Δανία – Βέλγιο: Θα…ραγίσουν τα τσιμέντα στο 10ο λεπτό!

Συγκινητικές στιγμές αναμένονται την Πέμπτη στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, στο πρώτο ματς της Εθνικής Δανίας μετά την καρδιακή ανακοπή του Κρίστιαν Έρικσεν.

Οι Δανοί αντιμετωπίζουν το Βέλγιο για τη 2η Αγωνιστική του Β’ Ομίλου (19:00), στο ίδιο γήπεδο όπου στην πρεμιέρα με τη Φινλανδία ο άσος της Ίντερ παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Οι συμπαίκτες του παραμένουν επηρεασμένοι, τόσο που η τελευταία προπόνηση της ομάδας του Kάσπερ Γιούλμαντ δεν πραγματοποιήθηκε στο «Πάρκεν», καθώς αρκετοί διεθνείς δυσκολεύονταν να επιστρέψουν στον τόπο όπου έζησαν την τραυματική εμπειρία. Κάποιοι Δανοί μετέβησαν στο «Πάρκεν» με πούλμαν απλά για να πατήσουν στο γήπεδο και να προετοιμαστούν ψυχολογικά για το αυριανό παιχνίδι, ενώ άλλοι προτίμησαν να μην ακολουθήσουν.

Αύριο όμως θα αναγκαστούν να το κάνουν και έπειτα από πρωτοβουλία των Δανών φιλάθλων μέσω social media, στο 10ο λεπτό του αγώνα αναμένονται συγκλονιστικές στιγμές.

Συγκεκριμένα οι Δανοί πρότειναν (και οι δύο ομάδες συμφώνησαν) το ματς να σταματήσει και το «Πάρκεν» να προσφέρει το πιο δυνατό του χειροκρότημα στο «10» των γηπεδούχων, που ίσως θα είναι σε θέση να το ακούσει καθώς το νοσοκομείο που νοσηλεύεται είναι ακριβώς δίπλα από το γήπεδο!

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το συναίσθημα για να κάνουμε κάτι καλό. Το ποδόσφαιρο είναι μία οικογένεια και ενώνει τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί με διαφορετική ατζέντα που θέλουν να κάνουν κουμάντο, αλλά το αληθινό πρόσωπο του ποδοσφαίρου είναι αυτό. Το γεγονός ότι ο Κρίστιαν είναι καλά μας βοηθάει να έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας, αλλά ακόμα δεν έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα, δεν είναι κάτι που απλά το ξεπερνάς», είπε ο Γιούλμαντ.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο αν ο Κρίστιαν δεν είναι στον αγωνιστικό χώρο»

Στο Βέλγιο ο Ρομέλου Λουκάκου, συμπαίκτης του Έρικσεν στην Ίντερ, προανήγγειλλε τη συμμετοχή της ομάδας του στη δράση των Δανών και τόνισε ότι θα ήθελε να επισκεφτεί τον φίλο του στο νοσοκομείο, ενώ εγκωμίασε τη στάση του αρχηγού των Δανών Σίμον Κερ κατά τη διάρκεια του περιστατικού:

«Θα τιμήσουμε τον Κρίστιαν στο 10ο λεπτό. Ζήτησα από τον κόουτς αν μπορώ να τον επισκεφτώ στο νοσοκομείο, αλλά όλα εξαρτώνται από τον Κρίστιαν και την οικογένειά του, ξέρω ότι χρειάζεται ηρεμία. Όμως αν με χρειαστεί θα είμαι εκεί. Σίγουρα θα του στείλω μήνυμα την Πέμπτη. Η ηγετική στάση που έδειξε ο Κερ ήταν εντυπωσιακή. Όλοι πρέπει να μάθουμε από αυτό».

Ο τεχνικός του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι φυσικά υπέρ της συμμετοχής των παικτών του στην πρωτοβουλία των Δανών:

«Πρέπει να γιορτάσουμε τους γιατρούς και τον Κρίστιαν. Ως ομάδα θέλουμε να του στείλουμε τις σκέψεις μας και το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο αν ο Κρίστιαν δεν είναι στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο που θέλουμε είναι να αναρρώσει και να επιστρέψει σύντομα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.