Ουγγαρία-Πορτογαλία 0-3: ΕuΡονάλντο και γκολ… (hls)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία καθώς είναι πλέον μόνος πρώτος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών σε τελική φάση Euro. Ο 36χρονος ποδοσφιαριστής σημείωσε δύο γκολ στη νίκη με σκορ 3-0 της Πορτογαλίας επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του έκτου ομίλου.

Η τύχη λένε ευνοεί τους δυνατούς και η εξέλιξη της αναμέτρησης στη Βουδαπέστη ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Πορτογαλία το επιβεβαιώνει, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει για ογδόντα πέντε λεπτά να κρατήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης χωρίς γκολ. Τότε η “θεά τύχη τους έκλεισε το μάτι” και ο Ραφαέλ Γκερέιρο κατάφερε με πλασέ που κόντραρε να νικήσει τον Πέτερ Γκουλάτσι. Ο τερματοφύλας της Λειψίας είχε νωρίτερα σταματήσει τις προσπάθειες των Ζότα, Πέπε, Φερνάντες για να κρατήσει όρθια την ομάδα του απέναντι στους Πορτογάλους του Φερνάντο Σάντος.

Το πρόσωπο του ματς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άρχισε να διακοσμεί την ιστορία του από το επόμενο λεπτό.

Πέτυχε με πέναλτι το δέκατο τέρμα του σε τελική φάση Euro αφήνοντας δεύτερο το Μισέλ Πλατινί και τα έκανε ένδεκα στις καθυστερήσεις μετά από έξοχη συνεργασία με τον Ράφα Σίλβα. Το τελευταίο μάλιστα ήταν το πρώτο του από αυτά τα ένδεκα που σημείωσε με το αριστερό πόδι.

Ο επιθετικός της Γιουβέντους επίσης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που συμμετέχει σε πέντε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της η Ουγγαρία είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, η οποία δυσκόλεψε υπερβολικά τους Πορτογάλους, ενώ το τελικό σκορ σε καμία περίπτωση χαρακτηριζέται αντιπροσωπευτικό της εικόνας της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.