέντερσον), Σο, Σάκα (68′ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν

Γερμανία: Νόιερ, Ρούντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ (87΄ Σανέ), Γκόσενς (87′ Τσαν), Κρος, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Μίλερ (90′ Μουσιάλα), Χάβερτζ, Βέρνερ (68′ Γκνάμπρι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.