Γαλλία – Ελβετία 3-3 (4-5 πεν.): Οh La La, οι Ελβετοί απέκλεισαν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές! (hls)

Σε ένα απίθανο παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η Ελβετία κατάφερε να επικρατήσει με 5-4 στην ψυχοφθόρο διαδικασία (3-3 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και να αφήσει εκτός Euro την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία!

Σε ένα απίθανο παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η Ελβετία κατάφερε να ανατρέψει το 3-1 των Γάλλων και επικρατήσει με 5-4 στην ψυχοφθόρο διαδικασία (3-3 η κανονική διάρκεια και η παράταση), αφήνοντας εκτός Euro την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια! Μοιραίος παίκτης των “τρικολόρ” ο Κιλιάν Μπαπέ, καθώς έχασε το τελευταίο πέναλτι των Γάλλων. Ματς – διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και δυνατές συγκινήσεις πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο Βουκουρέστι! Δύο γκολ πέτυχε ο “ήρωας” Σεφέροβιτς για τους Ελβετούς, δύο και τα τέρματα του Μπενζεμά, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να συνεχίσει στη διοργάνωση η Γαλλία. Επόμενη αντίπαλος της Ελβετίας στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι η Ισπανία.

Ελβετικός… αιφνιδιασμός

Η εκκίνηση της Γαλλίας ήταν δυναμική, καθώς οι “τρικολόρ” προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι. Η ομάδα του Ντεσάν πίεσε τους Ελβετούς, ωστόσο είχε φλύαρη υπεροχή στο γήπεδο και “πλήρωσε” μια στιγμή αδράνειας στην πρώτη ευκαιρία των Ελβετών στο παιχνίδι!

Στο 15ο λεπτό, ο Τσούμπερ έκανε εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα από την αριστερή πλευρά, ο Σεφέροβιτς νίκησε στον “αέρα” τον Λανγκλέ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λορίς για το 1-0 της Ελβετίας!

Το γκολ του Σεφέροβιτς τόνωσε ψυχολογικά τους Ελβετούς και προκάλεσε νευρικότητα στην Γαλλία, καθώς η παρέα του Μπαπέ προσπάθησε με βεβιασμένες ενέργειες να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 22′ ο Ραμπιό απείλησε με επικίνδυνη σέντρα, στο 26′ ο Μπαπέ δεν μπόρεσε να βρει εστία μετά το δυνατό του σουτ, ενώ στο 29′ οι Γάλλοι πλησίασαν στο γκολ. Ο Ραμπιό έκανε την προσπάθεια και ανησύχησε τον Ζόμερ, ενώ στο 41ο λεπτό οι Ελβετοί έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ακάντζι πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε λίγο πάνω από την εστία του Λορίς.

Απίθανη Ελβετία, “μοιραίος” ο Μπαπέ

Ο Ντεσάν άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας του σε 4-2-4, θέλησε να κάνει πιο επιθετική τη Γαλλία, ωστόσο είδε τους Ελβετούς να χάνουν σημαντική ευκαιρία στο 50′. Ο Εμπολό έκανε την ατομική προσπάθεια και το γύρισμα για τον Σεφέροβιτς, ωστόσο ο Βαράν πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε τη μπάλα, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι Ελβετοί κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Τσούμπερ (εξετάστηκε η φάση στο VAR). ο Ροντρίγκεζ ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Λορίς με σπουδαία επέμβαση κράτησε “ζωντανή” στο παιχνίδι της πρόκρισης την Γαλλία.

Οι “τρικολόρ” αναθάρρησαν, έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Μπαπέ στο 56ο λεπτό και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπενζεμά στο 57′.

Μετά από κάθετη πάσα του Μπαπέ, ο Μπενζεμά έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και με πλασέ ήρθε το 1-1.

Οι Γάλλοι συνέχισαν με ορμή και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, πέτυχαν και δεύτερο τέρμα!

Τρομερή συνεργασία των Μπαπέ και Γκριεζμάν, σέντρα του τελευταίου για τον Μπενζεμά, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα των Ελβετών και έδωσε προβάδισμα στη Γαλλία στο 59ο λεπτό!

Το… κερασάκι στη γαλλική “τούρτα” μπήκε στο 75ο λεπτό από τον Πογκμπά! Ο σταρ της Γαλλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα απίθανο σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 3-1 και πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα τέρματα της διοργάνωσης.

Οι Ελβετοί δεν τα παράτησαν, προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης και το κατάφεραν στο 79′. Ο Εμπαμπού έκανε τη σέντρα από τη δεξιά πτέρυγα και ο Σεφέροβιτς με κεφαλιά, μείωσε σε 3-2.

Στο 85′ ακυρώθηκε – σωστά – γκολ του Γκαβράνοβιτς ως οφσάιντ και στο 90ο λεπτό ήρθε η λύτρωση για τους Ελβετούς από τον ίδιο παίκτη.

Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τζάκα, ο Γκαβράνοβιτς έκανε απίθανη ντρίμπλα και σουτ έξω από την περιοχή και ισοφάρισε σε 3-3!

Όμως οι συγκινήσεις σε αυτό το απίθανο παιχνίδι συνεχίστηκαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας, καθώς ο Κομάν έκανε τον “κεραυνό” και είχε δοκάρι στο φινάλε του αγώνα.

Στο 92′ ο Μεχμέντι απείλησε με γυριστό σουτ, ωστόσο ο Λορίς ήταν σε ετοιμότητα, στο 95′ ο Παβάρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ζόμερ με σπουδαία επέμβαση έδιωξε τη μπάλα.

Η κόπωση έκανε την… εμφάνιση της, ωστόσο οι δύο ομάδες δεν σταμάτησαν να μάχονται. Στο 103′ ο Μεχμέντι ήταν άστοχος στο σουτ που έκανε, στο 109′ ο Μπαπέ έκανε αισθητή την παρουσία του με ένα σουτ έξω από την περιοχή και στο 110′ ο ίδιος παίκτης έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντινή απόσταση για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του!

Στο 119′ ο Ζιρού έκανε την κεφαλιά και ο Ζόμερ με νέα σημαντική επέμβαση μπλόκαρε τη μπάλα.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν εύστοχοι, ο Μεχμέντι έκανε το 5-4 για τους Ελβετούς και ο Μπαπέ έγινε ο μοιραίος παίκτης των Γάλλων, καθώς αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι!

Γαλλία: Λορίς, Βαράν, Λανγκλέ (46′ Κομάν – 111′ Τουράμ), Κιμπέμπε, Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό, Γκριεζμάν (88′ Σισοκό), Μπενζεμά (93′ Ζιρού), Μπαπέ

Ελβετία: Ζόμερ, Ροντρίγκεζ (87′ Μεχμέντι), Ακάντζι, Ελβέντι, Βίντμερ (72′ Εμπαμπού), Τσούμπερ (79′ Φάσναχτ), Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (72′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (79′ Βάργκας), Σεφέροβιτς (96′ Σχερ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.