Έδωσε νόημα στην ρεβάνς

Η Ρεάλ προηγήθηκε με τον Μπενζεμά στην Γαλλία, όμως ο Γκομίς ισοφέρισε σε 1-1 και έδωσε ελπίδες στην Λιόν.

Η Ρεάλ προηγήθηκε με τον Μπενζεμά στην Γαλλία, όμως ο Γκομίς ισοφέρισε σε 1-1 και έδωσε ελπίδες στην Λιόν. Οι δύο ομάδες έτσι, θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό που θα γίνει στην Μαδρίτη, για να ξεκαθαρίσει ποια θα περάσει στην προημιτελική φάση του Champions League.

Ο Κλοντ Πιέλ, επέλεξε να παρατάξει την Λιόν ουσιαστικά με 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιορίς. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Ρεβεγιέρ, Κρις, Λοβρέν, Σισοκό. Στο κέντρο από δεξιά προς τα αριστερά, Μπάστος, Γκουρκίφ, Τουλαλάν, Κάλστρομ, Ντελγκάδο και ουσιαστικά ο μόνος προωθημένος ήταν ο Γκομίς.

Από την άλλη πλευρά ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέταξε την Ρεάλ με 4-3-2-1. Ο Κασίγιας ήταν στο τέρμα και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Αρμπελόα. Μπροστά τους ήταν η τριάδα, Ντι Μαρία, Αλόνσο, Κεντίρα. Εζίλ και Ρονάλντο, ήταν οι δύο παίκτες πίσω από τον Αντεμπαγιόρ, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειξαν να είναι εξαιρετικά διαβασμένοι. Εκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επέτρεψαν στα αστέρια της Ρεάλ να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα ο Αντεμπαγιόρ δεν μπορούσε να κάνει το γνωστό του παιχνίδι και να “σπάει” την μπάλα προς τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί καθόλου η εστία του Γιορίς.

Παράλληλα η Λιόν προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και θα το είχε καταφέρει αν ο Γκομίς ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια. Βέβαια σε μία από αυτές, χρειάστηκε και ο Κασίγιας να δείξει τα τεράστια προσόντα του και ενώ έμοιαζε εξουδετερωμένος, να καταφέρει να πετάξει την μπάλα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η Ρεάλ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Αποτέλεσμα ήταν να σφυροκοπάει την εστία του Γιορίς και μάλιστα να έχει δύο δοκάρια σε δύο λεπτό, με τους Ρονάλντο, Ράμος. Τελικά όμως, χρειάστηκε να ρίξει στο παιχνίδι ο Μουρίνιο τον Μπενζεμά, για να δει την ομάδα του να φτάνει στο γκολ.

Ο Γάλλος μπήκε στο 64′ και χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να δικαιώσει τον προπονητή του και ταυτόχρονα να πικράνει την ομάδα που τον ανέδειξε. Πάντως δεν πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε, ως σεβασμό στην πρώην ομάδα του.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Ρεάλ θα έπαιρνε εύκολα την νίκη, καθώς η Λιόν δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει, ήρθε η ισοφάριση στο 83′ από τον Γκομίς, στην μία και μοναδική ίσως φάση που “κοιμήθηκε” η άμυνα της Ρεάλ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή, αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε και έμεινε το 1-1, που δίνει προβάδισμα στην Ρεάλ από την στιγμή που ο επαναληπτικός θα γίνει στο Μπερναμπέου.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Στακ (Γερμανία)
Γήπεδο:
Ζερλάν

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Κρις, Λοβρέν, Κάλστρομ (76′ Πιάνιτς), Μπάστος (68′ Μπριάν), Ρεβεγιέρ, Γκομίς, Ντελγκάδο (68′ Πιε), Σισοκό, Τουλαλάν, Γκουρκίφ
Στον πάγκο οι: Βερκούτρ, Γκασαμά, Ντιακατέ, Γκοναλόν

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Καρβάλιο, Πέπε, Ράμος, Ρονάλντο, Αλόνσο, Αρμπελόα, Ντι Μαρία, Οζίλ (75′ Μαρσέλο), Κεντίρα (67′ Ντιαρά), Αντεμπαγιόρ (64′ Μπενζεμά)
Στον πάγκο οι: Αντάν, Κακά, Γκρανέρο, Αλμπιόλ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.