Γερμανία-Ουγγαρία 2-2: Τα “πάντσερ” την πρόκριση, οι Μαγυάροι τις εντυπώσεις (vids&hls)

Συγκλονιστική προσπάθεια των Ούγγρων που προηγήθηκαν δις αλλά δεν κατάφεραν ν' αντέξουν μέχρι τέλους

Τον αποκλεισμό με τα … μάτια τους έβλεπαν μέχρι το 84′ οι Γερμανοί αλλά το γκολ της “χρυσής” αλλαγής του Γιοακίμ Λεβ, Γκορέτσκα, γλίτωσε τη “Νασιονάλμανσαφτ” από το κάζο απέναντι στους εξαιρετικούς Ούγγρους, φτάνοντας στο λυτρωτικό 2-2!

Τα πλάνα των προπονητών

Σε μια και μοναδική αλλαγή προχώρησε ο Γιοακίμ Λεβ σε σχέση με το ματς κόντρα στην Πορτογαλία, περνώντας στο ματς τον Σανέ, τη μοναδική αλλαγή του δηλαδή στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Γερμανός τεχνικός ήθελε καλύτερη επιθετική λειτουργία, μεγαλύτερη δημιουργικότητα περιμένοντας μια κλειστή άμυνα. Παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε διατήρησε το 3-4-3.

Ο Μάρκο Ρόσι όντας απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στη Γαλλία διατήρησε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα σε σχηματισμό 5-3-2, θέλοντας την καλύτερη δυνατή αμυντική λειτουργία και την ιδανική, ταχύτατη μετάβαση από περιοχή σε περιοχή γνωρίζοντας την ανάγκη των αντιπάλων του να σκοράρουν.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός

Εξ αρχής ο αγώνας πήρε τη μορφή που όλοι περίμεναν με τους Γερμανούς σε πρωταγωνιστικό ρόλο, να έχουν πάρει την κατοχή, να έχουν κλείσει τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο και να ψάχνουν το γκολ.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόσι ήταν μεν πίσω αλλά οι γραμμές τους έμεναν σχετικά ψηλά με συνέπεια στο 4’ ο Κίμιχ ν’ απειλήσει με πλασέ από δύσκολη θέση και τον Γκουλασί να μπλοκαρεί. Μέχρι εκεί όμως …

Οι γραμμές «έσφιξαν», τα κενά καλύφθηκαν και στο 11’ στην πρώτη αντεπίθεση των Μαγυάρων ο Ρολάν Σάλαϊ βγάζει ιδανική σέντρα ο Άνταμ Σάλαϊ ανάμεσα από το κεντρικό δίδυμο των Γερμανών πιάνει υποδειγματική κεφαλιά και νικάει τον Νόιερ για το 0-1 και τον απόλυτο αιφνιδιασμό που καθόρισε όλη τη μετέπειτα εικόνα της αναμέτρησης.

Κι αυτό γιατί το προβάδισμα των Ούγγρων γέμισε με άγχος τους Γερμανούς, δεν είχαν καθόλου «καθαρό» μυαλό κι επιδίδονταν σε διαδοχικά γεμίσματα τα οποία αποτελούσαν εύκολη λεία για την τριπλέτα των Ούγγρων κεντρικών αμυντικών.

Με τους Γκουντογκάν, Γκνάμπρι και Σανέ σχεδόν «αόρατους» τα «πάντσερ» ήταν εντελώς προβλέψιμα. Μόνον ο Χάβερτζ είχε φαντασία και δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, πέραν μιας κεφαλιάς του Χούμελς που σταμάτησε στην οριζόντια δοκό.

Ολέθρια λάθη και στις δύο εστίες και οι αλλαγές που έκαναν τη διαφορά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από εκεί όπου τελείωσε το πρώτο μέρος. Ο Λεβ ήξερε πως έπρεπε ν’ αλλάξει πράγματα κι αρχικά πίστεψε πως η μεταφορά του Κίμιχ από τα άκρα στον άξονα θα ήταν αρκετή. Φευ … Κατά συνέπεια στο 58’ απέσυρε τον Γκουντογκάν περνώντας στο ματς τον Γκορέτζκα. Όμως η Ουγγαρία ήταν αυτή που στο 59’ με τον Κλάινχαϊσλερ απείλησε με φάουλ, όπως και στο 62’ ο Ρόλαν Σαλάι σημάδεψε την εξωτερική πλευρά της δεξιάς δοκού της εστίας του Νόιερ.

Κάθε απόπειρα των Γερμανών με γεμίσματα είτε σε κανονική ροή είτε από στημένες φάσεις ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Ότι όμως δεν κατάφεραν οι αντίπαλοί του το έκανε ο Γκουλασί στο 66’ όταν σ’ εκτέλεση φάουλ έκανε άστοχη έξοδο, ο Χούμελς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Χάβερτζ τη δεύτερη για το 1-1 σε κενή εστία!

Ο Λεβ πέρασε άμεσα τον Βέρνερ αντί του σκόρερ πιστεύοντας στην αλλαγή δεδομένων αλλά με τη σέντρα τραγική συμπεριφορά της άμυνας των Γερμανών έδωσε την ευκαιρία στον Σάφερ να κάνει το 1-2 στο 68’!

Στο 71’ ο Μίλερ αντικατέστησε τον Γκνάμπρι και δέκα λεπτά μετά ο Κρόος προειδοποιεί με πλασέ που πέρασε μόλις άουτ!

Μουσιάλα και Φόλαντ μπήκαν αντί Γκόσενς και Γκίντερ παίζοντας πλέον τα πάντα για την πρόκριση. Κι αυτή ήρθε στο 84’ με τη συμμετοχή όλων, την μπάλα να φτάνει στον Γκορέτζκα και με σουτ εντός περιοχής να κάνει το 2-2, που έδωσε και την πρόκριση στους Γερμανούς αφήνοντας τους Ούγγρους με την πικρία μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας!

Στους «16» πλέον η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ θ’ αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Διαιτητής

Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Βοηθοί

Ιγκόρ Ντεμέσκο (Ρωσία)

Μαξίμ Γκαβρίλιν (Ρωσία)

Τέταρτος

Ντάνι ΜακΚέλι (Ολλανδία)

Οι συνθέσεις:

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ) (3-4-3): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Γκόσενς, Κρόος, Γκιντογάν (58′ Γκορέτσκα), Σανέ, Χάβερτς (67′ Βέρνερ), Γκνάμπρι (68′ Μίλερ).

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι) (5-3-2): Γκουλάσι, Νέγκο, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Φιόλα (88′ Νίκολιτς), Κλαϊνχάισλερ (89′ Κλάινχαϊσλερ), Νατζ, Σέφερ, Ρόλαντ Σάλαϊ (74′ Σον), Άνταμ Σάλαϊ (82′ Βάργκα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.