Ιταλία-Ουαλία 1-0: η “ατζούρα” των ρεκόρ, αήττητη στους 16 (hls)

Η Ιταλία για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση ευρωπαϊκού και παγκοσμίου κυπέλλου, νίκησε όλα τα παιχνίδια του ομίλου της και με 9 βαθμούς περιμένει την αντίπαλο της στη φάση των 16 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μεταξύ Ουκρανίας και Αυστρίας.

Ο Μαντσίνι είχε την ευκαιρία να τσεκάρει την κατάσταση των διεθνών, καθώς ξεκίνησε την αναμέτρηση με 8 αλλαγές σε σχέση με την ομάδα των 2 πρώτων αγωνιστικών. Οι αλλαγές δεν επέτρεψαν στους μπλε να βρουν ρυθμό, αλλά από την άλλη πλευρά οι Ουαλοί ήταν ακίνδυνοι, με Ράμσεϊ στην κορυφή της επίθεσης και Μπέιλ εκτός παιχνιδιού.

Από το 20′ και μετά η Ιταλία πάτησε με συνέπεια στην περιοχή του Γουόρντ, με Κιέζα και Μπελότι, μέχρι να βρει το 1-0 από στημένη μπάλα. Ο Βεράτι εκτέλεσε φάουλ στο 39′ και ο Πεσίνα που κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι τσίμπησε ωραία την μπάλα για να γράψει το 1-0.

Ο ίδιος πριν φύγει το ημίχρονο θα χάσει ακόμη μία ευκαιρία, με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο γκολ. Στο 53′ ο Μπερναρντέσκι θα σημαδέψει το δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ και 3 λεπτά αργότερα, τα όνειρα των Ουαλών θα τελειώσουν.

Ο Αμπάντου στη μεσαία γραμμή θα πάει με τις τάπες στον αστράγαλο του Μπερναρντέσκι και θα αποβληθεί. Ο Μαντσίνι συνέχισε τις αλλαγές, αλλά ο Γουόρντ είχε αποφασίσει να κρατήσει χαμηλά το σκορ, όπως και έγινε.

Το 1-0 σήμανε την 11η νίκη στη σειρά για την Ιταλία με 32-0 γκολ και παράλληλα τη διατήρηση του αήττητου για 30ο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της μεγάλης Ιταλίας της δεκαετίας του ’30.

Οι Ουαλοί πάντως για τρίτη φορά στην ιστορία τους θα περάσουν από όμιλο μεγάλης διοργάνωσης και περιμένουν στους 16 το δεύτερο του δευτέρου ομίλου, Ρωσία ή Φινλανδία. Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν τον τρίτο του ομίλου της Ολλανδίας, δηλαδή έναν εκ των Ουκρανίας ή Αυστρίας.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα(89′ Σιρίγκου), Μπαστόνι, Τολόι, Μπονούτσι(46′ Ατσέρμπι), Έμερσον, Ζορζίνιο(75′ Κριστάντε), Πεσίνα(87′ Κατσροβίλι), Βεράτι, Κιέζα, Μπερναρντέσκι(75′ Ρασπαντόρι), Μπελότι

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Γκούντερ, Αμπάντου, Ρόντον, Ρόμπερτς, Γουίλιαμς(86′ Ντέιβις), Μόρελ(60′ Μουρ), Άλεν(86′ Λέβιτ), Τζέιμς(74′ Γουίλσον), Μπέιλ(86′ Μπρουκς), Ράμσεϊ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.