«Αγγιξε» το θαύμα η Χάποελ

Δύο λεπτά πριν το φινάλε ο 19χρονος Λακαζέτ ισοφάρισε σε 2-2 για τη Λιόν και «σκότωσε» τους Ισραηλινούς.

Γήπεδο: «Ζερλάν»
Σκόρερ: 62΄ Λισάντρο, 88΄ Λακαζέτ – 63΄ Σαχάρ, 69΄ Ζάχαβι
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Κίτρινες: Σις, Σαχάρ

Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ θα συνεχίσει στους «16» του Champions League ως δεύτερη από τον όμιλό της, ενώ η φετινή ευρωπαϊκή «περιπέτεια» της Χάποελ έλαβε άδοξο τέλος. Το ματς είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον κι αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Η Λιόν, που ήθελε τη νίκη για να ελπίζει στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι Γάλλοι έκαναν φάσεις και σε κάποιες απ’ αυτές θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, όπως με τον Λισάντρο στο 6΄, τον Μακούν στο 32΄ και τον Γκοναλόν στο 36′.

Απειλητικοί, ωστόσο, ήταν και οι φιλοξενούμενοι. Η Χάποελ δεν κλείστηκε, έκανε το παιχνίδι της και είχε και εκείνη κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Οι Ισραηλινοί ήξεραν ότι έχουν κάποιες πιθανότητες για την τρίτη θέση και τις διεκδικούσαν.

Ανατροπή σε επτά λεπτά
Η εικόνα της αναμέτρησης έμεινε ίδια και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Μέχρι το 62΄, όταν ο Λισάντρο Λόπες με κοντινό σουτ νίκησε τον Ενγεάμα και έδωσε στη Λιόν το προβάδισμα. Τα χαμόγελα, ωστόσο, δεν κράτησαν για πολύ, καθώς οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα, γνωρίζοντας από το ημίχρονο ότι στο άλλο ματς του ομίλου η Μπενφίκα έχανε από τη Σάλκε. Με γκολ του Σαχάρ στο 63΄ και του Ζάχαβι στο 69΄ η ομάδα του Έλι Γκούτμαν έφτασε στην ανατροπή και βρέθηκε αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ευρωπαϊκής της ιστορίας.

Ο Λακαζέτ, ωστόσο, που πέρασε σαν αλλαγή στη θέση του Πιάνιτς, είχε αντίθετη άποψη και με δικό του γκολ στο 88΄ διαμορφώθηκε το τελικό 2-2 του «Ζερλάν». Το πρώτο γκολ του 19χρονου Γάλλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έμελλε να είναι και καταδικαστικό για το μέλλον της Χάποελ, που έφτασε τους 5 βαθμούς και έμεινε έναν πίσω από την Μπενφίκα στην τέταρτη θέση.

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Ντιακατέ, Σισοκό (78΄ Πιέ), Γκοναλόν, Μακούν, Πιάνιτς (68΄ Λακαζέτ), Μπριάντ, Λισάντρο, Γκομίς (59΄ Μπάστος)
Χάποελ (Έλι Γκούτμαν): Ενγεάμα, Μποντάρ, Φράνσμαν, Ντα Σίλβα, Σις, Αμπουτμπούλ (80΄ Μπαντιέρ), Γιαντίν, Βερμούτ, Ζάχαβι, Ταμούζ (62΄ Τοάμα), Σέχτερ (25΄ Σαχάρ)  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.