Euro: Ο Κριστιάνο «άκαπνος» με τους Γερμανούς

Ο Πορτογάλος super star έχει ένα επιπλέον κίνητρο στο μεγάλο παιχνίδι με τη Γερμανία στο Μόναχο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Euro.

O 6ος όμιλος εξακολουθεί και δίνει μεγάλα παιχνίδια στο Euro 2020 και αυτή τη φορά για τη δεύτερη αγωνιστική αντιπαρατίθενται η κάτοχος του θεσμού Πορτογαλία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014, Γερμανία.

Οι Ίβηρες με νίκη διασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη, ενώ οι Γερμανοί νιώθουν πίεση μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Γαλλία.

Από τους αριθμούς της αναμέτρησης, σίγουρα ξεχωρίζει το γεγονός πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει βρει δίχτυα απέναντι στους Γερμανούς.

●       Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει ποτέ κόντρα στη Γερμανία (4 παιχνίδια), παρόλο που είχε 23 σουτ σε 360 λεπτά δράσης. Μόνο κόντρα στη Γαλλία, ο Πορτογάλος επιθετικός έχει παίξει περισσότερες φορές (6), χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

●       Η τελευταία νίκη της Πορτογαλίας με τη Γερμανία ήταν στη φάση των ομίλων του Euro 2000 –νίκη με 3-0, χάρη στο χατ-τρικ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που ήταν και η τελευταία φορά που δέχτηκε η Γερμανία τρία γκολ από έναν παίκτη σε μεγάλη διοργάνωση. Από τότε, η Γερμανία έχει κερδίσει και στα τέσσερα ματς την Πορτογαλία, όλα σε μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμια Κύπελλα 2006 και 2014, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 2008-2012).

●       Αυτή θα είναι η πέμπτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Γερμανία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μόνο η Ιταλία και η Ισπανία έχουν αναμετρηθεί περισσότερες φορές στη διοργάνωση (6). Θα είναι ο έκτος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες σε μεγάλες διοργανώσεις από το Euro 2000 (4 στο Euro, 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο), οι περισσότεροι αγώνες ανάμεσα σε δύο εθνικές ομάδες στην Ευρώπη στην ίδια χρονική περίοδο.

●       Τα τελευταία πέντε παιχνίδια ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Γερμανία έχουν φέρει 17 γκολ, ένα μέσο όρο 3,4 γκολ ανά αγώνα. Τέσσερα από αυτά τα πέντε παιχνίδια είχαν πάνω από 3 γκολ.

●       Το μοναδικό χατ-τρικ του Τόμας Μίλερ με τη Γερμανία ήταν κόντρα στην Πορτογαλία στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Όμως, ο Μίλερ δεν έχει σκοράρει ποτέ σε 12 παιχνίδια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας 27 σουτ χωρίς επιτυχία.

●       Η Πορτογαλία έχει ηττηθεί μόλις σε δύο από τα τελευταία 30 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (19 νίκες και 9 ισοπαλίες), σκοράροντας 67 γκολ και δεχόμενη μόνο 19 γκολ σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Έχοντας νικήσει με 4-0 το Ισραήλ και 3-0 την Ουγγαρία στα τελευταία δύο παιχνίδια της, θέλει να νικήσει τρία παιχνίδια στη σειρά χωρίς να δεχτεί γκολ για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2017 (είχε κερδίσει τέσσερα στη σειρά).

●       Η Γερμανία έχει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς στη φάση των ομίλων σε μεγάλες διοργανώσεις (Euro+ Παγκόσμια Κύπελλα), όσες ήττες είχε στα προηγούμενα 24 ματς σε φάση των ομίλων (16 νίκες και 5 ισοπαλίες). Δεν είχε δεχτεί διαδοχικές ήττες στη φάση των ομίλων σε μεγάλη διοργάνωση από το Euro 2000, όταν έχασε από την Αγγλία και την Πορτογαλία.

●       Η Πορτογαλία θέλει να γίνει η δεύτερη κάτοχος του τροπαίου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα κερδίσει τα πρώτα δύο ματς της διοργάνωσης, μετά την Ισπανία το Euro 2016.

●       Στην πρώτη αγωνιστική του Euro 2020, o Γερμανός μέσος Τόνι Κρόος ήταν ο μόνος μη Ισπανός παίκτης που έκανε περισσότερες από 100 πάσες (101). Στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις (Euro 2016, Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και Euro 2020) έχουν υπάρξει έξι φορές που Γερμανός παίκτης έκανε πάνω από 100 πάσες σε ένα παιχνίδι και στις έξι φορές ήταν ο Κρόος.

●       Στη νίκη με 3-0 επί της Ουγγαρίας, ο ρέκορντμαν της Πορτογαλίας Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης που έπαιξε σε πέντε διαφορετικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2004, 2008, 2012, 2016, 2020), ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro (11 γκολ), ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο (39) και ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία που σκόραρε δύο ή περισσότερα γκολ σε ένα παιχνίδι (36 ετών και 130 ημερών). Τώρα θέλει να ισοφαρίσει τον Μίροσλαβ Κλόζε ως ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Κύπελλα μαζί: Ο Κλόζε έχει πετύχει 19 για τη Γερμανία, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 18 (ισόπαλος με τον Γκερντ Μίλερ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.