Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Πάρτι Εμπαπέ (vids – hls)

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Μέσι, όμως η Παρί αγρίεψε και απάντησε με χατ τρικ του Εμπαπέ και ένα γκολ του Κεν. Το ''πρώτο μέρος' έληξε στο Καμπ Νόου (1-4) με σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Ποτσετίνο.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Μέσι, όμως η Παρί αγρίεψε και απάντησε με χατ τρικ του Εμπαπέ και ένα γκολ του Κεν. Το ”πρώτο μέρος’ έληξε στο Καμπ Νόου (1-4) με σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Ποτσετίνο. Το ραντεβού για τη ρεβάνς δόθηκε στο Παρίσι (10/3).

Η Μπαρτσελόνα πάτησε πρώτη περιοχή και απείλησε με τον Γκριεζμάν (14ο λεπτό) και λίγο αργότερα ο Κουρζάβα έσπρωξε τον Ντε Γιονγκστη περιοχή κερδίζοντας πέναλτι (27ο λεπτό). Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε φυσικά την εκτέλεση ανοίγοντας το σκορ (1-0) με το 28o του γκολ σε 31 διπλά ματς στη φάση των ’16’. Ο Αργεντινός σκοράρει για 17η σερί χρονιά στο θεσμό (2005 – 2021), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ραούλ (1995 – 2001).

Η απάντηση ήταν άμεση για την Παρί με τον τρομερό Κιλιάν Εμπαπέ να ισοφαρίζει μετά την ασίστ του Μάρκο Βεράτι πέντε λεπτά αργότερα (32ο λεπτό, 1-1).Η ομάδα του Ποτσετίνο έψαξε την ανατροπή στο ημίχρονο με τους Κουρζάβα (35′) και Κεν (38′) να μην μπορούν να νικήσουν τον Τερ Στέγκεν που για ακόμα μια φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας δήλωσε παρών και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους σταματώντας τον Μόιζε Κεν (55ο λεπτό), όμως στο 65′ δεν μπορεί να αποτρέψει τον Κιλιάν Εμπαπέ από το να βρει δίχτυα για 2η φορά δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (1-2, 65ο λεπτό). Ασίστ ξανά ο Βεράτι. Η Παρί με το πόδι κολλημένο στο γκάζι βρήκε κι’ άλλο γκολ με τον Μόιζε Κεν που κατάφερε να λυγίσει τον Τερ Στέγκεν δίνοντας σημαντικό μαξιλάρι πρόκρισης (70ο λεπτό, 1-3) μετά την ασίστ του Παρέδες.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε χατ τρικ ολοκληρώνοντας το μεγάλο διπλό μέσα στη Βαρκελώνη (85ο λεπτό, 1-4). 24 γκολ σε 41 αγώνες για τον Γάλλο επιθετικό στην διοργάνωση και 2ο χατ τρικ (το 1ο κόντρα στη Μπριζ σε ομίλους). Τελευταίος που πέτυχε 3 γκολ στο Καμπ Νόου ήταν ο Αντρέι Σεβτσέσνκο με τη φανέλα της Δυναμό Κιέβου το 1997. Οι δυο ομάδες έδωσαν ραντεβού στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Παρκ Ντε Πρενς στις 10 Μαρτίου, μέχρι τότε μπορεί να επιστρέψει και ο Νεϊμάρ. 

Φάση ”16”, 1ος αγώνας

Γήπεδο: Καμπ Νόου

Διατητής: Μπιορν Κάιπερς

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Πικέ (79′ Πουτς), Λανγκλέ, Άλμπα, Ντεστ (71′ Μινγκέθα), Μπουσκέτς (79′ Πιάνιτς) Ντε Γιονγκ, Πέδρι (79′ Τρινκάο), Γκριεζμάν (85′ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι, Ντεμπελέ

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Φλορέντσι (89′ Κέρερ), Κουρζάβα, Βεράτι (74′ Ντράξλερ), Γκέιγ (46′ Ερέρα) Παρέδες, Εμπαπέ, Κεν (85′ Ντανίλο), Ικάρντι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.