Ισπανία-Πολωνία 1-1: Ισοπαλία θρίλερ με υπογραφή Λεβαντόφσκι! (hls)

Ο σπουδαίος Πολωνός επιθετικός υπέγραψε την ισοπαλία για την Εθνική του ομάδα στη Σεβίλη με την Ισπανία και πλέον όλα είναι ανοικτά για την πρόκριση από τον Ε' όμιλο

Το ισόπαλο 1-1 σφράγισε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια (ίσως το καλύτερο), που έγιναν μέχρι τώρα στο πλαίσιο του Euro 2020, αυτό στη Σεβίλη ανάμεσα στην Ισπανία και την Πολωνία για τη 2η αγωνιστική του Ε’ ομίλου. Μια ισοπαλία σε ένα ματς θρίλερ, με δοκάρια εκατέρωθεν και χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους, που φέρει την υπογραφή του τεράστιου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!

Πέρα από την εξαιρετική εντύπωση που άφησε αυτός ο αγώνας σε όσους τον παρακολούθησαν, δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα φινάλε φωτιά στον όμιλο. Στις 23 Ιουνίου παίζουν Σλοβακία-Ισπανία και Σουηδία-Πολωνία, με τη Σουηδία να είναι πρώτη με 4 βαθμούς, τη Σλοβακία δεύτερη με 3, την Ισπανία τρίτη με 2 και την Πολωνία τέταρτη με 1. Τι σημαίνει αυτό; Ότι και οι τέσσερις ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Επομένως, χαμός!

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα και τις καλύτερες φάσεις

Ισπανικό προβάδισμα, πολωνική προειδοποίηση

Στο πρώτο ημίχρονο λίγα πράγματα έδειχναν ότι οι Ισπανοί θα έμεναν χωρίς νίκη για δεύτερο σερί παιχνίδι σε ξεκίνημα τελικής φάσης Euro μετά το μακρινό 1996. Κι αυτό διότι παίζοντας φουλ επιθετικά, με τον Λουίς Ενρίκε να παρατάσσει τη βασική ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-3-3, έχοντας κατοχή που άγγιξε το 70% και σκοράροντας στο 25ο με τον Μοράτα (το VAR ξεδιάλυνε ότι δεν υπήρχε οφ σάιτ του σκόρερ) μετά από ασίστ του Μορένο, τη ζυγαριά την έγερναν ξεκάθαρα προς το μέρος τους.

Είπαμε, όμως, δεν ήταν όλα υπέρ τους. Υπήρχαν κάποια σημάδια που έδειχναν ότι οι Πολωνοί, σε σχηματισμό 3-4-2-1 από τον Πάουλο Σόουζα, με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό, αφού συνήθως η παράταξη γινόταν 5-4-1, θα έβαζαν δύσκολα στους Ισπανούς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Οι φάσεις μπορεί να ήταν στην πλειοψηφία υπέρ των Ισπανών (στο 10ο επικίνδυνο σουτ Όλμο, στο 13ο σουτ Τόρες, στο 34ο εκτέλεση φάουλ Μορένο για λίγο άουτ και φυσικά η φάση του γκολ), όμως, υπήρξαν τρεις στιγμές που οι Πολωνοί έδειξαν τα δόντια τους. Στο 7ο του σουτ του Κλιχ, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι του Σιμόν κι έφυγε άουτ. Στο 35ο ο… δικός μας Κάρολ Σφιντέρσκι, σε μια κίνηση στην αντίπαλη περιοχή που θύμισε πολλές παρόμοιες που έχει κάνει αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ, βρήκε την μπάλα με πλασέ εξ επαφής με τον Σιμόν, όμως, αυτή έφυγε άουτ. Στο 42ο ήταν ακόμη πιο σπουδαία η στιγμή, όταν το σουτ του ίδιου βρήκε δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας ο Λεβαντόφσκι σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα!

Μίλησαν “Λέβα” και Σέζνι

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολωνοί βγήκαν στο γήπεδο με διάθεση να πρεσάρουν και να ρισκάρουν για να φτάσουν στην ισοφάριση, καθώς γνώριζαν ότι με ήττα πήγαιναν σπίτι τους. Έδειξαν επιθετική διάθεση και εξαργύρωσαν το θάρρος που έδειξαν με γρήγορο γκολ. Δράστης ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1 και έβαλε την ομάδα του πάλι στο παιχνίδι.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα οι Ισπανοί λίγο έλειψε να πάρουν πάλι κεφάλι στο σκορ, αλλά στην ίδια φάση έχασαν διπλή ευκαιρία. Ο Μορένο κέρδισε πέναλτι (κι αυτό υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR), το εκτέλεσε ο ίδιος κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Μοράτα να παίρνει βρίσκει την μπάλα στην επιστροφή της, όμως, με σουτ να τη στέλνει άουτ!

Από εκεί και μετά, οι Πολωνοί προσπαθούσαν μόνο με αντεπιθέσεις, ενώ οι Ισπανοί κυριάρχησαν και πάλι, φτάνοντας στο τέλος του ματς να έχουν γράψει κατοχή μπάλας 77% και τελικές 12 έναντι 5! Όποτε πραγματικά χρειάστηκε, όμως, ο Σέζνι ήταν εκεί! Ήταν εκεί στη φάση του 65ου, στο γύρισμα του Μοράτα, στο 80ό, όταν σούταρε επικίνδυνα ο Ρόδρι και στο 84ο, όταν ο Μοράτα βρέθηκε σε απίθανο τετ α τετ, το οποίο έβγαλε ο Πολωνός τερματοφύλακας! Υπάρχει και μια κεφαλιά του Τόρες στο 73ο, που έφυγε η μπάλα άουτ.

Το χαμένο πέναλτι του Μορένο ήταν το 5ο στο Euro αυτό, που είναι ρεκόρ σε τελική φάση από το 2000. Άλλο αξιοσημείωτο σε αυτό το ματς είναι ότι ο Κάσπερ Κοζλόφσκι, που πέρασε ως αλλαγή από πλευράς Πολωνίας, έγινε ο νεότερος παίκτης που εμφανίζεται σε EURO σε ηλικία 17 ετών και 246 ημερών.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Τόρες, Άλμπα, Ρόδρι, Κόκε (68’ Σαράμπια), Πέδρι, Μορένο (68’ Ρουίθ), Όλμο (61’ Τόρες), Μοράτα (87o Ογιαρθάμπαλ)

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ (85’ Νταβιντόβιτς), Γιόζβιακ, Μόντερ (85’ Λινέτι), Κλιχ (55’ Koζλόφσκι), Πούχατς, Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι (68’ Φρανκόφσκι), Λεβαντόφσκι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.