Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: Μια “οβίδα” απέκλεισε την Πρωταθλήτρια! (hls)

Ένα γκολ του Θ.Αζάρ ήταν αρκετό για να αποκλείσει το Βέλγιο την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία που έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Σε ένα ματς κλειστό, με τις δύο ομάδες να μη ρισκάρουν και να προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη, ο Θοργκάν Αζάρ με μια “οβίδα” έστειλε το Βέλγιο στα προημιτελικά όπου θα συναντήσει την Ιταλία. Αυτό το σουτ ήταν αρκετό για να μείνει εκτός η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Ίβηρες πάντως ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, είχαν δοκάρι με τον Γκερέιρο και αρκετές ευκαιρίες με Ρονάλντο, Ζότα, Σίλβαμ Ντίας, Φέλιξ που είτε αστόχησαν, είτε έπεσαν πάνω στον υπέροχο Κουρτουά. Έτσι δε θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με υγιείς όλους τους παίκτες του αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερόνγκεν, Βερμάελεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τόργκαν Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Εντεν Αζάρ και Λουκάκου στην κλασική διάταξη 3-4-3.

Από την άλλη ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε με το δικό του αγαπημένο 4-3-3 έχοντας στο αρχικό σχήμα τους Πατρίσιο, Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Σάντσες, Μουτίνιο, Παλίνια, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο και Ζότα.

Προβάδισμα με γκολάρα Αζάρ, όχι του Εντέν, του άλλου!

Το πρώτο ημίχρονο εκτυλίχθηκε σε ρυθμούς Πορτογαλίας, με τις δύο ομάδες να αποφεύγουν τα ρίσκα, να προσέχουν τα μετόπισθεν και να μην δίνουν τίποτα στον αντίπαλο. Ειδικά το Βέλγιο για 35 λεπτά, με εξαφανισμένους τους Λουκάκου και Ντε Μπρόινε ήταν μακριά από τα στάνταρ του.

Σε αυτό το διάστημα η Πορτογαλία είχε δύο ευκαιρίες. Μία με τον Ζότα στο 6ο λεπτό να τροφοδοτείται από τον εξαιρετικό Ρενάτο Σάντσες και να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 25′ ένα εξαιρετικό φάουλ του Ρονάλντο απέκρουσε δύσκολα ο Κουρτουά.

Το Βέλγιο εμφανίστηκε στο 37′ με τον Μενιέ να σουτάρει άουτ με το εξωτερικό.

Στο 43′ όμως η οβίδα του Θόργκαν Αζάρ είχε άλλη τύχη. Με τη μπάλα να παίρνει εντυπωσιακό φάλτσο, ο Ρουί Πατρίτσιο αιφνιδιάστηκε και είδε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του για το 1-0 των Βέλγων. Και κάπως έτσι μπήκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Σάντος έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν ήταν αρκετό

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με άσχημα μαντάτα για τον Μαρτίνεθ καθώς τραυματίστηκε ο Ντε Μπρόινε και αντικασστάθηκε από τον Μέρτενς. Ο Φερνάντο Σάντος έριξε όλα του όπλα και η Πορτογαλία πίεσε για να ισοφαρίσει.

Είχε μεγάλη ευκαιρία με Ζότα στο 59′ από πάσα του Ρονάλντο. Στο 61΄ο Φέλιξ είχε κεφαλιά που μπλόκαρε ο Κουρτουά. Στο 62΄ ο Μπρούνο Φερνάντες σούταρε άουτ. Μόνη απάντηση από τους Βέλγους ένα σουτ του Λουκάκου άουτ.

Εν συνεχεία το ματς πήγε στη δύναμη, οι Βέλγοι αμύνθηκαν μαζίκά και η επόμενη ευκαιρία, η μεγαλύτερη στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 83′ με δυνατή κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας που απέκρουσε ο Κουρτουά.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως χάθηκε με τον Γκερέιρο στο 83΄, ο οποίος με το κακό του πόδι σουταρε, αλλά είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Κουρτουά.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, οι Πορτογάλοι δεν βρήκαν άλλη σπουδαία ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Φέλιξ, και οι Βέλγοι απέκλεισαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης για να πάνε να συναντήσουν την Ιταλία στα προημιτελικά.

EURO 2020, φάση των “16”
Σεβίλλη, Εστάδιο ντε λα Καρτούχα
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ
Βέλγιο-Πορτογαλία

Σκόρερς: 42′ Θ.Αζάρ/-
Κίτρινες: Βερμάελεν, Αλντερβαίρελντ/Παλίνια, Νταλότ, Πέπε

Οι συνθέσεις

Βέλγιο, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (3-4-3): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερόνγκεν, Βερμάελεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τόργκαν Αζάρ (95′ Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόινε (48′ Μέρτενς), Εντεν Αζάρ (87′ Καράσκο), Λουκάκου

Πορτογαλία, Φερνάντο Σάντος (4-3-3): Πατρίσιο, Νταλότ, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Σάντσες, Μουτίνιο (55′ Ζοάο Φέλιξ), Παλίνια, Μπερνάρντο Σίλβα (55′ Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70′ Αντρέ Σίλβα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.