Ο Μπραντάο της έσπασε το αήττητο

Με γκολ του Βραζιλιάνου επιθετικού στο 81' η Μαρσέιγ επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι στο "Βελοντρόμ".

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΤΣΕΛΣΙ 1-0
Γήπεδο:
“Βελοντρόμ”
Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)  
Σκόρερ: 81′ Μπραντάο
Κίτρινες: 82′ Αγιέου
Κόκκινες:

Βαθμολογικά το παιχνίδι στη Μασσαλία ήταν αδιάφορο. Τσέλσι και Μαρσέιγ είχαν προκριθεί πριν το ματς στους “16” της διοργάνωσης και το παιχνίδι στο “Βελοντρόμ” είχε τυπικό χαρακτήρα. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας επικράτησε τελικά της ομόλογής της της Αγγλίας σε ένα παιχνίδι όπου αρνητικό πρωταγωνιστικό ρόλο να τον έχει ο Ρώσος διαιτητής Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι γηπεδούχοι “απείλησαν” πρώτοι με τον Βαλμπουενά στο 11′ να “σημαδεύει” το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ και στη συνέχεια να μην βρίσκει δίχτυα στην κεφαλιά ψαράκι που επιχείρησε.

Στο 16′ ο Ντιαβαρά ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μαλουντά, αρχικά ο Μπεζμπορόντοφ έδειξε την άσπρη βούλα, όμως μετά και από την υπόδειξη του βοηθού της γραμμής, έδειξε… κόρνερ. Στο 35′ ο Σεϊρού έκανε τη σέντρα, ο Χάιντσε σκόραρε με κεφαλιά, αλλά μετά από υπόδειξη του βοηθού το γκολ δεν μέτρησε. Οριακή η φάση…

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ντιαβαρά (ξανά) να ανατρέπει τον Καλού (43′), όμως ο διαιτητής και πάλι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο β’ σαρανταπεντάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 59′ Βαλμπουενά και Αμπριέλ επιχείρησαν να ανοίξουν το σκορ, όμως έπεσαν πάνω στο ανθρώπινο τείχος των “μπλε” που βοηθούσαν τον Τσεχ να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημειώθηκε στο 81′ όταν ο Ταϊβό έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά και το σουτ με το δεξί, ο Ραμίρες έβαλε την κόντρα, ο Μπραντάο που καιροφυλακτούσε επωφελήθηκε και με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ταϊβό, Σεϊρού, Μπραντάο, Ρεμί, Καμπορέ, Εντιαγέ, Αμπριέλ (63′ Α. Αγιέου), Χάιντσε, Ντιαβαρά, Βαλμπουενά (63′ Λούτσο Γκονζάλεζ)
Στον πάγκο: Αντράντε, Σισέ, Τ. Αγιέου, Σαμπό
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Εσιέν, Ραμίρες, Ντρογκμπά (62′ Στάριτζ), Μαλουντά, Μποσίνγκουα (79′ Φαν Αανχολτ), Φερέιρα, Καλού, Τέρι (72′ Μπρούμα), ΜακΈχραν
Στον πάγκο: Τέρνμπουλ, Μίκελ, Στάριτζ, Φαν Άανχολτ, Μπρούμα, Κακουτά, Σάλα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.