5ος όμιλος: Πρώτη η Λίβερπουλ, δεύτερη η Νάπολι (video)

Η Λίβερπουλ πέρασε από την Αυστρία κερδίζοντας τη Σάλτσμπουργκ (0-2) η Νάπολι είχε Μίλικ και εύκολο έργο κόντρα στην αδιάφορη Γκενκ (4-0).

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΚ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-2

Γεμάτο ημίχρονο χωρίς γκολ με 24 τελικές!

Η ομάδα του Κλοπ άγγιξε το γκολ με τον Σαλάχ να μην μπορεί να νικήσει σε τετ ατετ τον Στάνκοβιτς. Απάντησε η Σάλτσμπουργκ με διπλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό, ο Άλισον σταμάτησε Χουάνγκ και Μιναμίνο. Εξαιρετικός ο ρυθμός, στο 8ο λεπτό ο Μανέ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Νέα χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, πρώτα ο Μανέ και ύστερα ο Άλεξάντερ-Άρνολντ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Στάνκοβιτς. Ανοιχτό παιχνίδι, ο Άλισον σταμάτησε τον Χάαλαντ στο 24ο λεπτό. Νέα ευκαιρία για τη Λίβερπουλ, ξανά με τον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος ολομόναχος δεν κατάφερε να σκοράρει στο 29ο λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μανέ έχασε νέα μεγάλη ευκαρία για να βάλει την ομάδα του μπροστά.

Καθάρισε νωρίς η Λίβερπουλ

Ξεκίνημα στο ημίχρονο με τον Σαλάχ να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για τη Λίβερπουλ, απάντησε η Σάλτσμπουργκ με τον Χάαλαντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Το γκολ ήρθε τελικά με το Ναμπί Κειτά στο 57ο λεπτό που αξιοποίησε την σέντρα του Μανέ και ένα λεπτά αργότερα ο Σαλάχ διπλασίασε τα γκολ της Λίβερπουλ. Η Σάλτσμπουργκ που θα συνεχίσει στο Europa League, απογοητεύτηκε και συμβιβάστηκε με το αποτέλεσμα και την 3η θέση στον όμιλο. Ο Μαρς απέσυρε και τον Χάαλαντ που για πρώτη φορά δεν πέτυχε γκολ στην εφετινή διοργάνωση.

Σάλτσμπουργκ (Μαρς):Στάνκοβιτς, Ονζουενέ, Ζόμποσλαϊ, Χουάνγκ, Γιουνούζοβιτς, Ούλμερ, Κρίστενσεν,
Μιναμίνο, Βέμπερ, Μ’Ουέπου, Χάαλαντ (75′ Οκουγκάουα)

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν (53′ Γκόμεζ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κειτά, Βαινάλντουμ Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (75′ Μίλνερ)

ΝΑΠΟΛΙ – ΓΚΕΝΚ 4-0

Χατ τρικ ο Μίλικ σε 37 λεπτά

Μόλις στο 3ο λεπτό ο νεότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του champions league που παίζει βασικός, Μάαρτεν Βαντερβόουρτ, έκανε σοβαρό λάθος με τον Μίλικ να το εκμεταλλεύεται ανοίγοντας το σκορ.Ένα λεπτό νωρίτερα, η Νάπολι είχε προειδοποιήσει με το δοκάρι του Κουλιμπαλί. Η Γκενκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Πέντσιλ να αστοχεί απέναντι στον Μέρετ. Στο 25ο λεπτό ο Πολωνός διπλασίασε τα γκολ των Ιταλών αξιοποιώντας την ασίστ του Ντι Λορένζο. Στο 37ο λεπτό ο Καγεχόν κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Βαντερβόουρτ και ο Αρκάντιους Μίλικ έγραψε το 3-0. Η Γκενκ στο φινάλε του ημιχρόνου θα μπορούσε να μειώσει με τον Ονουάτσι να αγγίζει το 3-1.

Αγγαρεία στο Σαν Πάολο

Ανοιχτό παιχνίδι χωρίς άγχος αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες με τη Γκενκ να ψάχνει το γκολ της τιμής και τη Νάπολι
να κάνει σκέφτεται ήδη το παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι στη Πάρμα. Στο 74ο λεπτό η ιταλική ομάδα κέριδισε νέο πέναλτι με το χέρι του Ντε Νόρε από την προσπάθεια του Καγεχόν, με τον Ντρις Μέρτενς στην 300η συμμετοχή με την φανέλα της Νάπολι, να γράφει το 4-0. Η Γκενκ προσπάθησε μέχρι το τέλος, είχε δοκάρι με τον Ονουάτσου όμως ποτέ δεν κατόρθωσε να βάλει το γκολ της τιμής.

Νάπολι (Αντσελότι):Μέρετ, Κουλιμπαλί, Μανωλάς, Ντι Λορένζο, Μάριο Ρούι, Ζιελίνσκι (72 Γκαετάνο), Άλαν, Μίλικ (83′ Λοσάνο), Καγεχόν (83’Γιορέντε), Μέρετ, Φαμπιάν Ρουίθ

Γκενκ (Βολφ): Βαντερβόουρτ, Ντε Νόρε (82′ Μπόργκες), Ντεβάεστ, Ίτο (72’Χάτζι), Σαμάτα (63’Μπονγκοντά), Πέντσιλ, Χροζόφκσι, Ονουάτσου, Μπεργκ, Μαχλ, Λουκούμι

Βαθμολογία

1 Λίβερπουλ 13

2 Νάπολι 12

3 Σάλτσμπουργκ 7

4 Γκενκ 1


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.