Ελβετία-Τουρκία 3-1: «Ζωντανή» για την πρόκριση με Σακίρι (hls)

Μόνο με... θαύμα δεν θα βρεθεί στις «16» του EURO 2020 ως μια από τις καλύτερες τρίτες η Ελβετία, μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου ομίλου. Ρεκόρ για Σακίρι!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σερντάν Σακίρι που «χτύπησε »δύο φορές (26′ και 68′) και έγινε ο πρώτος σκόρερ της χώρας του σε τελικές φάσεις (EURO και Μουντιάλ) η Ελβετία έφτασε στη νίκη με 3-1 επί της Τουρκίας και βγήκε τρίτη στον Ά’ όμιλο έπειτα και το 1-0 της Ιταλίας επί της Ουαλίας. Το σκορ στο παιχνίδι της είχε ανοίξει ο Σεφέροβιτς στο 6′, ενώ είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Καχβετσί.

Πλέον οι Ελβετοί θα περιμένουν και τους υπόλοιπους ομίλους, αν και με τέσσερις βαθμούς και με γκολ 4-5 δύσκολα θα παραμείνουν εκτός συνέχειας!

Με… φόρα η Τουρκία, το γκολ η Ελβετία

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Γιουνές με στόχο ένα γρήγορο τέρμα, όμως ο Ζόμερ έδωσε το παρών όταν χρειάστηκε. Στο 4′ ο Αϊχάν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ελβετός γκολκίπερ έδιωξε εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά μετά κι ενώ βρισκόταν υπό πίεση το σύνολο του Πέτκοβιτς έβγαλε την πρώτη του επίθεση, που μετουσιώθηκε και σε γκολ! Ο Σεφέροβιτς υποδέχτηκε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με ένα υπέροχο διαγώνιο αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ!

Ίδια εικόνα, ίδια κατάληξη…

Deja vu για την Τουρκία στα επόμενα λεπτά, καθώς μετά την ψυχρολουσία του 1-0 πήρε εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 16′ είδε ξανά τον Ζόμερ να δείχνει τα αντανακλαστικά του. Ο Μούλντουρ προσπάθησε να τον νικήσει, όμως η προσπάθειά του βρήκε τον αντίπαλό του σε ετοιμότητα. Και όπως και στα πρώτα λεπτά, η απάντηση των Ελβετών ήταν η ίδια…

Στο 26′ ο Σακίρι βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή του Τσακίρ και με ένα φανταστικό σουτ με το… κακό, δεξί του πόδι, έγραψε το 2-0. Απολαύστε τη «ζωγραφιά» του παίκτη της Λίβερπουλ!

«Το όνομά μου είναι Ζόμερ, Γιαν Ζόμερ»

Δύο λεπτά μετά μάλιστα θα μπορούσε ο ίδιος ποδοσφαιριστής να κάνει το 3-0, όμως ο γκολκίπερ των Τούρκων τον σταμάτησε στο τετ α τετ τους. Στο 33′ ανέλαβε εκ νέου ο δράση ο Ζόμερ, που απέκρουσε το μακρινό σουτ του Μούλντουρ. Κι αν δεν έφτανε αυτό, στο 43′ ο άσος του Γιουνές έκανε ένα εκπληκτικό σπριντ, βρέθηκε απέναντι από τον Ελβετό τερματοφύλακα, ο οποίος του είπε για τρίτη φορά «όχι» στο πρώτο μέρος, γινόμενος ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα!

Αντιστροφή ρόλων

Αποφασισμένη να σκοράρει κι αλλο γκολ ήταν η ομάδα του Πέτκοβιτς στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να κυνηγήσει τη 2η θέση, εφόσον το αποτέλεσμα στο Ιταλία-Ουαλία παρέμενε υπέρ των Ατζούρι. Όπως στο πρώτο ημίχρονο με τον Ζόμερ, ο Τσακίρ έδειξε την ποιότητά του. Αρχικά στο 52′ σταμάτησε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Εμπολό. Κι αν σε εκείνη του Σακίρι στο 57′ η μπάλα πέρασε άουτ, στο σουτ του Σεφέροβιτς στο 60′ προχώρησε σε μια εκπληκτική επέμβαση!

Αυτή η αντίδραση από τον γκολκίπερ της έδειξε (προσωρινά) τον… δρόμο στους συμπαίκτες του, με τον Καχβετσί να σκοράρει κι αυτός ένα πανέμορφο τέρμα!

Ο Σακίρι είχε την απάντηση

Άμεσα η Ελβετία πίεσε και έψαξε το γκολ που θα αποκαταστούσε τις ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος. Όπερ και εγένετο στο 68′. Οι Ελβετοί εκδήλωσαν μια υποδειγματική αντεπίθεση, η οποία κατέληξε στα πόδια του Σακίρι που με σουτ την κίνηση έκανε το 3-1.

Το μόνο που άλλαξε στο ματς ήταν οι κίτρινες κάρτες που άρχισαν να βγαίνουν από το τσεπάκι του Βίντσιτς και το δοκάρι του Τζάκα στο 77′, με το 3-1 να παραμένει μέχρι τέλους!

Η ταυτότητα του αγώνα:

Α’ Όμιλος: 3η αγωνιστική

ΓΗΠΕΔΟ: Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)

Σκόρερ: 7′ Σεφέροβιτς, 26′, 68′ Σακίρι – 62′ Καχβετσί

Κίτρινες: 77′ Τζάκα – 70′ Τσαλχάνογλου, 75′ Τσελίκ, 76′ Σουγιούντσου

ΕΛΒΕΤΙΑ (Πέτκοβιτς) 3-4-3: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ (90+2′ Μπαμπού), Τζάκα, Φρόιλερ, Ζούμπερ (86′ Μπενίτο), Σακίρι (75′ Βάργκας), Εμπολό, Σεφέροβιτς (75′ Γκαβράνοβιτς)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Γιουνές) 4-1-4-1: Τσακίρ, Τσέλικ, Ντεμιράλ, Σουγιούντσου, Αϊχάν (64′ Γιουκούσλου), Μούλντουρ, Τουφάν (64′ Γιαζίτσι), Γιουντέρ (80′ Κάραμαν), Καχβετσί (80′ Κόκτσου), Τσαλχάνογλου (86′ Τοκόζ), Μπουράκ Γιλμάζ

Διαιτητής: Βίντσιτς

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Η εικόνα του Α’ ομίλου:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.