Άρης: Το προφίλ της Αστάνα

Μία αρκετά έμπειρη ομάδα και με αρκετές παρουσίες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα βρει απέναντι του ο Άρης, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο λόγος για την Αστάνα, η οποία στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ομίλους Champions League (η πρώτη ομάδα της χώρας που τα κατάφερε το 2015) και Europa League. Μία ομάδα που μετρά συνολικά 78 παιχνίδια στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις της UEFA σε συλλογικό επίπεδο.

Η περσινή σεζόν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την ομάδα του Καζακστάν, αφού μετά από έξι διαδοχικές κατακτήσεις του πρωταθλήματος, τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Αστάνα, καθώς το 2016 είχε βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού για τη φάση των ομίλων του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο είχε διεξαχθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης” οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επικρατήσει με 4-1, ενώ στη ρεβάνς τους Καζακστάν οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1.

Προπονητής είναι ο Ρώσος, Αντρέι Τίχονοφ, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από Σπαρτάκ Μόσχας και Κράσνονταρ ως βοηθός.

Όσον αφορά τον πιο έμπειρο και αναγνωρισμένο ποδοσφαιριστή που διαθέτει η Αστάνα στο ρόστερ της είναι ο Αντόνιο Ρουκάβινα. Με θητεία σε Ντόρντμουντ και Βιγιαρεάλ, αλλά και παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, ο 37χρονος πλέον ακραίος αμυντικός είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Τέλος, το γήπεδο των Καζάκων είναι η σύγχρονη “Astana Arena“, το οποίο θα επισκεφθεί ο Άρης στις 22 Ιουλίου. Δημιουργήθηκε το 2009, έχει χωρητικότητα 30.000 θέσεων και είχε θέσει υποψηφιότητα να φιλοξενήσει αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2020, χωρίς όμως επιτυχία. Διαθέτει κινητό σύστημα οροφής και χρησιμοποιείται ως έδρα και από την εθνική ομάδα του Καζακστάν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.