Έπιασε κορυφή η Σαχτάρ

Στην πρώτη θέση του όγδοου ομίλου αναρριχήθηκε η Σαχτάρ Ντόνετσκ μετά την εκτός έδρας νίκη 3-0 επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Στην πρώτη θέση του όγδοου ομίλου αναρριχήθηκε η Σαχτάρ Ντόνετσκ μετά την εκτός έδρας νίκη 3-0 επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Οι Ουκρανοί έφτασαν τους δώδεκα βαθμούς και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα 2-0 της Άρσεναλ στην Πορτογαλία από τη Μπράγκα, παίρνοντας από τώρα το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ουραγός του ομίλου και χωρίς βαθμούς παρέμεινε η Παρτιζάν, η οποία είχε αποχαιρετήσει τη διοργάνωση από την προηγούμενη αγωνιστική των ομίλων.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Στεπανέκο με δυνατό σουτ στο 53′, ενώ ο Ζάντσον στο 59′ με πλασέ από το ύψους του πέναλτι “κλείδωσε” τη νίκη για την ομάδα του. Ο Εντουάρντο πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση (68′), με προβολή σημείωσε το τρίτο γκολ των Ουκρανών, οι οποίοι μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε περίπατο.

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με την ίδια αγωνιστική διάταξη (4-2-3-1), όμως η Παρτιζάν ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλλει στα πρώτα λεπτά του ματς τον ρυθμό της. Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και την κατοχή της μπάλας και έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) και τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 55%. Οι Σέρβοι είχαν στο πρώτο μέρος επτά τελικές προσπάθειες, έναντι τριών των αντιπάλων τους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Η Σαχτάρ επέβαλε τελείως τον ρυθμό της και με ένα ξέσπασμα, κατάφερε να σημειώσει δυο γκολ σε διάστημα επτά λεπτών, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά την αναμέτρηση. Οι παίκτες του Μιρτσέα Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά στην αντίπαλη εστία και κατάφεραν να πάρουν το “τρίποντο”, σε μια αναμέτρηση που ειδικά στο πρώτο μέρος φαίνονταν να έχουν αρκετά προβλήματα.

Τα δέκα γκολ έφτασε στον όγδοο όμιλο η ουκρανική ομάδα, ενώ έχει δεχτεί έξι. Δέκα γκολ παθητικό για τους Σέρβους, οι οποίοι έχουν σκοράρει μόλις μια φορά στις πέντε αγωνιστικές του ομίλου. Αρκετά αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι καθώς σκόραραν τρεις φορές στις οκτώ συνολικά προσπάθειες που είχαν μπροστά στην αντίπαλη εστία. Συνολικά 16 τελικές προσπάθειες για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν ευτύχισαν να σκοράρουν. Στο 56%-44% η κατοχή της μπάλας υπέρ των φιλοξενούμενων. Στους 9 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία στην έναρξη της αναμέτρησης, ενώ η υγρασία στο Βελιγράδι έφτανε το 87%.

Διοργάνωση: Τσάμπιονς Λιγκ
Όμιλος: Η
Αγώνας: Παρτιζάν-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Γήπεδο: Παρτιζάν (Βελιγράδι)
Διαιτητής: Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
Βοηθοί: Πέτερ Χάρμανς (Βέλγιο), Βάλτερ Βρόμανς (Βέλγιο)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Κριστόφ Βίραντ (Βέλγιο), Πίτερ Βέρβεκεν ( Βέλγιο)

Παρτιζάν (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Στοΐκοβιτς, Στεβάνοβιτς, Πέτροβιτς (Μεντό 64′), Κλέο, Μορέιρα (Ντάβιντοφ 73′), Γιοβάνοβιτς, Λαζέφσκι, Κρστάγιτς, Ίλιτς (Ίλιεφ 84′), Μπάμποβιτς, Σμίλιανιτς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Ζάντσον (Άλεξ Τεχέιρα 75′), Λουίς Αντριάνο, Ουίλιαμς, Στεπανέκο, Γκάι (Βίσενετς 74′), Ντάγκλας Κόστα (Εντουάρντο 62′), Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Σρνα, Ραίτσκι.

Θωμάς Ναλμπάντης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.