Ουαλία-Δανία 0-4: “Καθάρισε” ο Ντόλμπεργκ! (hls)

Η Δανία, επικράτησε με 4-0 της Ουαλίας, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντόλμπεργκ που πέτυχε 2 γκολ! Το "παραμύθι" για τους Δανούς συνεχίζεται που περιμένουν τον αντίπαλό τους από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Τσεχία!

Η Δανία, ήταν το απόλυτο αφεντικό κόντρα στην Ουαλία στην “Γιόχαν Κρόιφ” Αρίνα και με τη νίκη 4-0, πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Την ίδια ημέρα που είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 1992, κόντρα στην Γερμανία, η Δανία πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro2020!

Η Ουαλία, χρειάστηκε πέντε λεπτά για να βρει τα πατήματά της στο γήπεδο και έκλεισε την Δανία στην άμυνα της. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν ν΄απειλήσουν για πρώτη φορά στο όγδοο λεπτό, όμως το σουτ του Χόιμπεργκ, πέρασε ψηλά άουτ.


Στο δέκατο λεπτό, χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ουαλία! Οι Δανοί έδωσαν χώρο στον Μπέιλ, αυτός έκανε σουτ με εξωτερικό φάλτσο, έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σμάιχελ. Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα, δοκίμασε και πάλι το πόδι του, χωρίς να καταφέρει να προβληματίσει τον τερματοφύλακα της Δανίας.


Ο Τζέιμς στο 16 έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή με τον Σμάιχελ να είναι σε ετοιμότητα και να μαζεύει τη μπάλα σταθερά.
Η Δανία, από το 20ο λεπτό έδειξε σημάδια σταθερότητας. Κρατούσε περισσότερο τη μπάλα, βρήκε ισορροπία στο χώρο του κέντρου και στο 27 κατάφερε να λύσει τον επιθετικό «γρίφο»!

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Γουόρντ για το 1-0 με το πρώτο του γκολ στο τουρνουά!


Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, η Δανία απείλησε καις το 32! Συνεργασία του Ντάμσγκααρντ από τα δεξιά, που γύρισε τη μπάλα για τον Ντόλμπεργκ αυτός επιχείρησε με τακουνάκι να σκοράρει με τον Γουόρντ να σώζει!

Λίγο πριν το τέλος του πρώτο ημιχρόνου, ο Μέλε έχασε απίθανη ευκαιρία για να κάνει το 2-0!

Θα περίμενε κανείς πως η Ουαλία θα ήταν αυτή που θα έμπαινε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με στόχο να ισοφαρίσει!
Παρόλ΄αυτά, η Δανία κατάφερε να αιφνιδιάσει στο 48! Ο Μπρέθγουέιτ έκανε την κούρσα και την σέντρα από τα δεξιά, ο Γουίλιαμς απομάκρυνε λανθασμένα επάνω στον Ντόλμπεργκ μέσα στην περιοχή και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει ξανά για το 2-0!

O Κάσπερ Ντόλμπεργκ ήταν στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά του γκόλ.


Στο 53 η Ουαλία θα μπορούσε να έχει μειώσει αν ο Μπέιλ δεν έπαιρνε την κεφαλιά προ του Μουρ!
Μετά από σέντρα από τα δεξιά η μπάλα πήγαινε στον Μουρ που είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι όμως ο Μπέιλ βιάστηκε να μπει στην φάση στέλνοντας τη μπάλα άουτ με κεφαλιά!


Στο 60΄ο Γιένσεν έκανε επικίνδυνη σέντρα σουτ, με τη μπάλα να παίρνει φάλτσο και να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γουόρντ!

O Ντόλμπεργκ αντικαταστάθηκε στο 69ο λεπτό και όπως είναι λογικό, αποθεώθηκε από τους φίλαθλους της Δανίας!

Στο 83, ο Μπρέθγουέιτ, έκανε καλή σέντρα από τα δεξιά, με τη μπάλα να πηγαίνει στον Μέλε και τελευταία στιγμή οι αμυντικοί να παραχωρούν το κόρνερ.

Στο 86 ο Κορνέλιους είχε δοκάρι για τη Δανία με τον Μπρέθγουέιτ να σουτάρει στη συνέχεια και να στέλνει τη μπάλα άουτ!

Στο 88 ήρθε το τρίτο γκολ για τη Δανία! Ο Μέλε με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 σφραγίζοντας και τυπικά την πρόκριση της ομάδας του!

Γένσεν και Μελέ συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να κάνει το 0-3 για την Δανία.

Λίγο μετά το τρίτο γκολ των Δανών, η Ουαλία έμεινε με δέκα παίκτες, για ανόητο φάουλ του Γουίλσον που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή!

Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 94΄ ο Μπρέθγουέιτ, σκόραρε και αυτός για να διαμορφώσει το τελικό 4-0!

Δανία: (Κάσπερ Γιούλμαντ) Σμάιχελ – Βέστεργκααρντ, Κγιέρ(77΄Άντερσεν), Κρίστενσεν – Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι(60΄Γιένσεν), Στρίγκερ Λάρσεν(77΄Μπόιλεσεν) – Ντάμσγκααρντ(60΄Νόργκαρντ), Ντόλμπεργκ(69΄Κορνέλιους), Μπρέιθγουεϊτ.

Ουαλία: (Ρόμπερτ Πέιτζ) Γουόρντ – Ρόμπερτς(40΄Γουίλιαμς), Μέφαμ, Ροντόν, Ντέιβις – Μόρελ(60΄Γουίλσον), Άλεν – Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς(78΄ Μπρουκς) – Μουρ(78 Ρόμπερτς).

Κίτρινες: Ροντόν, Μουρ, Μπρουκς, Μπέιλ

Κόκκινη: Γουίλσον

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.