Απόλυτη ισορροπία στην προϊστορία

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους έχουν συναντηθεί έξι φορές στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, με τα αποτελέσματα να είναι απόλυτα μοιρασμένα, καθώς οι δύο φιναλίστ μετρούν από δύο νίκες, ενώ άλλα δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους έχουν συναντηθεί έξι φορές στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, με τα αποτελέσματα να είναι απόλυτα μοιρασμένα, καθώς οι δύο φιναλίστ μετρούν από δύο νίκες, ενώ άλλα δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η πρώτη τους μονομαχία ήταν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1985-86, όπου η Μπαρτσελόνα απόκλεισε την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιούβε. Στο πρώτο ματς οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει εντός με 1-0 χάρη σε γκολ του Αλμπέρτο, ενώ στη ρεβάνς πήραν την ισοπαλία 1-1 και την πρόκριση. Για τη Μπαρτσελόνα είχε σκοράρει ο Άρτσιμπαλντ, ενώ για τη Γιούβε ο νυν πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί.

Επόμενή τους συνάντηση τη σεζόν 1990-91 στα ημιτελικά του παλιού Κυπέλλου Κυπελλούχων, με τη Μπαρτσελόνα και πάλι να επικρατεί. Στο «Καμπ Νόου» η τότε η ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ κέρδισε με 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Στόιτσκοφ και ένα του Γκοϊκοετσέα (για τη Γιούβε σκόραρε ο Καζιράγκι), οπότε η νίκη των Ιταλών με 1-0 στη ρεβάνς χάρη σε τέρμα του Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν έκανε τη διαφορά.

Οι πιο πρόσφατες συναντήσεις ανάμεσα στους δύο φιναλίστ του Βερολίνου ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2002-03, στο πλαίσιο των προημιτελικών. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Ιταλών να θριαμβεύσουν. Στο Τορίνο η Μπαρτσελόνα του Τσάβι και του σημερινού της προπονησή Λουίς Ενρίκε πήρε ισοπαλία 1-1 (ο Μοντέρο σκόραρε για τη Γιούβε, ο Σαβιόλα για τη Μπάρτσα), όμως στη ρεβάνς οι «μπιανκονέρι» πήραν δραματική νίκη – πρόκριση με 2-1 στην παράταση. Η Γιούβε του Λίπι είχε ανοίξει το σκορ με τον Νέντβεντ, ενώ ο Τσάβι είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 114ο λεπτό, ο Ζαλαγέτα πέτυχε το «χρυσό» γκολ, με τους Ιταλούς να συνεχίζουν μέχρι τον τελικό, όπου έχασαν από τη Μίλαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.