Άνετα στην κορυφή η Σαχτάρ

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησε 2-0 της Μπράγκα στην Ουκρανία και κατέκτησε την πρώτη θέση του 8ου ομίλου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ρατ στο 78′ και ο Αντριάνο στο 85′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Μιρτσέα Λουτσέσκου. Η Σαχτάρ έφτασε τους 15 βαθμούς και τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Άρσεναλ, η οποία πήρε τελικά το εισιτήριο της πρόκρισης. Η Μπράγκα από την πλευρά της, έμεινε στους εννέα βαθμούς και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια στο Europa League.

Η Σαχτάρ ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και με τον Πάουλο Σέζαρ στην κορυφή της επίθεσης, ενώ με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκε και η Μπράγκα, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Ματέους. Η θερμοκρασία στο Ντόνετσκ έφτανε τους 3 βαθμούς Κελσίου την ώρα της έναρξης του αγώνα, ενώ η υγρασία ήταν στο 97%.

Οι Ουκρανοί επέβαλλαν τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, το οποίος θα τους έδινε τη δυνατότητα να κλειδώσουν την πρώτη θέση του ομίλου. Η κατοχή της μπάλας έφτασε το 60% για την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου, όμως οι Πορτογάλοι ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και προσπαθούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, μέσω των αντεπιθέσεων. Οι δυο ομάδες είχαν ίσες τελικές προσπάθειες, από τέσσερις η κάθε μία, στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ντάγκλας Κόστα να ανοίξουν το σκορ στο 52′, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω από την πορτογαλική εστία. Δώδεκα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Ρατ βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με διαγώνιο σουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (85′) ο Αντριάνο “κλείδωσε” το “τρίποντο” και την πρώτη θέση του ομίλου για τους Ουκρανούς. Καλύτερη στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λουτσέσκου, κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο σε γκολ και πήρε δίκαια τη νίκη και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Γήπεδο: «Ντόνμπας Αρένα»

Οι συνθέσεις:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Ζάντσον (Μικιταριάν 73′), Λουίζ Αντριάνο, Γουίλιαμ, Στεπανένκο, Γκάι (Κόμπιν 84′), Ντόουγλας Κόστα (Άλεξ Τεχέιρα 62′), Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Σρνα, Ρακίτσκι.

Μπράγκα (Ντομίνγκος Πατσιέντσια): Αρτούρ, Ροντρίγκες, Αγκουϊάρ (Ούγκο Βιάνα 72′), Πάουλο Σέζαρ, Σαλίνο (Έλντερ Μπαρμπόσα 81′), Σίλβιο, Άλαν (Λίμα 69′), Καπέλα, Βαντίνιο, Ματέους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.