Euro 2020: Οι έξι κορυφαίοι σκόρερ

Το «καθυστερημένο» κατά έναν χρόνο Euro 2020 είναι έτοιμο να ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Ιουνίου, αφού αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Το «καθυστερημένο» κατά έναν χρόνο Euro 2020 είναι έτοιμο να ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Ιουνίου, αφού αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας. Η UEFA έχει επιβεβαιώσει ότι το τουρνουά θα εξακολουθεί να είναι γνωστό ως UEFA EURO 2020, για να τιμήσει το αρχικό όραμα της διοργάνωσης. Το 2016 η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κερδίσει το Κύπελλο στη Γαλλία. Αυτή τη φορά το τουρνουά θα φιλοξενηθεί σε 11 μοναδικούς χώρους, σε 11 ευρωπαϊκά κράτη.

Το Άμστερνταμ, το Μπακού, η Κοπεγχάγη, η Γλασκόβη, το Βουκουρέστι, η Βουδαπέστη, το Λονδίνο, το Μόναχο, η Ρώμη, η Αγία Πετρούπολη και η Σεβίλλη θα φιλοξενήσουν την φάση των ομίλων, των «16» και τους αγώνες των προημιτελικών. Οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα διεξαχθούν στο «Wembley Stadium» του Λονδίνου. Ας επικεντρωθούμε λίγο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης στους 6 κορυφαίους σκόρερ που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν ξανά.

ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ
Το Βέλγιο είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο και είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το πρώτο της μεγάλο τουρνουά, τρία χρόνια μετά την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Οι ελπίδες του θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την καταλληλότητα και τη φόρμα του Ντε Μπρόινε και του Αζάρ.

Αλλά θα χρειαστεί περισσότερο η εκτελεστική δεινότητα του Λουκάκου. Στα 28 του χρόνια, δείχνει πολύ «φρέσκος», έχοντας πετύχει 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Ίντερ εφέτος. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής του ομάδας, με 60 γκολ σε 93 εμφανίσεις για τη χώρα του, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και επτά σε μόλις πέντε εμφανίσεις στα προκριματικά του Euro.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Στα 36 του χρόνια, πιθανότατα θα παίξει το προτελευταίο Euro στην καριέρα του. Ο ρόλος του στο θρίαμβο της Πορτογαλίας το 2016, ήταν στην πραγματικότητα περιορισμένος, καθώς σημείωσε μόλις τρία γκολ και τραυματίστηκε στο πρώτο μισό του τελικού εναντίον της Γαλλίας. Η επιρροή του Ρονάλντο στην Πορτογαλία μπορεί να μην είναι αυτή του παρελθόντος, αλλά η αγωνιστική του κατάσταση παραμένει εξαιρετική. Σημείωσε 36 γκολ με τη Γιουβέντους και επιπροσθέτως κυνηγάει το απλησίαστο ρεκόρ του Άλι Νταΐ, με τον Ιρανό να έχει πετύχει 109 γκολ με την Εθνική και τον Ρονάλντο να ακολουθεί δεύτερος στη σχετική λίστα με 103.

ΧΑΡΙ ΚΕΪΝ
Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύς λόγος για την αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον του Κέιν σε επίπεδο κλαμπ, αφού ο ίδιος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ίσως είναι καιρός να φύγει από την Τότεναμ. Ωστόσο, ο 27χρονος αρχηγός της Αγγλίας θα πρέπει να βγάλει αυτή τη σκέψη από το μυαλό του, για να επικεντρωθεί στο Euro 2020, καθώς προετοιμάζεται να ηγηθεί της επίθεσης.

Ο κορυφαίος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με έξι γκολ, σκόραρε 12 φορές στα προκριματικά του Euro και ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν που μόλις τελείωσε με 23 γκολ, παρά το γεγονός ότι έπαιξε σε μια ομάδα με χαμηλές επιδόσεις.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ
Στα 32 του χρόνια συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα. Βρίσκεται στο αποκορύφωμα της καριέρας του και πρόσφατα έσπασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στη Μπουντεσλίγκα, καθώς σημείωσε 41 τέρματα σε 29 εμφανίσεις με τη Μπάγερν Μονάχου. Αν είχε απονεμηθεί το «Ballon d’Or» πέρυσι, ο Λεβαντόφσκι θα ήταν άξιος νικητής. Οι πιθανότητές του να το κερδίσει φέτος, πιθανότατα εξαρτάται από το πως θα αποδώσει στο Euro με την Πολωνία. Ο άσος της Μπάγερν δεν τα πήγε καλά στα πρόσφατα μεγάλα τουρνουά. Σκόραρε μόλις μία φορά στο Euro 2016 και καμία στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου η Πολωνία αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων.

ΖΕΡΑΡ ΜΟΡΕΝΟ
Η Ισπανία δεν έχει τα αστέρια των προηγούμενων ετών, αλλά δεν υπάρχει έλλειψη ταλέντου στο συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε. Στην επίθεση για παράδειγμα διαθέτει τον Ζεράρ Μορένο που προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, με 23 γκολ στη La Liga. Επίσης σκόραρε επτά φορές στο Europa League, ευστόχησε στο πέναλτι και στον τελικό, στη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μειονέκτημα του ίσως η έλλειψη εμπειρίας, καθώς χρίστηκε διεθνής στην προκριματική φάση του Euro, υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή, Ρόμπερτ Μορένο.

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ
Η επιστροφή του Μπενζεμά στην Γαλλία ήταν εντυπωσιακή είδηση. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έλειψε πεντέμισι χρόνια από τις κλήσεις της Εθνικής ομάδας. Δεν είχε παίξει για τη χώρα του μετά από το σκάνδαλο εκβιασμού του πρώην συμπαίκτη του Ματιέ Βαλμπουενά, το 2015. Οι ελπίδες του για επανακλήση φαινόταν να υποχωρούν τον Ιανουάριο, όταν οι Γάλλοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι είχαν αποφασίσει να στείλουν τον Μπενζεμά και άλλους τέσσερις σε δίκη. Ωστόσο, ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, δεν μπορούσε πλέον να αγνοήσει την καταπληκτική φόρμα του, μετά από μια σεζόν στην οποία σημείωσε 30 γκολ με την Ρεάλ. Η προσθήκη του ενισχύει περαιτέρω μια ήδη υπερπλήρη ομάδα της Γαλλίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.