Ανατροπή και προβάδισμα (video)

Η Άρσεναλ νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα στο "Εμιρέιτς" με ανατροπή σε πέντε λεπτά.
Εντυπωσιακή η Σαχτάρ! (video)

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-1
Γήπεδο:
“Emirates”
Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Γκολ: 78′ Φαν Πέρσι, 83′ Αρσάβιν – 26′ Βίγια
Κίτρινες: 7′ Σονγκ, 28′ Νασρί, 86′ Φαν Πέρσι – 29′ Ινιέστα, 59′ Πικέ

Η Άρσεναλ νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα στο “Εμιρέιτς” με ανατροπή και δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού Champions League, οι “κανονιέρηδες” βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ του Βίγια, αλλά “γύρισαν” το παιχνίδι και πήραν ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στους “8” ενόψει της ρεβάνς του “Καμπ Νου”.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα «εκρηκτικό» πρώτο 10λεπτο, με μια μεγάλη ευκαιρία χαμένη στο 7′, όταν ο Βαλντές απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Φαν Πέρσι. Στο 15′ η Μπαρτσελόνα «απάντησε» στις ευκαιρίες με τον Μέσι να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ και στη συνέχεια. ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, μέχρι στο 26′ να πάρει το προβάδισμα.

Πάρε… βάλε
Ο Μέσι με μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Βίγια τετ α τετ με τον Στσέζνι και ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα» πλάσαρε σωστά, ανοίγοντας το σκορ στο «Εμιρέιτς». Τρία λεπτά αργότερα οι δυο τους συνδυάστηκαν και πάλι με τον Μέσι να προσπαθεί ανεπιτυχώς για το 2-0 με τακουνάκι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Φαν Πέρσι σούταρε άουτ σε μια καλή στιγμή για την Άρσεναλ.

Το παιχνίδι είχε «ανάψει» για τα καλά. Η Μπαρτσελόνα προκαλούσε. φόβο σε κάθε της επίσκεψη στα καρέ των «κανονιέρηδων», οι οποίοι με τη σειρά τους έβρισκαν τον τρόπο να κάνουν και αυτοί αισθητή την παρουσία τους. Ένα γκολ του Μέσι με κεφαλιά-«ριμπάουντ» στο 38′ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ κι ενώ στην αρχή της φάσης ο Πέδρο είχε χάσει μοναδική ευκαιρία, με το ημίχρονο να λήγει 1-0 υπέρ των Ισπανών.

Στον ίδιο ρυθμό
Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού. Η Άρσεναλ έδειξε να ψάχνει το γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με καλύτερη στιγμή το σουτ του Γουίλσιρ στο 47′ που σταμάτησε ο Βαλντές. Στο 65′ ο τερματοφύλακας των “μπλαουγκράνα” είπε “όχι” για ακόμη μία φορά στον Φαν Πέρσι, ενώ στο 67′ η “Μπάρτσα”… άγγιξε το 2-0, με τον Μέσι να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στα μισά του ημιχρόνου, οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή. Ο Βενγκέρ πέρασε τον Αρσάβιν στη θέση του Σονγκ, παίζοντας τα πια όλα για όλα, ενώ ο Γκουαρντιόλα αντικατέστησε τον Βίγια με τον Κεϊτά, αφού η Μπαρτσελόνα είχε κάνει ουσιαστικά τη δουλειά της.

Ανατροπή σε 5 λεπτά
Κι ενώ το ματς είχε μπει στο τελευταίο τέταρτο και όλα έδειχναν ότι το φαβορί θα έπαιρνε τη νίκη-μισή πρόκριση, ο… θεός του ποδοσφαίρου ανέλαβε δράση. Η Άρσεναλ, που πέρυσι είχε ισοφαρίσει την Μπαρτσελόνα σε 2-2, αυτή τη φορά έκανε την απόλυτη ανατροπή.

Στο 78′ ο Φαν Πέρσι… εξιλεώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες και με ένα εκπληκτικό σουτ από εξαιρετικά πλάγια θέση νίκησε τον Βαλντές, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Οι φιλοξενούμενοι ξαφνιάστηκαν, οι “κανονιέρηδες” το πίστεψαν και στο 83′ ο Αρσάβιν με πλασέ από το ύψος της περιοχής μετά από ασίστ του Νασρί διαμόρφωσε το 2-1 και έφερε οριστικά τα πάνω-κάτω. 

Οι Ισπανοί προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν στα λεπτά που απέμειναν και ο επαναληπτικός του “Καμπ Νου” απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Κοσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Εμπουέ, Σονγκ (68′ Αρσάβιν), Φάμπρεγκας, Γουίλσιρ, Νασρί, Γουόλκοτ (77′ Μπέντνερ), Φαν Πέρσι.
Στον πάγκο: Αλμούνια, Σκιλασί, Γκιμπς, Ντενίλσον, Ροσίτσκι.
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Αμπιντάλ, Πικέ, Μάξουελ, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα (89′ Αντριάνο), Μέσι, Πέδρο, Βίγια (68′ Κεϊτά).
Στον πάγκο: Πίντο, Μασεράνο, Μιλίτο, Αφελάι, Μπόγιαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.