Euro 2020: Αυτοί που εντυπωσίασαν θα εντυπωσιάσουν ξανά;

Η φάση των «16» του Euro 2020 θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 Ιουνίου με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουαλία και τη Δανία, στο Άμστερνταμ.

Ενώ λοιπόν μετράμε αντίστροφα για το πιο ενδιαφέρον «κομμάτι» του τουρνουά, ας θυμηθούμε τη λίστα με τους καλύτερους παίκτες από κάθε αγώνα της νοκ άουτ φάσης, με βάση την απόδοση τους στην φάση των ομίλων.
Σάββατο 26/06
Ουαλία-Δανία 19:00 («Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», Άμστερνταμ)
Παίκτης που ξεχώρισε: Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ, Δανία

Αν και ο αμυντικός μέσος έχασε ένα πέναλτι και είχε τις ασίστ στα τρία από τα πέντε γκολ της Δανίας. Ο 25χρονος Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ, παίκτης της Τότεναμ, είχε επίσης τα πιο ολοκληρωμένα περάσματα για την ομάδα του (201). Ο κεντρικός αμυντικός Αντρέας Κρίστενσεν, ο οποίος ανακηρύχτηκε «man of the match» στη μοναδική νίκη της ομάδας στη φάση των ομίλων και οι παίκτες της Ουαλίας Γκάρεθ Μπέιλ και Κρις και Κρις Μέφαμ αξίζουν επίσης μια αναφορά, αλλά ο Χόιμπιεργκ είναι η επιλογή μας από τον πρώτο αγώνα.

Ιταλία-Αυστρία 22:00 («Γουέμπλεϊ», Λονδίνο)
Παίκτης που ξεχώρισε: Μανουέλ Λοκατέλι, Ιταλία

Από τις εκπλήξεις όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά ολόκληρου του τουρνουά. Ένας επίσης αμυντικός μέσος, ο Λοκατέλι, υπήρξε ένα ζωτικό γρανάζι στην ιταλική μηχανή. Η ποδοσφαιρική του ευφυΐα και οι κινήσεις του χωρίς τη μπάλα, βοήθησαν την Ιταλία να αναλάβει τον έλεγχο σε όλους τους αγώνες της φάσης των ομίλων. Αφού πέρασε από την ομάδα Νέων της Μίλαν, πρωταγωνίστησε στη Σασουόλο στις τελευταίες δύο σεζόν. Όμως, με τις επιδόσεις του, ειδικά με τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον της Ελβετίας, τράβηξε το βλέμμα των μεγαλύτερων συλλόγων. Η Γιουβέντους φέρεται να είναι το πρώτο φαβορί για την απόκτηση του 23χρονου.

Κυριακή 27/06
Ολλανδία-Τσεχία 19:00 («Φέρεντς Πούσκας», Βουδαπέστη)
Παίκτης που ξεχώρισε: Φρένκι Ντε Γιονγκ, Ολλανδία

Ο Πάτρικ Σικ είναι σίγουρα ένας από τους πιο πολυσυζητημένους παίκτες στη φάση των ομίλων, ειδικά μετά το απίθανο γκολ που πέτυχε εναντίον της Σκωτίας. Ακόμη και ορισμένοι από τους Ολλανδούς παίκτες, όπως ο Βαϊνάλντουμ, ο Ντεπάι και ο Ντάμφρις έχουν συζητηθεί περισσότερο από τον 24χρονο μέσο της Μπαρτσελόνα. Όμως, ο Ντε Γιονγκ ήταν «ήσυχα» αποτελεσματικός. Ήταν ως συνήθως, ήρεμος με την μπάλα στα πόδια του και ήταν αποτελεσματικός και στην ανάκτηση της κατοχής. Η απόδοσή του στο νοκ-άουτ ματς θα είναι το «κλειδί» για την πορεία της Ολλανδίας.

Βέλγιο-Πορτογαλία 22:00 («Λα Καρτούχα», Σεβίλλη)
Παίκτης που ξεχώρισε: Κριστιάνο Ρονάλντο, Πορτογαλία

Στα 36 χρόνια του, ο Ρονάλντο είναι ο γηραιότερος παίκτης αυτής της λίστας. Όμως, η ηλικία δεν έχει μειώσει την παραγωγικότητα του. Έχει σκοράρει πέντε φορές και είχε μία ασίστ, στα συνολικά επτά γκολ που πέτυχε η Πορτογαλία. Βεβαίως, τρία από τα γκολ του ήταν με εκτελέσεις πέναλτι, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των πέναλτι που χάθηκαν σε αυτό το τουρνουά (έξι τον αριθμό), το ρεκόρ της 100% ευστοχίας του από την άσπρη βούλα, είναι επίσης εντυπωσιακό στοιχείο.

Δευτέρα 28/06
Κροατία-Ισπανία 19:00 («Πάρκεν», Κοπεγχάγη)
Παίκτης που ξεχώρισε: Λούκα Μόντριτς, Κροατία

Ένας άλλος βετεράνος που χρειάζεται βαθιά υπόκλιση από τους νεότερους , ο 35χρονος Λούκα Μόντριτς. Ο άσος της Ρεάλ έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την Κροατία, την τελευταία δεκαετία. Χωρίς την ήρεμη δύναμη και την επιρροή του Νο10 στο κέντρο, η ομάδα του θα δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Ωστόσο η Κροατία έχει μπροστά της, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους «16» του Euro, με αντίπαλο την πολύ ισχυρή Ισπανία και θα χρειαστεί ακόμη περισσότερο την ποιότητα και την εμπειρία του Μόντριτς, για να ξεπεράσει αυτό το μεγάλο εμπόδιο.

Γαλλία-Ελβετία 22:00 («Νατσιονάλ», Βουκουρέστι)
Παίκτης που ξεχώρισε: Πολ Πογκμπά

Ο Πολ Πογκμπά κάνει ενδεχομένως τα πιο ώριμα παιχνίδια του σε αυτό το Euro. Γνωρίζει συνεχώς την κίνηση που κάνουν οι Εμπαπέ, Μπενζεμά και προσπαθεί να τους τροφοδοτήσει με τον σωστό τρόπο. Αν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόνο ένα γκολ μέχρι στιγμής, θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο εμφανές αν η Γαλλία μείνει περισσότερο στο τουρνουά. Με έναν καλό Πογκμπά θα έχει ασφαλώς περισσότερες πιθανότητες να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί για το τρόπαιο που την συνοδεύει πολύ πριν από το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Τρίτη 29/06
Αγγλία-Γερμανία 19:00 («Γουέμπλεϊ», Λονδίνο)
Παίκτης που ξεχώρισε: Ρόμπιν Γκόζενς

Είχε πολύ λίγες παραστάσεις από μεγάλους αγώνες Εθνικών ομάδων. Ο Ρόμπιν Γκόζενς χρίστηκε διεθνής, μόλις το 2020. Χωρίς τον full back της Αταλάντα, πιθανότατα η Γερμανία δεν θα είχε καν προκριθεί στη νοκ άουτ φάση. Ένα γκολ και 2 ασίστ σε αυτό το Euro, η συνεισφορά του στα πρώτα τρία παιχνίδια, μαζί με πολύ τρέξιμο και «καθαρό» μυαλό. Θα χρειαστεί πλάνο αντιμετώπισης του από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Σουηδία-Ουκρανία 22:00 («Χάμπντεν Παρκ», Γλασκώβη)
Παίκτης που ξεχώρισε: Εμίλ Φόρσμπεργκ

Πριν από την έναρξη του τουρνουά, ο 21χρονος επιθετικός Αλεξάντερ Ίσακ, ήταν αυτός που τραβούσε τα βλέμματα όλων από τη Σουηδία. Και πράγματι έχει εντυπωσιάσει. Όμως ο 29χρονος Εμίλ Φόρσμπεργκ κερδίζει δικαιότατα τον τίτλο του καλύτερου, μόνο και μόνο επειδή έχει σημειώσει τα τρία από τα συνολικά τέσσερα τέρματα της ομάδας του σε αυτό το Euro. Επίσης μετά τον Ίσακ, έχει τις περισσότερες ντρίμπλες. Πρέπει να πούμε ότι ο Αντρέι Γιαρμολένκο έχει εντυπωσιάσει από την Ουκρανία, ειδικά επειδή προερχόταν από μία πολύ κακή σεζόν με τη Γουέστ Χαμ στην Premier League (15 εμφανίσεις-κανένα γκολ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.