Ολυμπιακός: Υπάρχει χημεία μεταξύ “Σισέ – Σεμέδο”;

Η απουσία του Ουσεϊνού Μπα θα φέρει στο κέντρο της άμυνας τους Παπέ Σισέ και Ρούμπεν Σεμέδο. Ποιά η κοινή τους πορεία μέχρι στιγμής;

Ο Ουσεϊνού Μπα και ο Χιλάλ Σουντανί είναι θετικοί φορείς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Πέδρο Μαρτίνς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, πριν το σημερινό (27/10, 22.00, MC Novasports.gr) αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. 

Εκ των πραγμάτων, τη θέση του Ουσεϊνού Μπα, θα πάρει ο “διόσκουρος”, Παπέ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός θα σταθεί δίπλα στον Ρούμπεν Σεμέδο, στην πρώτη εκτός έδρας δοκιμασία του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League. Το συγκεκριμένο ντουέτο προοριζόταν για βασική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς την περσινή σεζόν, ωστόσο η σοβαρή ασθένεια του Σισέ, τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός δράσης και έδωσε ευκαιρία σε Μεριά και Μπα. Ο δεύτερος την άρπαξε και καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας, ανεβάζοντας στα ύψη την ποδοσφαιρική του μετοχή.

Παρ’ όλα αυτά Σεμέδο και Σισέ έχουν μετρήσει οκτώ συμμετοχές στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού με πέντε νίκες, δύο ήττες, μία ισοπαλία και παθητικό οκτώ τερμάτων. Καμία απ’ αυτές δεν ήταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά όλες σε Super League και κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα οι μοναδικές δύο ήττες του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν, σε πρωτάθλημα (play offs) και κύπελλο (ημιτελικά) απ΄ τον ΠΑΟΚ, είχαν στο κέντρο της άμυνας τους Σισέ και Σεμέδο. Αν και ο Σισέ δεν ήταν βασική επιλογή, αρκετά απ’ αυτά τα ματς ήταν υψηλού επιπέδου και ρυθμού με αντιπάλους, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο πρόσφατα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και πατάει καλά, όπως έχει δείξει στις μέχρι στιγμής εμφανίσεις με τα “ερυθρόλευκα”. Από την άλλη πλευρά ο Παπέ Σισέ, βλέπει το συγκεκριμένο ματς ως μια ευκαρία, για να μπει “σφήνα” στο ντουέτο Σεμέδο – Μπα, που στο μυαλό του Μαρτίνς αποτελεί τη βασική επιλογή και για την τρέχουσα σεζόν. Για τον Σισέ το παιχνίδι με την Πόρτο είναι το πρώτο από μια σειρά ευκαιριών που θα απολαύσει στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Ουσεϊνού Μπα θα πρέπει να αναρρώσει πλήρως από τον κορωνοϊό

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, όπως αναφέραμε και χθες μέσα από το novasports.gr, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταλήξει με διάταξη 4-2-3-1 στους Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς, Μασούρα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.