Tσέφεριν: «Χάλια το VAR, αλλά…»

O πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με το VAR, αλλά τόνισε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κοιτάξει πίσω.

O πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με το VAR, αλλά τόνισε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κοιτάξει πίσω.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στην Daily Mirror παραδέχτηκε ότι ο Video Assistant Referee έχει πολλά προβλήματα, κυρίως όσον αφορά τις οριακές αποφάσεις οφσάιντ και τόνισε ότι θα προτείνει τροποποιήσεις στη χρήση του, προσθέτοντας όμως ότι  πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

«Είναι χάλια. Στην Αγγλία κάποιοι διαιτητές δεν το τσεκάρουν καν, στην Ιταλία, το τσεκάρουν για μισή ώρα. Οι παίκτες; Δεν πανηγυρίζουν τα γκολ, περιμένουν πρώτα το VAR. Αν έχεις μεγάλη μύτη, στις μέρες μας είσαι οφσάιντ. Οι VAR σχεδιάζουν και τις γραμμές του οφσάιντ οπότε είναι λίγο υποκειμενικό. Θα προτείνουμε αλλαγές, όπως ανοχή 10-20 εκατοστών και για το καλό των διαιτητών. Όσον αφορά το χέρι, πριν από δύο εβδομάδες είχαμε τη συνάντηση των top προπονητών, Κλοπ, Γκουαρδιόλα, Αλέγκρι, Αντσελότι, Ζιντάν. Τους δείξαμε μία φάση και τους ρωτήσαμε: ”Χέρι ή όχι;”. Η μισή αίθουσα είπε ΄’ναι” και η μισή ”όχι”. Οπότε πείτε μου πόσο ξεκάθαροι είναι οι κανόνες. Δεν ξέρουμε τίποτα! Στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ δεν έχουμε πολλές επεμβάσεις του VAR γιατί ο αρχιδιαιτητής Ρομπέρτο Ροζέτι ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ξεκάθαρων και προφανών λαθών. Η πίεση είναι πολύ διαφορετική, αν είσαι διαιτητής στο γήπεδο, παρ’ όλο που μπορεί να έχεις 70.000-80.000 κόσμο να σου φωνάζουν, εσύ πρέπει να πάρεις την απόφαση και όχι κάποιο άτομο κρυμμένο κάπου στο Λονδίνο, το Βερολίνο ή κάπου αλλού. Δεν είμαι fan του VAR, μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής», είπε ο Τσέφεριν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.