Με την καρδιά της πρωταθλήτριας

Με γκολ του Πάντεφ στο 88' η Ίντερ νίκησε 3-2 την Μπάγερν και έμεινε "ζωντανή" στη "μάχη" για τη διατήρηση των κεκτημένων στο Champions League.
Στους "8" έστω και δύσκολα η Γιουνάιτεντ

Με γκολ του Πάντεφ στο 88′ η Ίντερ νίκησε 3-2 την Μπάγερν και έμεινε “ζωντανή” στη “μάχη” για τη διατήρηση των κεκτημένων στο Champions League.

Η ομάδα του Λεονάρντο, που μπορεί να μην είναι Μουρίνιο, αλλά έχει το… ραβδάκι του, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα στο Μιλάνο (1-0 υπέρ της Μπάγερν) και “σκότωσε” τους Βαυαρούς μέσα στο Μόναχο, αποκλείοντας τους από την τελευταία διοργάνωση που τους είχε μείνει για να ελπίζουν.

Η μόνη ιταλική ομάδα

Η Ίντερ, που είχε νικήσει την Μπάγερν στον τελευταίο τελικό του Champions League, συνεχίζει ως η μόνη ιταλική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πετυχαίνοντας μάλιστα κάτι που ως τώρα είχε καταφέρει μόνο ο Άγιαξ το 1996. Οι “νερατζούρι” είναι η δεύτερη ομάδα στην ιστορία των νοκ άουτ αναμετρήσεων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που προκρίθηκαν ενώ έχασαν στο πρώτο ματς στην έδρα τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Ιταλούς, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό με τον Σάμουελ Ετό. Ο Πάντεφ βρήκε με κάθετη πάσα τον Καμερουνέζο , ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

“Απάντησαν” με Γκόμεζ, Μίλερ

Η Μπάγερν αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν άφησε το χρόνο να χαθεί. Στο 10′ ο Ρανόκια με αυτοθυσία σταμάτησε τον Γκόμεζ από την ισοφάριση, αλλά στο 21′ το 1-1 ήταν γεγονός. Ο Ριμπερί σούταρε, ο Ζούλιο Σέζαρ έχασε την μπάλα απ’ τα χέρια του και ο Γκόμεζ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του και σκόραρε με ανάποδο γυριστό σουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Μπάγερν έφερνε τα πάνω-κάτω, με γκολ του Μίλερ με εξαιρετικό πλασέ μετά από πάσα του Ρόμπεν και παρέμβαση του Μότα και τα δεδομένα ήταν πλέον και πάλι σαφέστατα με το μέρος της. Η Ίντερ έδειχνε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και το ημίχρονο έληξε 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, που θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ στο 38′, με τον Ριμπερί, ο οποίος νικήθηκε από τον Σέζαρ σε τετ α τετ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, ούτε είχε τον αντίστοιχο εντυπωσιακό ρυθμό. Η Μπάγερν, που κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της, προτίμησε ένα παιχνίδι κατοχής, με την Ίντερ από την άλλη, να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Η αρχή της αντεπίθεσης

Οι μεγάλες φάσεις έλειψαν, μέχρι στο 62′ ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ με ένα πλασέ από το ύψος της περιοχής να ισοφαρίσει σε 2-2 και να βάλει “φωτιά” στο ματς. Η Ίντερ ήθελε ακόμη ένα γκολ για να ολοκληρώσει μια μοναδική ανατροπή, η Μπάγερν απλά να κρατήσει την ισοπαλία. 

Το γκολ του Σνάιντερ, ωστόσο, εκτόξευσε την ψυχολογία των “νερατζούρι”, που με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Ολλανδό, τον Ετό και τον Πάντεφ κατάφεραν να φτάσουν σε μία ανεπανάληπτη πρόκριση. Η Ίντερ είχε δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με τον Σνάιντερ και τον Πάντεφ στο 73′ και το 81′ αντίστοιχα, αλλά στο 88′ ο Σκοπιανός πέτυχε ένα γκολ… χρυσάφι, το πρώτο του στο Champions League.

Ο Ετό κέρδισε παλικαρίσια την μπάλα από τον Μπρένο και την “έστρωσε” στον Πάντεφ, ο οποίος με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και πέτυχε το γκολ που είχε δηλώσει ότι ψάχνει, χαρίζοντας στην ομάδα του μια τεράστια νίκη και μια ανέλπιστη πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

90′ Ο Ιρανός Αρίγια πέρασε στη θέση του “χρυσού” σκόρερ, Πάντεφ


88′ 2-3 Ψυχρολουσία στο “Αλιάνζ Αρινα”… Ο Έτο κινήθηκε μέσα στην περιοχή, έστρωσε την κατάλληλη στιγμή για τον Πάντεφ που με εξαιρετικό πλασέ πραγματοποίησε το 2-3! Μυθική ανατροπή για τους “νερατζούρι”


86′ Ο Νακατόμο στη θέση του Κίβου


71′ Ο Μπαντστούμπερ περνάει στην θέση του Βαν Μπόιτεν


67′ Ο Αλντιντόπ στη θέση του Ρόμπεν που τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει


62′ 2-2 Υστερα από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες της Μπάγερν να πετύχει το 3-1, έρχεται το 2-2 για την Ιντερ με πλασέ του Σνάιντερ


51′ Ο Κουτίνιο περνάει στην θέση του Στάνκοβιτς


46′ Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος


45’+ Λήξη ημιχρόνου…


38′ Η Μπάγερν παίζει καταπληκτικά και παραλίγο να πετύχει και τρίτο τέρμα. Ο Ριμπερί έφυγε μόνος του απέναντι από τον Ζούλιο Σέζαρ όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον γκολκίπερ της Ιντερ


31′ 2-1 Διαγώνια πάσα του Ρόμπε, παρέμβαση του Μότα, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Μίλερ, που με εξαιρετικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα…


21′ 1-1 Σουτ του Ριμπερί, ο Ζούλιο Σέζαρ χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Γκόμεζ με τον τερματοφύλακα της Ίντερ “κρεμασμένο” πάνω του, ισοφαρίζει με ανάποδο γυριστό σουτ!


10′ Ο Ριμπερί έβγαλε σε θέση βολής τον Γκόμεζ, έπεσε στα πόδια του και έσωσε με αυτοθυσία ο Ρανόκια


5′ 0-1 Κάθετη του Πάντεφ προς τον Ετό, που έφυγε οριακά και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ιντερ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα…

Γκολ: 21′ Γκόμεζ, 31′ Μίλερ – 5′ Ετό, 62′ Σνάιντερ, 88′ Πάντεφ
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Γήπεδο:
«Αλιάντς Αρένα»

ΜΠΑΓΕΡΝ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Κραφτ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν (70′ Μπάντστουμπερ), Λουίς Γκουστάβο, Μπρένο (90′ Κρόος), Σβάινσταϊγκερ, Πράνιτς, Ρόμπεν (68′ Άλτιντοπ), Ριμπερί, Μίλερ, Γκόμεζ
ΙΝΤΕΡ (Λεονάρντο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Κίβου (87′ Ναγκατόμο), Ρανόκια, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς (51′ Κουτίνιο), Τιάγκο Μότα, Σνάιντερ, Πάντεφ (90′ Κάρχα), Ετό


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.