Champions League: Ο τελικός θα έχει πρωτάρες

Τουλάχιστον μια από τις φιναλίστ του Champions League, θα είναι ομάδα που δεν έχει κερδίσει ποτέ το τρόπαιο. Η έμπειρη Ατλέτικο, η πονεμένη Παρί Σεν Ζερμέν, η τολμηρή Λειψία και η απτόητη Αταλάντα. Διαβάστε αναλυτικά.

Τουλάχιστον μια από τις φιναλίστ του Champions League, θα είναι ομάδα που δεν έχει κερδίσει ποτέ το τρόπαιο. Η έμπειρη Ατλέτικο, η πονεμένη Παρί Σεν Ζερμέν, η τολμηρή Λειψία και η απτόητη Αταλάντα. Διαβάστε αναλυτικά.

Στον τελικό θα βρεθούν ομάδες που δεν έχουν γευτεί ακόμα την χαρά να σηκώνεις το ποθητό τρόπαιο με τα ”αυτιά”. Η τύχη έκλεισε το μάτι σε ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Παρί Σεν Ζερμέν και Αταλάντα. Αυτοί οι σύλλογοι απέφυγαν τον δύσκολο δρόμο και τα μεγαθήρια, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους και σίγουρα κάποια από αυτές θα παίξει στον τελικό και θα έχει την δυνατότητα να το κατακτήσει.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Έχει ξαναπαίξει σε τελικό, όμως ποτέ δεν κατόρθωσε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. H παρθενική της φορά ήταν τη δεκαετία του 70′, στο τότε κύπελλο πρωταθλητριών η Ατλέτικο Μαδρίτης έπεσε πάνω στη Μπάγερν όπου σε διπλούς τελικούς, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) στο πρώτο αγώνα, ενώ στον επαναληπτικό έχασε 4-0 στο Μόναχο. Πέρασαν πολλά χρόνια και επέστρεψε σε τελικό και πρώτο στο νεοσύστατο Champions League. Απέναντι της η συμπολίτισσα Ρεάλ όπου ηττήθηκε στην παράταση 4-1.(1-1 κ .α). Η τρίτη και τελευταία ήταν ξανά κόντρα στη Ρεάλ όπου μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, το κύπελλο κρίθηκε στα πέναλτι και η Ατλέτικο έφυγε και πάλι με το αργυρό μετάλλιο. Για να περάσει στους ’16’ απέκλεισε τη Λίβερπουλ με δύο νίκες (1-0 και 2-3.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η μεγάλη καψούρα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και ο μεγάλος καημός του ισχυρού άνδρα του συλλόγου, Νασέρ Αλ- Κελαϊφί, είναι η κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από τότε που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Παριζιάνων ο μεγάλος και πρωταρχικός στόχος παραμένει το Champions League. Στο Σαπιονά δεν έχει αντίπαλο, αν εξαιρέσουμε τη Μονακό που μπήκε σφήνα (. Ξεκούραστη και ωραία πέρασε την Ντόρτμουντ (2-1 και 2-0) και έχει μπροστά της μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις, την Αταλάντα. O μοναδικός, παρέα με την Μαρσέιγ (1993) γαλλικός σύλλογος που έχει πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά όχι το καλό…Το 1996 κατέκτησε το κύπελλο UEFA κερδίζοντας στον τελικό των Βρυξελλών την Ραπίντ Βιέννης (1-0).

ΛΕΙΨΙΑ

Η υγιέστατη ομάδα με γερο χορηγό δεν θα έχει τον ηγέτη Τίμο Βέρνερ για να την σπρώξει κι’άλλο, όμως έχει την όρεξη και την διάθεση, αλλά και το δικαίωμα στο όνειρο. Η γερμανική ομάδα με προπονητή ετών 44 (Γιούλιαν Νάγκελσμαν). Ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 2009, το 2016 ανέβηκε στην Μπουντεσλίγκα και κατόρθωσε στην παρθενική του σεζόν να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος, για πρώτη φορά στην μικρή ιστορία της, ξεπέρασε εύκολα και αήττητη το εμπόδιο της Τότεναμ μετά τους ομίλους και πλέον βρίσκεται στα προημιτελικά.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Ο σύλλογος από το Μπέργκαμο που ολόκληρη η Ευρώπη ασχολείται μαζί του για πολλούς λόγους. Η ομάδα που παρέα με τη Βαλένθια (4-1 και 3-4) έπαιξαν εν μέσω κορωνοϊού και έγινε το ”κόκκινο πανί” μαζί με τον προπονητή της Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι. Επέστρεψε στα σαλόνια της Serie A το 2011 και φέτος βρίσκεται στην πρώτη της παρουσία στην διοργάνωση στα ημιτελικά. Η Η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως η καλύτερη επίθεση του ιταλικού πρωταθλήματος (85 γκολ) με διαφορά από την δεύτερη της Ίντερ (67), είναι έτοιμη για όλα και φυσικά για την μεγάλη έκπληξη. 

-Θυμηθείτε

-Την κλήρωση εδώ

-Το πρόγραμμα των αγώνων εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.