Euro 2016: Η ιστορική πρεμιέρα των Ισλανδών (vid)

Ο τερματοφύλακας που σκηνοθέτησε το video για τη Eurovision τέσσερα χρόνια νωρίτερα, η κραυγή που έγινε διάσημη και η παρουσία στα προημιτελικά.

H Ισλανδία είχε ήδη γράψει ιστορία προτού καν πατήσει το πόδι της στη Γαλλία για το Euro του 2016, ως το μικρότερο ευρωπαϊκό κράτος που συμμετείχε σε τελική φάση του θεσμού, με πληθυσμό που μετά βίας υπερέβαινε τους 330.000 κατοίκους.

Υπολογίζεται πως στη Γαλλία ταξίδεψε το 10% των Ισλανδών για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση.

Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής, Χάνες Χάλντορσον ήταν παράλληλα και σκηνοθέτης. Μάλιστα, 4 χρόνια νωρίτερα είχε σκηνοθετήσει το video της χώρας του στο διαγωνισμό της Eurovision, ενώ ο βοηθός προπονητή ασκούσε και το επάγγελμα του οδοντιάτρου.

Οι Ισλανδοί κατάφεραν να προκριθούν στη φάση των «16» έχοντας στους ομίλους δυο ισοπαλίες με Πορτογαλία και Ουγγαρία, ενώ η δραματική νίκη επί της Αυστρίας στην τελευταία φάση, τους έφερε αντιμέτωπους με την Αγγλία.

Στις 27 Ιουνίου 2016, στη Νίκαια, τα «τρία λιοντάρια» προηγούνται μόλις στο 4ο λεπτό με πέναλτι του αρχηγού Γουέιν Ρούνεϊ, στη 115η εμφάνισή του με το εθνόσημο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το 99,8% του ισλανδικού πληθυσμού παρακολούθησε το συγκεκριμένο αγώνα από την τηλεόραση.

Η παραμυθένια πορεία έλαβε τέλος στα προημιτελικά, με τους αμφιτρύωνες Γάλλους να νικούν 5-2 και να προκρίνονται στην τελική τετράδα.

Παρόλα αυτά, η περίφημη κραυγή μετά το τέλος των αγώνων και η σύνδεση των παικτών με την εξέδρα, χαρακτήρισαν τη γιορτή του ποδοσφαίρου επί γαλλικού εδάφους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.