Με το δεξί μπήκε η Σπόρτινγκ στη League Phase του Champions League, επικρατώντας 3-1 της Γαλατασαράι στη Λισσαβώνα.

Με το δεξί μπήκε η Σπόρτινγκ στη League Phase του Champions League, επικρατώντας 3-1 της Γαλατασαράι στη Λισσαβώνα. Οι Πορτογάλοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς, όμως αντέδρασαν, ανέτρεψαν την κατάσταση και κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.

Βασικός ο Βαγιαννίδης με τα «Λιοντάρια», μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ο Ιωαννίδης.

Η εξέλιξη του ματς

Η Γαλατασαράι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Ντάβινσον Σάντσες έπιασε την κεφαλιά μετά από πλάγιο, αναγκάζοντας τον Ρουί Σίλβα σε εξαιρετική επέμβαση, όμως ο Λούκας Τορέιρα αντέδρασε πιο γρήγορα απ’ όλους και από κοντά έκανε το 1-0 (χρεώθηκε αυτογκόλ στον Ινάσιο).

Στο 27ο λεπτό η Σπόρτινγκ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα από την αριστερή πλευρά, η άμυνα της Γαλατασαράι δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Ζενί Κατάμο εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που βρήκε μέσα στην περιοχή, στέλνοντας με δυνατό σουτ την μπάλα στη γωνία για το 1-1.

Στο 54ο λεπτό η Σπόρτινγκ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Γιάκομπς ανέτρεψε τον Λουίς Σουάρες μέσα στην περιοχή. Ο Κολομβιανός ανέλαβε την εκτέλεση και στο 57’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τους Πορτογάλους και γράφοντας το 2-1.

Στο 63ο λεπτό η Σπόρτινγκ πήρε αέρα δύο τερμάτων με ένα εκπληκτικό γκολ του Ροντρίγκο Ζαλαζάρ. Ο Ουρουγουανός εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ από περίπου 25 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Τσακίρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Σίλβα – Βαγιαννίδης (84′ Φρεσνέδα), Εντουάρντο Κουαρέσμα (84′ Ντεμπάστ), Γκονσάλο Ινάσιο, Αραούχο – Αλτιμίρα, Ντουμπιά (74′ Άντερσεν) – Κατάμο, Σαλαζάρ (66′ Φλάβιο), Λουίς Γκιλιέρμε – Σουάρες (74′ Ιωαννίδης).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Τσακίρ – Γιάκομπς, Ερέν Ελμαλί, Ντάβινσον Σάντσες, Σάλαϊ– Γκάμπριελ Σάρα (85′ Ενχάγκα), Τορέιρα (85′ Ουγκοτσούκβου), Μπατράκοφ (64′ Γκιούλ) – Σανέ (58′ Λεάο), Γιλμάζ, Ακγκούν (85′ Γκιουντογκάν).