Euro 2004: Η “ασημένια” κεφαλιά-πρόκριση (vid)

Η Ελλάδα ήδη είχε κάνει την πλέον επιτυχημένη πορεία της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφήνοντας έξω Ισπανία και Ρωσία στον όμιλο και αποκλείοντας τη μεγάλη Γαλλία στους 8.

Στην ημιτελική φάση είχε μπροστά της ίσως την πλέον ταλαντούχα ομάδα της διοργάνωσης. Η Τσεχία των Νέντβεντ, Μπάρος, Κόλερ, Ροζίτσκι και των υπόλοιπων αστέρων, έκανε 3 στα 3 με ανατροπές στον όμιλο με Λετονία, Ολλανδία και Γερμανία, ενώ έκανε πλάκα στην Δανία νικώντας 3-0 στα προημιτελικά.

Για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι Τσέχοι έχουν την μπάλα και τις ευκαιρίες, με την Ελλάδα όμως να αμύνεται σθεναρά. Ο τραυματισμός του Νέντβεντ και η αναγκαστική αλλαγή στο 40′, αφήνει τους αντιπάλους μας χωρίς τον ηγέτη τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέρνουμε να “σβήσουμε” το παιχνίδι και να πάμε στην παράταση. Εκεί θα έρθει η επανάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου με το πρώτο και μοναδικό ασημένιο γκολ στην ιστορία του αθλήματος. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία την προηγούμενη χρονιά είχε εφεύρει αυτόν τον κανόνα που ήθελε την ομάδα που σκοράρει στην παράταση να μην προκρίνεται απ ευθείας όπως με το χρυσό γκολ αλλά να περιμένει τη λήξη του ημιχρόνου για να πανηγυρίσει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης μετά από κόρνερ του Τσιάρτα που είχε περάσει ως αλλαγή, ο Δέλλας νίκησε αντιπάλους και συμπαίκτες δίνοντας την πρόκριση στο μεγάλο τελικό στην εθνική μας ομάδα. Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι με τους Έλληνες παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι, ενώ στο κοντράστ, οι Τσέχοι δεν πίστευαν τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.